Daireann v. Wgute - virtuaalihevonen

NimiDaireann v. Wgute LempinimiDairi
Rek.nroVH16-046-0003 Synt.päivä ja ikä15.10.2015, 17v
Rotu ja sukupuoliIrlannincob, tamma Säkäkorkeus ja väri158cm, ruunikonkirjava
KoulutustasoHe B, 60cm, Aloittelija, Vaativa PainotusYleispainotus
Kasvattaja Liliann MacNoir evm Omistajatvisha (VRL-01671)


© LR

Saavutukset

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.04.2020
7,5 + 45 + 20 + 20 + 11,5 = 104p, KRJ-I

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 31.01.2020
7 + 54 + 16 + 20 + 11,5 = 108,5p, ERJ-I

Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelu 25.04.2020
7 + 46 + 18 + 20 + 14,5 = 105,5p, KERJ-I

Valjakkoajojaoksen laatuarvostelu 29.02.2020
7 + 49 + 20 + 20 + 11,5 = 107,5p, VVJ-I

Hevosten kantakirjatilaisuus 20.04.2018
18 + 18 + 18 + 19 = 73p, KTK-II

Luonne

Daireann v. Wgute, eli tuttujen kesken Dairi, on lempeä ja hyväsydäminen tamma, jolta kuitenkin löytyy pientä pilkettä silmäkulmasta. Tamma on käsiteltäessä ja ihmisten seurassa kiltti, mutta se tykkää aina vähän hieman jekkuilla hoitajansa kustannuksella, esimerkiksi hamuten tämän hihoja hoitotoimenpiteiden ajan. Karsinassa olon aikana Dairi on suotavaa laittaa kiinni, sillä se tahtoo pyöriä ympyrää ja juurikin maistella hoitajaansa toimenpiteiden aikana, vaikkei pahaa tarkoitakaan. Tällöin harjaus, kavioiden puhdistus ynnä muut vastaavat toimet sujuvat näppärästi, ilman suurempia ongelmia. Varustaessa tamma osaa olla melko ovela, sillä esimerkiksi suitsiessa se voi olevinaan olla ottamassa kuolaimet suuhunsa, mutta ykskaks puottaakin ne suustansa pois. Satuloidessa Dairi ei pullistele, joten sikäli satulointi sujuu yleensä hyvin. Taluttaessa Dairi on useimmiten reipas, joten sitä saa ihan napakasti käskeä kävelemään malttavaisemmin hoitajansa rinnalla. Yleensä se rauhoittuu jämäkästä käskystä, jolloin se tyytyy kohtaloonsa ja tulee oikein nätisti hoitajansa perässä.

Ratsastaessa Dairi on hyvin reipasta sorttia, jonka vuoksi sillä myös välillä häviää korvat. Tällöin se on vauhdikasta kyyti se, mutta tietysti napakalla kuskilla on nopeasti haltuun saatavilla, joten ongelma se ei missään nimessä ole. Kun Dairin saa rauhoitettua ja kuuntelemaan apuja, on se oikein miellyttävä ratsastettava, joka omaa hyvän työskentelymotivaation. Dairi on sikäli hieman herkkä ratsastettava, että se ei siedä kovia apuja, muuten se protestoi esimerkiksi pukittelemalla. Koulutustasoltaan Dairi on helppo b, joten sillä on kuta kuinkin peruasiat hyvin hallinnassa. Parhaimmillaan tamma on kaikissa sellaisissa tehtävissä, joissa se saa tuoda esille isoa ja hienoa liikettään. Rataesteitä Dairi puolestaan ylittää 60cm korkeudelta, tosin nekin sellaisella ilmavaralla, että oksat pois. Se omaa todella hyvän hyppytyylin ja itsekin rakastaa esteitä, mainittakoon tosin miinuspuolena pienimuotoinen kuumeneminen. Maastossa Dairi saattaa säpsyä kovia ääniä, mutta siitä huolimatta on hyvin maastovarma, jonka kanssa ei tarvitse yllättäviä tilanteita jännittää. Valjakossa Dairi kulkee hienosti määrätietoisella kuskilla, joka laittaa sen tomerasti kuuntelemaan apuja. Eritoten tarkkuuskokeissa tammalta täytyy oikeasti vaatia, sillä muutoin se kulkee ympäriinsä, eikä niinkään viitsi väistellä esteitä.

