Muistoissa: Fiktion Lakusti - virtuaalihevonen
k. 01.01.2016

NimiFikion Lakusti LempinimiKusti
Rek.nroVH14-018-1317 Synt.päivä ja ikä06.03.2014, ikä
Rotu ja sukupuoliSuomenhevonen, ori Säkäkorkeus ja väri163 cm, vrt
KoulutustasoHelppo A, 110cm PainotusYleispainotus
KasvattajaMilja, Fiktio OmistajaTvisha (VRL-01671)


© Jasmin Karjalainen

Saavutukset

Yleislaatuarvostelun tilaisuus 25.12.2015
33 + 21 + 17 + 13 + 5 = 89p, YLA2

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.05.2015
5 + 42 + 20 + 20 + 15 = 102p, KRJ-I

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 31.05.2015
8,5 + 41 + 22 + 20 + 15 = 106,5p, ERJ-I

Suomenhevosten laatuarvostelu 20.10.2015
17 + 23 + 23 + 25 + 15 = 103p, SLA-I

Luonne

Täältä tulee hirmuinen Rölli... - Ei, vaan meidän pieni Kusti! Meidän Kusti, joka on luonteeltaan ihana nallekarhu, jota haluaa vain ottaa turvasta kiinni ja pusipusi. Voisiko ihanaluonteisempaa oria tallista löytyäkään, no ei muuten varmasti. Kusti on siis yleisesti oikein sympaattinen herrasmies, jota voi huoletta käsitellä kuka vain. Ei pienintäkään tietoa siitä, miksi tällä hevosella on edes orin vehkeet alla, niin ruunamainen ja rauhallisuuden perikuva kuin se vain on. Välillä Kusti tosin osaa olla hieman vauveli ja tuoda turpaansa isoine silmineen joka väliin rapsutuksien toivossa, joka voi hitusen ärsyttää hoitajaa tämän yrittäessä keskittyä vain hoitamiseen. Mutta höpsis niille nirppanokka hoitajille, meidän Kustipusti on iiihana söpöläinen. Tosin päässä ei aina liiku kuin silmät... Jos edes nekään.

Mää vaan tässä kahtelen... - Ja sitten on se iso turpa hoitajan sylissä kun karsinaan astuu. Hoidettaessa Kusti yleensä vain on ja ihmettelee, ei se vedä stressiä vaikka viisi kiljuvaa pikkupentua sitä ryntäisi hoitamaan. Rapsutuksiahan ori on vain aina vailla. Ja porkkanoita. Kusti pysyy hyvin aloillaan karsinassa hoitotoimenpiteiden ajan ilman kiinni sitomista, se ei kyllä tasan liikahda paikoiltaan mihinkään suuntaan. Siten poika on erittäin helppo hoidettava, se nauttii harjauksesta täysin siemauksin eikä kavioidenkaan puhdistuksessa mitään vaikeuksia ole. Kusti on vain siitä pöhkö, että se haluaa maistella kaikki karsinaan tulevat harjat ja varusteet, liekkö proteiinin puutosta vai mitä. Satulointi ei ole Kustin lemppari juttu, mutta eipä se ihmeemmin muuta kuin korvia kääntele satulan laskeutuessa selkään. Suitsiessa Kusti hamuaa heti kuolaimia hoitajan kädeltä suuhunsa, että ei pahemmin hankala suitsitettavakaan. Vähän hömppä hoitoponi vaan...

Kaasu pohjaan ja täyttä vauhtia eteen... - Tai sitten ei. Kusti osaa olla hieman hötkyilevä ratsastettava, mutta pääsääntöisesti se pitää malttinsa ja kulkee nätisti ratsastajansa alla. Ennemmin poika on siis laiskamatonen kuin höyryveturi, vaikkakin tilanteen tullen se osaa myös käyttää jalkojaan. Ori on äärimmäisen yhteistyökykyinen ja hyvän työmoraalin omaava, ja siksi se onkin aivan loistava ja ennen kaikkea mukava ratsu. Poika kuuntelee hyvin selästä tulevia ohjeita, mutta se ei vain aina tunnu sisäistävän mitä tältä halutaan. Siksi Kustille on annettava hyvin selkeät avut, ja muutoinkin esimerkiksi painoapujen kanssa on oltava tarkkana. Vaikka Kusti on osaava, on se silti välillä sellainen höpsö, että jää paikoilleen ihmettelemään maailman menoa ja varmaan omia tekemisiäänkin. Hyväsydämistä hölmöläistä on kuitenkin ymmärrettävä, eikä sen hassuista tempuista kannata suuttua. Paitsi jos ollaan kouluradalla kilpailuissa.

Näätsie äippä ko mää osaan väistää... - Todentotta, jos Kusti jotain osaa, niin ne on sitten pohkeenväistöt, joita se tekee tunneilla pyytämättäkin. Kouluratsastuksessa ori voi alkuun tuntua vähän tahmealta ja sellaiselta, että siitä ei saa mitään irti, mutta huolellinen työskentely saa ihmeitä aikaan. Kustilla on suomenhevoseksi äärimmäisen hyvät liikkeet, esimerkiksi lisätyt askellajit ovat erittäin näyttävän näköiset Kustin pörhältäessä eteenpäin. Lisäksi helppo a tasoinen ratsu suoriutuu vaivatta muun muassa avo- ja sulkutaivutuksista sekä satunnaisista laukanvaihdoista. Meidän kuuliainen oripoika tietysti menee koulua aina myös kaula kaarella ja espanjalaista käyntiä, haha not. Kusti on jokseenkin keskittymiskyvytön, mutta minkäs teet, pohjetta vain ja hyvää mieltä ratsastukseen, niin sillä pääsee pitkälle.

Oooh, onks meil estetunti... - Kusti yksinkertaisesti rakastaa esteitä, ainakin jos koulukiemuroihin vertaa. Esteillä orilla alkaa hiljalleen vauhtiakin kertyä ja täten Kusti onkin vauhdikkaammillaan estetunneilla ollessaan täynnä intoa. Vaikka Kusti rakastaa esteitä, ei se tarkoita, että se hirveän hyvä niissä olisi - tekniikka on nimittäin aika kehno. Mutta mikäli ratsastaja vain osaa ohjata oikein ja auttaa hypyissä, niin mikäs siinä, hyvin esteet tulee ylitettyä. Kapasiteettia Kustilla riittää 110cm asti, joka ei ole yhtään hullumpi suoritus. Vähän poika tuppaa kyttäämään erikoisesteitä, mutta kovalla kannustuksella se ylittää esteen kuin esteen vaikka väärinpäin hypäten. Hyvin yritteliäs luonne takaa sen, että Kusti hyppää esteen vaikka huonosta kulmasta ja yli mennään oli tilanne mikä tahansa. Meidän hieno estepuokki...

Jaaa, että matkoille mennään... - Kusti on aina lähdössä hyvin innokkaasti kilpareissuille, sitä ei hetkauta uudet paikat eikä kovakaan hälinä. Kotipihassa ori on hyvin helppo lastattava, se tulee hoitajan perässä nätisti traikkuun kunhan vain on jotain makupaloja kädessä. Matkustaminen muutoinkaan ei tuota ongelmaa, Kusti matkustaa oikein mielellään yksin tai kaverin kanssa, onhan se hetki jolloin saa taas syödä heiniä. Kilpapaikoilla ori sitten vain ihmettelee ja hönöttää, sillä ei ole kiire minnekään eikä se ala turhia muutoinkaan riekkumaan. Lämmittely kannattaa tehdä niin kuin kotonakin, eli sen kanssa pitää olla jämäkkä ja laittaa vain hyvään liikkeeseen, niin sillä on hyvä lähteä radalle asti. Ei vaadi kuitenkaan mitään kummempia toimenpiteitä, on se niin helppo luonteeltaan. Kilpailuissa Kusti tietenkin yrittää parhaansa ja yleensä hyvä yhteistyö tuokin tulosta kotiin päin olipa kyseessä sitten este- tai koulukisat. Se on myös oikein ihanteellinen kilparatsu pienemmille ratsastajille varmajalkaisuutensa vuoksi.

Sukulaiset

i Rätvänän Laguuni
sh-o, vprt, 150cm
ii Syksyn Lohturohto
sph-o, rt, 147cm
YLA2, SLA-II
iii Eerolan Kaiku evm
sph-o, tprt, 145cm
iie Eerolan Onneton evm
sph-t, vrt, 145cm
ie Aronan Tiituliini
sph-t, rt, 147cm
iei Nokipoika evm
sh-o, vrt, 153cm
iee Ruttu-Rulla evm
sph-t, rt, 146cm
e Fiktion Soma
sh-t, vrt, 164cm
ERJ-II, SLA-II
ei Isokaato
sh-o, rt, 157cm
eii Karhu evm
sh-o, trt, 160cm
eie Marabello evm
sh-t, prn, 152cm
ee Soima
sh-t, vrt, 165cm
KRJ-II, SLA-II
eei Soimaaja evm
sh-o, vrt, 158cm
eee Luraana evm
sh-t, prn, 160cm