Kilpailuissa Dairi on hyvin innokas, jonka vuoksi sitä vauhtia taas jaloista löytyy. Pahaahan tamma ei missään nimessä tarkoita, mutta useimmiten se ei malta ns. pysyä housuissaan, jonka takia se saattaa esimerkiksi talloa hoitajansa päälle. Matkat kilpapaikoille taittuvat ongelmitta, Dairi on helposti lastattavissa ja se malttaa matkustaa pidemmätkin matkat hätiköimättä. Kilpapaikalle saavuttaessa alkaa se pienimuotoinen touhottaminen, joka on hyvä huomioida myös asioiden ajoittamisen kannalta. Dairi vaatii pitkät ja huolelliset alkuverkat toimiakseen radalla hyvin, joten lämmittelyyn on hyvä varata aikaa enemmän kuin viisi minuuttia. Jos ratsastaja on saanut sen lämmiteltyä huolellisesti ja ratsastettua ohjan ja pohkeen väliin, antaa se radalla varmasti kaikkensa. Joskus kuitenkin menee penkin alle, eikä silloin tahdo onnistua mikään. Onneksi Dairi on kuitenkin itsessään niin varma ratsu, että napakka kuski saa sen toimimaan aina.Sukulaiset

i Alaois W evm
ic-o, rnkrj, 156cm
ii Adorro W evm
ic-o, rnkrj, 157cm
iii Derr's Fintan evm
ic-o, mkrj, 154cm
iie Aoibhe W evm
ic-t, rnkrj, 159cm
ie Mallaidh Race evm
ic-t, rnkrj, 152cm
iei Millian Race evm
ic-o, rnkrj, 156cm
iee Ramoina evm
ic-t, rnkrj, 152cm
e Dervila v. Wgute evm
ic-t, rnkrj, 157cm
ei Monstar Vót evm
ic-o, rnkrj, 154cm
eii Monsteermo evm
ic-o, rtkrj, 158cm
eie Milarda Vót evm
ic-t, rnkrj, 148cm
ee Diala v. Wgute evm
ic-t, rnkrj, 152cm
eei Dinervo evm
ic-o, rnkrj, 152cm
eee Pollanca evm
ic-t, rnkrj, 150cm


i. Alaois W on jo edesmennyt irlannincobori, jonka kasvatti Keith Wilmor. Alaois oli koko lyhyen ikänsä menestynyt valjakko-ori, joka kilpaili valjakkoajojen parissa vaikeissa luokissa asti. Ori on voittanut mm. 4 vuotiaana valjakkohevosten mestaruuden Irlannissa ja sen lisäksi lukuisia muita arvostettuja kisoja. Ratsastuskilpailuissa Alaoista ei muutamaa koulukilpailua lukuunottamatta nähty, ilmeisesti se ei ollut mikään maailman yhteistyökykyisin ratsuhevonen. Ori oli luonteeltaan siis himpun verran haastava, se vaati käsittelijöiltään paljon, eikä missään tilanteessa päästänyt omistajiaan helpolla. Hapannaama ori oli kuitenkin äärettömän komea ja hyvärakenteinen hevonen, joka hieman kompensoi sitä paremmaksi hevoseksi. Väritykseltään se oli ruunikonkirjava ja säkäkorkeutta se omasi noin 156 senttimetrin verran. Hyvin menestynyt valjakko-ori oli kysytty jalostushevonen, mutta sen omistaja ei sitä liiemmin uskaltanut luonteensa vuoksi käyttää. Muutaman tamman Alaois kuitenkin astui, eikä se onneksi periyttänyt niille huonoja ominaisuuksiaan, päinvastoin. Ori poistui keskuudestamme yllättäen 11 vuoden iässä ilmeisesti sairauskohtaukseen.