Jälkeläiset

s. 10.04.2014, o. Pirunkorven Laiska-Jaakko (e. Lumimarja TK) omistaja: Wilhood
s. 30.09.2014, t. Mörkövaaran Lavilja (e. Mörkövaaran Vilna) omistaja: Mörkövaara
s. 12.10.2014, t. Mörkövaaran Jouluruno (e. Moon Joulutähti) omistaja: Minna J.
s. 25.05.2015, t. Mörkövaaran Lakritsi (e. Kadotettu Pihlaja) omistaja: Annika N.
s. 14.12.2015, o. Mörkövaaran Lakuisa (e. Mörkövaaran Hallava) omistaja: alaera

Valmennukset ja päiväkirja

01.10.2015
Iiks jaiks ääk kääks! Päälimmäiset tunnelmat siinä. Kusti on saanut olla niin sanotusti keväästä lähtien vähän hiljaisemmalla elolla, välillä olen sillä käynyt ratsastelemassa, mutta pääsääntöisesti tallitytöt ovat hommat hoitaneet. Koska Kustilla on haluttu määrä jälkeläisiäkin jo tehtynä, ei sillä liiemmin jalostushepan virkaakaan enää ole. Nyt se on vain... tyhjänpantti. Parin viikon päästä tähän tulee kuitenkin muutos ja lähdemmekin käymään Kustin kanssa vähän ihmisten ilmoilla! Nimittäin - ilmoitin orin mukaan tämän kuun suomenhevosten laatuarvosteluun! En tiedä, oliko se vähän hätiköity päätös, mutta tällä mennään. Tallissa ei ollut oikein ketään selviä lähtijöitä kys. laatikseen ja sitten huomasin Kustin röhnöttävän tarhan portilla siihen malliin, että tuohan se sinne ehkä joutaisi. Tietenkin toivotaan hyvää palkintoa, mutta kummimpia odotuksia meillä ei sieltä ole.

26.06.2015
Argh, Kusti aiheutti tänään taas vaikka minkämoista hämminkiä tallilla, huh huh. Hevosethan ovat koko kesän 24/7 laitumilla ja mitähän tämä meidän järjen jättiläinen olikaan viime yönä tehnyt. Karannut tietenkin orilaitumelta ja sännännyt taas vaihteeksi tammojen laitumelle. Laitumella oli yksi tamma kiimassa, joka oli ilmeisesti antanut vain monosta orille - onneksi. Varsavahinkoja ei siis tällä kertaa syntynyt, mutta Kustin etuosa oli sen sijaan ottanut sitä osumaa sen verran, että piti ell kutsua paikalle. Kaksi pientä haavaa ell tikkasi, mutta sen suurempaa ei onneksi sattunut. Iltapäivällä kun tallitytöt liikuttivat Kustia kevyesti selästä, niin eikös tämä ollut heittänyt kaksi (!!) kertaa ratsastajan alas selästä, ja toisella kerralla tyttökin päivystykseen. Jep, ihana herrasmies! Kun Kustille on tullut ikää lisää, niin siitä on kyllä tullut paljon arvaamattomampi mitä ennen oli. Voi olla, että seuraavaksi oria ei enää käsittele kukaan muu kuin minä, jos tämä toilailu jatkuu. Ja tietenkin karkailu esteetään kun pistetään Kusti putkitarhaan.

01.06.2015
Toukokuu oli meille Kustin kanssa aika hienoa aikaa - pääsimme nimittäin pyörähtämään este- ja kouluratsastusjaosten laatuarvosteluissa. Sikäli laatiksiin meno oli helppoa, että tiesin Kustin saavan molempien lajien parista aika hyvät pisteet. Vähän tietenkin jännitti, että kuinka ori meinaa tilaisuuksissa käyttäytyä - ei olisi nimittäin yhtään yllättänyt, jos se olisi alkanut tuomareiden edessä pelleilemään. Loppu hyvin, kaikki hyvin, ori selvisi molemmista tilaisuuksista oikein mallikkaasti. Ensin kävimme koululaatiksessa, jossa Kusti sai muutoin hyvät pisteet, mutta loogisesti estehevosen rakenteesta eivät koulutuomarit tykänneet. Yhteispisteet olivat 102, jotka oikeuttivat KRJ-I palkintoon. Loppukuusta oli puolestaan estelaatiksen vuoro, joka oli se Kustin "päätavoite". Ori hurmasi tuomarit heti heidän eteensä astuttua ja näin ollen sai hienot pisteet 106,5 = ERJ-I palkinto. Kyllä omistajalla oli taas aihetta hymyyn! Tästä on meidän hyvä jatkaa eteenpäin kohti seuraavia tavoitteita.