ii. Adorro W on Keith Wilmorin kasvatteja ja valitettavasti ori on varsin tunnettu siitä, että se jättää jälkeläisiinsä aavistuksen hankalaa ja hapanta luonnetta. Ori itsekään ei ole luonteeltaan mitenkään helppo tapaus, minkä vuoksi sitä nähtiin valitettavan vähän kilpakentillä, vaikka potentiaalia orissa oli vaikka muille jakaa. Adorro kilpaili vaativassa luokassa valjakkoa ja kilpaili hieman myös esteillä 40cm luokissa, sijoittuihan se yleensä aina silloin kun sen kanssa kehdattiin mihinkään lähteä. Kouluratsuna Adorro on helppo b tasoinen. Rakenteeltaan tämä 152 senttimetrin korkuinen ruunikonkirjava ori on kuitenkin upea, ja se myös periyttää hyvää rakennettaan eteenpäin. Tänä päivänä orille on kertynyt ikää jo varsin paljon, mutta se on yhä tammanomistajien suosiossa. Kirjoitushetkellä sillä onkin jo pitkälle yli 200 varsin menestynyttä jälkeläistä.

ie. Mallaidh Race on Stable Racen kasvattama tamma. Mallaidh tulee emälinjalta, joka on irlannincobien kasvattajien keskuudessa erittäin tunnettu ja haluttu. Mallaidh ei itse koskaan kilpaillut, eikä sitä juuri koulutettu ratsuksikaan. Se opetettiin ajolle ja se teki jonkin verran metsätöitä omistajansa kanssa ja osallistui silloin tällöin yleisötapahtumiin joko talutusratsuna tai kärryjä vetäen. Mallaidh on ruunikonkirjava ja säkäkorkeutta sillä on 152cm. Rakenteeltaan tamma on hieman kevyt irlannincobiksi, mutta oikeiden orien kanssa se on jättänyt rakenteeltaan hyviä varsoja. Luonteeltaan Mallaidh oli itse rauhallisuus, mutta valitettavasti tämä ominaisuus ei aina periytynyt täysin sen varsoihin. Mallaidh ehti jättää yhdeksän varsaa, jotka ovat toimineet kilpahevosina niin esteillä, koulussa kuin valjakkoajossakin, muutama on meritoitunut jopa kenttäratsastuksenkin parissa. Tamma itse kuoli ähkyyn odottaessaan kymmenettä varsaansa.

e. Dervila v. Wgute on Dairin tavoin Liliann MacNoirin kasvattama irlannincobtamma, joka on edelleen tänä päivänä aktiivisessa käytössä. Luonteeltaan Dervila on oikein ystävällinen ja yhteistyökykyinen hevonen, joka on kaikkien kaksi ja nelijalkaisten ihana, lempeä ystävä. Mukavan ja yhteistyökykyisen luonteensa vuoksi tamma on tehnyt paljon töitä ratsastuskoulussa alkeisratsastajien opetushevosenakin. Ratsastuskouluhevosen uran lisäksi Dervila on liki kymmenen vuoden ajan kilpaillut enemmän ja vähemmän koulu- ja esteratsastuksen parissa. Helppo A koululuokkia sekä 60cm rataesteitä ylittävä tamma on kerännyt mukavat määrät sijoituksia kasaan molemmista lajeista. Hyvärakenteinen, ruunikonkirjava, 157 senttinen Dervila on nuorempana kantakirjattu toiselle palkinnolle. Kaiken ratsastuskäytön ohella Dervila on varsonut kasvattajansa hoiviin maailmalle myös kolme upeaa jälkeläistä, joista kaikki on tammoja. Jälkeläisilleen Dervila on periyttänyt eritoten nöyrää luonnettaan, mutta myös hyvää liikettään koulu- ja esteradoille. Nytemmin lähes parikymppinen tamma työskentelee edelleen ratsastuskoulussa ja sitä nähdään jopa pikkukisoissakin.