23.04.2015 Kouluvalmennus, kirjoittanut omistaja
Tänään oli harvinainen näky Mörkövaaran kentällä - ilmoittauduin nimittäin Kustin kanssa mukaan ensimmäiseen yhteiseen kouluvalkkaamme. Alkuverkassa Kusti oli hyvin virkeä, siihen oli vaikea saada oikein minkäänlaista kontaktia sen puuskuttaessa vauhdilla eteenpäin. Sain siis taivutella oria paljon, tehdä vähän väistöjä sekä siirtymisiä, ennen kuin se oli kutakuinkin ratsastettuna ohjan ja pohkeen väliin.
Tänään teemana oli kiemurauratyöskentely, aloittaen ensin kolmikaarisella kiemurauralla harjoitusravissa. Ori taipui heti alusta kiemuroilla aika kivasti, mutta edelleen vauhtia oli sen verran, että minun oli hankala pysyä kyydissä. Vähitellen otimme mukaan ravi-pysähdys-ravi siirtymisiä, jotka onnistuivat meiltä sikäli, että paikaltaan raviin lähtö oli helppoa, mutta pysähdyksiin sai taistella hetkisen aikaa. Tehtävän kuitenkin joten kuten onnistuessa jatkoimme kahdeksikon muotoiselle kiemurauralle laukkailemaan. Laukka teimme myötä- ja vasta-asetuksia sekä istuntaharjoituksia. Vasta-asetuksissa Kusti vähän pisti vastaan, vängäten kaulansa ihmeelliselle kaarelle, mutta muuten ei meille ongelmia kyseisessä tehtävässä tullut. Lopuksi teimme vielä laukanvaihtoja käynnistä ympyröiden risteyskohdassa. Laukat nousivat tosi hyvin, eikä Kusti juurikaan enää laittanut apuja vastaan.
Kun valmentaja oli tyytyväinen Kustin laukkatyöskentelyyn, saimme siirtyä käyntiin ja rueta lopettelemaan. Kusti oli tänään aika mukavalla päällä, sitä oli kohtuullisen helppo ratsastaa vaikka välillä vähän tekikin omiaan. Valmentajakin antoi meille paljon kehuja, mutta olisi kaivannut hieman tasapainoisempaa työskentelyä.

18.03.2015 Estevalmennus, kirjoittanut omistaja
Pääsimme Kustin kanssa tänään valmentautumaan esteiden parissa, sillä pitkästä aikaa Mörkövaaraan saapui ulkopuolinen valmentaja. Alkuverkassa Kusti oli himpun verran nahkea ja se painoi aika kovasti apujani vastaan, joten melko napakoin ottein sain sitä ratsastaa eteenpäin. Laukka tuntui siksi aluksi melko "tönköltä", mutta päästessämme hyppäämään verkkaesteitä Kusti alkoi hiljattain liikkumaan sulavammin eteen.
Valmentaja oli rakennuttanut kentälle seitsemän erilaisen esteen radan, jota lähdimme käymään läpi este kerrallaan. Metrisissä pystyissä ei meille mitään ongelmaa ollut, Kusti hyppäsi ne oikein hyvin, hyvällä tarmolla. Esteet oli sijoiteltu niin, että saimme vähän haastavempiakin lähestymisiä mukaan, ja niissä jouduin sekä minä että hevonen käyttämään vähän enemmän päätä. Kerran, kun laukassa oli vauhtia aikalailla, emme päässeet lähestymään estettä suoralta linjalta vaan tiukasta mutkasta, niin silloin Kusti kieltäytyi. Kyseiselle esteelle saimme muutamat toistot ottaa, ennen kuin ori uskalsi hypätä sen pyynnöstäni. Kentällä olleet sarjaesteetkin tuottivat meille sikäli päänvaivaa, että ensimmäisillä kerroilla en saanut Kustin askeleita mitenkään sopimaan väleihin. Tämän vuoksi sarjaesteitä ylitimmekin jonkin aikaa, ennen kuin valmentaja oli tyytyväinen ja Kusti hyppäsi kyseiset esteet hyvin.
Reilun tunnin työstämisen jälkeen lähdimme hiljattain lopettelemaan ja siirtymään loppuverkkaan. Tunti oli meille melko rankka ja sen vuoksi jäähdyttely tapahtui rauhallisessa ravissa. Valmentaja antoi Kustille paljon kehuja sen hyppytyylistä ja "älystä", mutta sen sijaan minun olisi kuulemma pitänyt olla napakampana selässä. Itse olin kuitenkin hyvin tyytyväinen sekä itseeni että Kustiin, vaikkei valmennus helppo ollutkaan.

01.02.2015
Uusi vuosi vaihtui Mörkövaarassa vauhdilla, sillä tallilla on ollut jos jonkinmoista menoa ja kilpailua lähes päivittäin. Kustia olen kaiken touhun keskellä pyrkinyt ratsastamaan aktiivisesti viikottain peräti itse, eikä pojan meno ole yhtään hassumalta tuntunut. Vähän väliä oria kyllä jaksaa muistuttaa, että häntä ei nyt nämä avot ja temponvaihtelut oikein kiinnosta, että voitaisiinko keskittyä kiitolaukkaan tai piruetteihin. Joulukuun aikana saimme Kustille haluamamme 40 ERJ sijoitusta läjään, joten enää orilla ei juurikaan enää estekilpailuja kierretä. Sen sijaan jatkamme vuoden lopulla hyvin alkanutta kenttähevosen uraa ja tällä hetkellä plakkarissa onkin jo 19 sijaa, joista yksi on voitto.
Mutta mitä halusin tulla tällä päiväkirjamerkinnöllä ylpeilemään on se, että kuinka meillä sujuikaan eilen lajikohtaisissa cupeissa! Aamupäivästä starttasimme Fiktion tammikuun krj cupissa helppo c ja helppo a luokissa. Helppo C meni meillä vähän metsään, sillä ori ei vielä ollut täysin kuulolla saati että olisi työskennellyt siten ohjeiden mukaan eteen. Helppo A meni kuitenkin sitäkin paremmin: tuloksena sija 14/496!! Aivan hullun hienoa Kustilta. Tämän jälkeen suuntasimme hirveää kyytiä Kisakeskus Gingeriin, jossa oli puolestaan käynnissä tammikuun erj cup. Sinne olin ilmoittanut Kustin mukaan 110cm luokkaan - ja kyllä kannatti taas raahautua. Luokassa oli ratsukkoja yhteensä 274 ja meidän Kusti-reppana oli sijalla 19. Wohoo! Virhepisteitä emme saaneet ollenkaan, mutta ikävästi muutamat sekunnit enemmän radalla taisteltiin mitä kärkiratsukot. Tämä päivä meni siis kilpailujen osalta enemmän kuin nappiin, huippu Kusti!

18.11.2014
Mitenkäs mä oon unohtanut kertoilla täällä siitä, että Kustista on tullut isä - ja oikeastaan moneen kertaankin jo. Ensimmäisen jälkeläisenhän Kusti sai melkein heti Mörkövaaraan saavuttuaan, Cannabialla ja Natalialla oli hirmuinen hinku käyttää juuri nimenomaan tätä oria, vaikka se nuori raakile vielä olikin. Sieltä on nyt kuitenkin kehittynyt kerrassaan upea, rautias suomenhevosori, Pirunkorven Laiska-Jaakko. Syyskuussa Kusti sai sitten toisen jälkeläisensä, tällä kertaa Mörkövaaralaisen tamman kanssa, Mörkövaaran Vilnan. Tästä yhdistelmästä syntyi aivan ylisuloinen vaaleanpunarautias tammavarsa, enkä tietenkään voinut vastustaa kiusausta, etteikö omaan talliin olisi jäänyt... Tämä varsa sai nimekseen Mörkövaaran Lavilja ja tällä hetkellä se juuri aloittelee vahvasti kilpauraansa vanhempien tavoin eri ratsastuslajeissa. Jaaa kolmannen jälkeläisen Kusti sai viime kuun alussa, Moon Joulutähden kanssa. Yhdistelmästä syntyi myöskin kaunis tammavarsa, Mörkövaaran Jouluruno, joka vielä toistaiseksi kasvaa Mörkövaarassa odottaen sitä omaa ihmistä. Toivotaan, että näistä kolmesta Kusti saa hyvää jälkeläisnäyttöä tulevaisuutta ajatellen!