ei. Monstar Vótin on kasvattanut O'Vótin perhe, joka alunperin halusi itselleen mukavaa harrastehevosta, mieluusti tietenkin itse kasvatetusta tammasta. Monstar kuitenkin näytti jo varhain sille, että siinä olisi valtavasti potentiaalia tulla erityisen hyväksi kilpahevoseksi, minkä se tietysti tekikin. Se kilpaili kouluratsastuksessa helppo b tasolla, mutta erityisen lahjakas se oli esteratsuna ja kilpailikin 60cm luokissa sijoittuen ja voittaen usein. O'Vótin perhe omistaa orin edelleen, vaikka siitä on useiden siittoloiden toimesta tarjottu hurjiakin summia. Monstarista tuli myös suosittu siitosori ja sen varauskirja onkin ollut useana vuonna täynnä. Luonteeltaan tämä 154 senttimetrin korkuinen ruunikonkirjava ori on lempeä ja se jättää luonteeltaan kivoja varsoja hieman häijyjenkin tammojen kanssa.

ee. Diala v. Wgute on Liliann MacNoirin kasvattama tamma, joka jäi jo nuorena kokonaan siitokseen. Dialalla oli sen verran hankala ja kuuma luonne, ettei sen kanssa kilpailemisesta olisi tullut mitään, kun se stressasi koko ajan kaikkea uutta. Siitä tuli kuitenkin erinomainen siitostamma ja sen hätäinen ja helposti kierroksia keräävä luonnekin tasoittui hurjasti, kun se sai hoitaa varsojaan. Säkäkorkeutta tammalla oli 152 senttimetriä ja väritykseltään se oli ruunikonkirjava. Rakenteeltaan tamma on hyvä ja sitä se on jättänyt myös jälkeläisiinsä. Jälkeläisistä on tullut hyviä kilpahevosia esteille ja kouluun, mutta erityisen lahjakkaita ne ovat olleet valjakkohevosina. Osa on päässyt toimimaan myös työhevosena. Diala kuoli ähkyyn pian Dervilan vieroittamisen jälkeen.
Toisen polven © reibili, kiitos!
Jälkeläiset

          s. 03.01.2016, t. Darina Cirein (i. Bradan O'Hay) omistaja: Ros Cirein
          s. 14.04.2016, t. Dixie Cirein (i. Xanhtine) omistaja: Tuire N.Kisakalenteri

1. 11.01.16, KRJ (Fiktio), Helppo C, 03/30
2. 16.01.16, KRJ (Fiktio), Helppo B, 03/30
3. 17.01.16, KRJ (Fiktio), Helppo C, 04/30
4. 21.01.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 01/30
5. 23.01.16, KRJ (Fiktio), Helppo C, 05/30
6. 23.01.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 01/40
7. 24.01.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 02/30
8. 24.01.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 04/30
9. 25.01.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 03/30
10. 25.01.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 03/40
11. 26.01.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 01/40
12. 27.01.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 01/40
13. 28.01.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 01/30
14. 29.01.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 05/30
15. 30.01.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 02/30
16. 30.01.16, KRJ (Fiktio), Helppo B, 04/30
17. 01.02.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 01/40
18. 01.02.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 05/30
19. 02.02.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 04/40
20. 02.02.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 04/30
21. 05.02.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 02/30
22. 06.02.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 05/30
23. 06.02.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 06/40
24. 07.02.16, KRJ (Marrasvaara), Helppo B, 02/30
25. 07.02.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 03/40
26. 10.02.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 02/30
27. 10.02.16, KRJ (Marrasvaara), Helppo B, 01/30
28. 12.02.16, KRJ (Härdelli), Helppo B, 02/30
29. 12.02.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 01/30
30. 12.02.16, KRJ (Március), Helppo B, 04/30
31. 13.02.16, KRJ (Härdelli), Helppo B, 04/30
32. 13.02.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 03/30
33. 15.02.16, KRJ (Härdelli), Helppo B, 04/30
34. 15.02.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 02/40
35. 15.02.16, KRJ (Március), Helppo B, 02/30
36. 16.02.16, KRJ (Március), Helppo B, 04/30
37. 17.02.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 01/30
38. 17.02.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 02/30
39. 18.02.16, KRJ (Hervanta), Helppo B, 03/30
40. 22.02.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 04/40
41. 23.02.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 02/30
42. 28.02.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 01/30
43. 30.06.17, KRJ CUP (Fiktio), Helppo D, 12/130
44. 31.07.17, KRJ CUP (Runoratsut), Helppo C, 13/210
45. 31.07.18, KRJ CUP (Runoratsut), Helppo C, 09/192
46. 30.04.19, KRJ CUP (Harmaatuulen Oa), Helppo D, 09/106
47. 30.09.19, KRJ CUP (Teilikorpi), Helppo D, 03/65