13.11.2014
Kilpaura on Kustin kanssa alkanut tooodella vahvasti - olemme kierrelleet ahkerasti niin koulu-, este- kuin myös kenttäkisoja. Vaikka ori onkin osannut kilpapaikoilla olla melkoinen pöhelö, on se silti kyllä hyvin malttanut radalla mielensä ja toiminut kuin unelma. Tulokset tietenkin puhuvat puolestaan; tällä hetkellä plakkarissa KRJ 42, ERJ 27 ja KERJ 6 kappaletta. Koulupuolella Kusti kyllä yllätti kaikki, kun se loistavasti parin kuukauden aikana keräsi kokoon kaikki haluamamme sijoitukset. Esteillä sen sijaan meillä ei edelleenkään ole ihan niin hyvin lähtenyt, kuin mitä koulun parissa, mutta hyvällä mallilla kuitenkin ollaan. Viimeisin sijoitus esteiltä on itseasiassa tältä aamulta, kun olimme kilpailemassa Deathrow Stablesissa 110cm luokassa. Ori hyppäsi todella mallikkaasti ja teki ikään kuin tasaisen varman suorituksen, jonka tuloksena sija 2/30. Ei yhtään hassummin siis! Kustin kanssa jatkamme edelleen ahkerasti erjn ja kerjn parissa kilpailemista ja katsellaan, josko ensivuoden puolelle saataisiin sieltäkin täydet. Orilla ikää vajaa 5v ja minulla jo hirmuinen kiire kuskata poikaa laatiksiin, mmm...

15.10.2014
Tänään kävin Kustilla vetämässä Mörkövaaran metsissä maastoa tallitytöille. Kusti oli tosin aluksi vähän toista mieltä, sillä tallin pihasta lähteminen oli melkoisen työn takana. Lopulta kun metsäreiteille päästiin, alkoi ori puolestaan riehumaan ja pomppimaan paikoillaan. Takana olevat tallitytöt hevosineen tietenkin säikkyivät tilannetta ja voi jessus sitä kaaosta. Hevoset säntäilivät sinne tänne, eikä kukaan oikein tuntunut saavan niitä hallintaansa. Yksitellen hevoset kuitenkin kymmenen minuutin väännön jälkeen rauhoittuivat, mukaan lukien Kusti, ja pääsimme jatkamaan matkaa. Aluksi vauhti oli tietenkin melko reipasta, mutta kun ratsastaja rentoutuivat, myös hevoset aistivat tämän. Saimme heitettyä melkein parin tunnin lenkin alun vaikeuksista huolimatta, ja Kustikin malttoi lopun käyttäytyä. Tosin jippii, takaisin tallille tultaessa ja tullessani selästä alas Kusti päätti ottaa hatkat ja rynniä suoraan tammalaitumelle. Laitumella ori kerkesi ottaa vähän turpaansa ennen kuin ennätin väliin, urgh. Loppuillan Kusti sai olla lukkojen takana karsinassa, ettei vain aiheuta enempää vaaratilanteita.

24.08.2014
Nyt on pari viikkoa Kustin kanssa elelty ja aaah, miten ihana se onkaan. <3 Kusti on luonteeltaan TÄYDELLINEN! Minun pieni hölmöläinen, joka jaksaa piristää ja yllättää joka päivä. Kuten arvata saattaa, on meillä mennyt siis erittäin hyvin tilanteessa kuin tilanteessa, myös ratsutuksessa. Heti ensimmäisellä ratsastus kerralla Mörkövaarassa Kusti antoi parhaansa ja oli hyvin miellyttävä ratsastettava. Täten koulutus oli erittäin helppoa ja nopeaa, ja nyt me menemmekin koulua helppo a tasoa ja rataesteitä ylitämme 110cm verran. Yhtään hassumpi ratsu Kusti ei ole, kunhan sen vain saa keskittymään tekemisiinsä haahuilun sijaan.
Kilpakentillekin suuntasimme hiljattain viime viikolla ja kyllä poika on lunastanut odotukset kotiin. Toistaiseksi emme ole saaneet "vasta" kuin kaksi sijoitusta koulusta, joista eilinen oli helppo b luokan voitto! Minun pieni pallero meni ja otti yli 70% prosentit ja voitti. Jee! Esteillä olemme jo kanssa pyörähtäneet, mutta siltä saralta emme ole saaneet vielä loistavia ratoja suoritettua. Tästä on kuitenkin erittäin hyvä jatkaa ja onhan suunta meillä vain ylöspäin! Laatuarvosteluihin tähdätessä...

09.08.2014
Koska suomenhevosia ei voi koskaan omistaa liikaa, haaveilin elokuun alussa jälleen uudesta yleispainotteisesta suloisesta oripojasta. Tajusin nimittäin, ettei tallissa ole kuin yksi 2-polvinen ori joka on kilpaillut koulun lisäksi myös esteillä ja kentässä - toinen tarvittiin siis kipeästi! Niinpä laitoin foorumille ostoilmoituksen ja piakoin alkoi taas erilaisia varsoja ja yhdistelmiä sinne ropista. En voinut olla ihastelematta Cannabian orin Rätvänän Laguunin ja Miljan tamman Fiktion Soman nuorta orijälkeläistä, joka oli äärettömän söpö! Hieman sukua tutkittuani tulin siihen tulokseen, että ei hitsit, tämä on saatava! Niinpä laitoin Miljalle ja Cannabialle viestiä, että juuri Fiktion Lakusti "Kusti" on se, kenet haluan matkaani.
Pari päivää tämän jälkeen lähdin miljoonannen kerran hakemaan hevosta Fiktion tallista trailerin kanssa. Kusti oli niin ihastuttava törmätessämme ensimmäistä kertaa, sillä se tuntui olevan luonteeltaan hyvin helppo ja hieman hassu. Nuorella orilla oltiin hiljattain aloitettu ratsutus, joten pakkohan se oli minunkin kokeilla, että kuinka tämä raakile toimii. Ja Kusti liikkui niin upeasti vaikkei se juuri mitään osannutkaan! Ei siinä voinut kuin allekirjoittaa sopparit ja lastata hepan kyytiin. Tästä päivästä alkaen lähti minun ja Kustin yhteiselo, jota ainakin minä odotin innolla, heh. Kovathan meillä on odotukset niin kilpailuihin kuin myöhemmin jalostukseenkin!

Kisakalenteri - sijoituksia KRJ 44, ERJ 50, KERJ 41, VSR 5 kpl

22.08.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/30
23.08.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 01/30
28.08.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 05/30
30.08.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/100
01.09.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 01/30
02.09.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/100
04.09.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/40
06.09.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/100
06.09.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 01/40
07.09.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/30
08.09.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/40
09.09.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 03/40
09.09.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/40
11.09.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/30
13.09.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/30
13.09.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/40
13.09.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/30
13.09.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 06/50
13.09.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/50
14.09.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 03/50
15.09.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/40
16.09.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/50
17.09.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 02/50
18.09.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/100
19.09.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/100
20.09.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/40
21.09.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/40
24.09.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 05/40
26.09.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/40
26.09.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/30
28.09.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/30
01.10.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/40
03.10.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/60
10.10.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/30
13.10.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/30
14.10.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/40
15.10.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/40
15.10.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/30
18.10.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 01/40
19.10.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/40
20.10.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 02/40
21.10.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/40
31.01.15, KRJ CUP (kutsu), Helppo A, 14/496
28.02.15, KRJ CUP (kutsu), Helppo B, 18/319

11.10.14, KERJ (kutsu), CIC1, 03/50
15.10.14, KERJ (kutsu), CIC1, 07/50
02.11.14, KERJ (kutsu), CIC1, 03/50
03.11.14, KERJ (kutsu), CIC1, 05/50
04.11.14, KERJ (kutsu), CIC1, 02/50
07.11.14, KERJ (kutsu), CIC1, 04/50
19.11.14, KERJ (kutsu), CIC1, 05/40
21.11.14, KERJ (kutsu), CIC1, 05/40
25.12.14, KERJ (kutsu), CIC1, 02/40
03.01.15, KERJ (kutsu), CIC1, 02/40
04.01.15, KERJ (kutsu), CIC1, 01/40
10.01.15, KERJ (kutsu), CIC1, 02/23
13.01.15, KERJ (kutsu), CIC1, 02/50
16.01.15, KERJ (kutsu), CIC1, 05/50
16.01.15, KERJ (kutsu), CIC1, 03/39
19.01.15, KERJ (kutsu), CIC1, 04/40
20.01.15, KERJ (kutsu), CIC1, 05/40
21.01.15, KERJ (kutsu), CIC1, 05/40
26.01.15, KERJ (kutsu), CIC1, 05/40
09.02.15, KERJ (kutsu), CIC1, 02/40
11.02.15, KERJ (kutsu), CIC1, 03/30
19.02.15, KERJ (kutsu), CIC1, 02/30
23.02.15, KERJ (kutsu), CIC1, 01/34
01.03.15, KERJ (kutsu), CIC1, 03/30
08.03.15, KERJ (kutsu), CIC1, 01/60
09.03.15, KERJ (kutsu), CIC1, 05/40
11.03.15, KERJ (kutsu), CIC1, 06/40
12.03.15, KERJ (kutsu), CIC1, 03/60
12.03.15, KERJ (kutsu), CIC1, 05/30
19.03.15, KERJ (kutsu), CIC1, 05/40
20.03.15, KERJ (kutsu), CIC1, 04/40
24.03.15, KERJ (kutsu), CIC1, 03/40
26.03.15, KERJ (kutsu), CIC1, 03/40
27.03.15, KERJ (kutsu), CIC1, 01/30
28.03.15, KERJ (kutsu), CIC1, 02/30
07.04.15, KERJ (kutsu), CIC1, 03/30
08.04.15, KERJ (kutsu), CIC1, 05/30
20.04.15, KERJ (kutsu), CIC1, 05/30
21.04.15, KERJ (kutsu), CIC1, 05/30
25.04.15, KERJ (kutsu), CIC1, 04/30
30.07.15, KERJ CUP (kutsu), CIC1, 05/56
27.08.14, ERJ (kutsu), 110cm, 02/40
06.09.14, ERJ (kutsu), 110cm, 01/30
07.09.14, ERJ (kutsu), 110cm, 02/40
09.09.14, ERJ (kutsu), 110cm, 04/40
10.09.14, ERJ (kutsu), 110cm, 02/40
11.09.14, ERJ (kutsu), 110cm, 06/40
13.09.14, ERJ (kutsu), 110cm, 01/30
14.09.14, ERJ (kutsu), 110cm, 01/30
14.09.14, ERJ (kutsu), 110cm, 04/30
15.09.14, ERJ (kutsu), 110cm, 05/30
16.09.14, ERJ (kutsu), 110cm, 04/40
17.09.14, ERJ (kutsu), 110cm, 04/30
18.09.14, ERJ (kutsu), 110cm, 01/40
18.10.14, ERJ (kutsu), 110cm, 01/30
24.10.14, ERJ (kutsu), 110cm, 01/30
03.11.14, ERJ (kutsu), 110cm, 02/30
05.11.14, ERJ (kutsu), 110cm, 02/30
05.11.14, ERJ (kutsu), 110cm, 02/30
06.11.14, ERJ (kutsu), 110cm, 04/30
07.11.14, ERJ (kutsu), 110cm, 02/30
07.11.14, ERJ (kutsu), 110cm, 03/30
07.11.14, ERJ (kutsu), 110cm, 03/30
08.11.14, ERJ (kutsu), 110cm, 01/30
09.11.14, ERJ (kutsu), 110cm, 03/30
10.11.14, ERJ (kutsu), 110cm, 05/30
12.11.14, ERJ (kutsu), 110cm, 01/30
13.11.14, ERJ (kutsu), 110cm, 02/30
14.11.14, ERJ (kutsu), 110cm, 01/30
18.11.14, ERJ (kutsu), 100cm, 01/30
19.11.14, ERJ (kutsu), 110cm, 03/30
25.11.14, ERJ (kutsu), 110cm, 01/30
25.11.14, ERJ (kutsu), 110cm, 03/30
29.11.14, ERJ (kutsu), 110cm, 01/30
01.12.14, ERJ (kutsu), 110cm, 01/30
01.12.14, ERJ (kutsu), 110cm, 01/30
02.12.14, ERJ (kutsu), 110cm, 03/30
02.12.14, ERJ (kutsu), 110cm, 05/30
02.12.14, ERJ (kutsu), 110cm, 01/30
04.12.14, ERJ (kutsu), 110cm, 04/30
04.12.14, ERJ (kutsu), 110cm, 05/50
05.12.14, ERJ (kutsu), 110cm, 06/50
05.12.14, ERJ (kutsu), 110cm, 04/30
07.12.14, ERJ (kutsu), 110cm, 03/40
08.12.14, ERJ (kutsu), 110cm, 06/50
08.12.14, ERJ (kutsu), 110cm, 01/40
15.12.14, ERJ (kutsu), 110cm, 05/40
22.12.14, ERJ (kutsu), 110cm, 03/40
23.12.14, ERJ (kutsu), 110cm, 05/40
26.12.14, ERJ (kutsu), 110cm, 04/40
31.01.15, ERJ CUP (kutsu), 110cm, 19/274

31.08.14, VSR CUP (kutsu), Helppo C, 01/79
30.11.14, VSR CUP (kutsu), 110cm, 02/42
28.02.15, VSR CUP (kutsu), Helppo C, 02/29
30.04.15, VSR CUP (kutsu), 100cm, 03/65
30.04.15, VSR CUP (kutsu), CIC1, 03/26