1. 13.01.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 03/30
2. 20.01.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 03/30
3. 21.01.16, VVJ (Huvitutti), Vaativa yhdistetty, 04/30
4. 22.01.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 03/30
5. 23.01.16, VVJ (Huvitutti), Vaativa yhdistetty, 05/30
6. 25.01.16, VVJ (kutsu), Vaativa yhdistetty, 04/30
7. 30.01.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 05/30
8. 31.01.16, VVJ (Vehkakorpi), Vaativa yhdistetty, 02/30
9. 01.02.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 04/40
10. 03.02.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 02/40
11. 10.02.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 01/40
12. 10.02.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 04/40
13. 13.02.16, VVJ (Hymni), Vaativa yhdistetty, 02/30
14. 16.02.16, VVJ (Wyat Shet), Vaativa yhdistetty, 04/40
15. 19.02.16, VVJ (Hymni), Vaativa yhdistetty, 05/30
16. 20.02.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 02/40
17. 20.02.16, VVJ (Huvitus), Vaativa yhdistetty, 01/40
18. 21.02.16, VVJ (Huvitus), Vaativa yhdistetty, 06/40
19. 21.02.16, VVJ (Yentel), Vaativa yhdistetty, 05/30
20. 24.02.16, VVJ (Yentel), Vaativa yhdistetty, 03/30
21. 25.02.16, VVJ (Härdelli), Vaativa yhdistetty, 01/30
22. 27.02.16, VVJ (Härdelli), Vaativa yhdistetty, 02/30
23. 28.02.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 01/40
24. 29.02.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 02/40
25. 01.03.16, VVJ (Härdelli), Vaativa yhdistetty, 05/30
26. 02.03.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 05/30
27. 04.03.16, VVJ (Yentel), Vaativa yhdistetty, 02/30
28. 06.03.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 02/30
29. 08.03.16, VVJ (Huvitutti), Vaativa yhdistetty, 05/30
30. 11.03.16, VVJ (Satulinna), Vaativa yhdistetty, 04/30
31. 17.03.16, VVJ (Satulinna), Vaativa yhdistetty, 04/30
32. 18.03.16, VVJ (Satulinna), Vaativa yhdistetty, 05/30
33. 20.03.16, VVJ (Hengenvaara), Noviisi yhdistetty, 03/19
34. 21.03.16, VVJ (Satulinna), Vaativa yhdistetty, 01/30
35. 21.03.16, VVJ (Eucarya), Vaativa yhdistetty, 01/30
36. 21.03.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 04/30
37. 22.03.16, VVJ (Satulinna), Vaativa yhdistetty, 04/30
38. 26.03.16, VVJ (Viisikko), Vaativa yhdistetty, 03/30
39. 28.03.16, VVJ (Satulinna), Vaativa yhdistetty, 05/30
40. 29.03.16, VVJ (Satulinna), Vaativa yhdistetty, 04/30
41. 30.06.16, VVJ CUP (Tuiskula), Vaativa yhdistetty, 05/33
42. 31.05.17, VVJ CUP (Tuiskula), Vaativa yhdistetty, 04/22
43. 30.06.17, VVJ CUP (Wyat Shetlands), Vaativa yhdist, 02/46
44. 31.07.18, VVJ CUP (Wyat Shetlands), Vaativa yhdist, 07/79
45. 31.08.18, VVJ CUP (Wyat Shetlands), Vaativa yhdist, 01/65
46. 28.02.19, VVJ CUP (Wyat Shetlands), Vaativa yhdist, 03/49
47. 30.09.19, VVJ CUP (Wyat Shetlands), Vaativa yhdist, 05/43
48. 30.10.19, VVJ CUP Wyat Shetlands, Vaativa yhdist, 06/49
49. 30.11.19, VVJ CUP Wyat Shetlands, Vaativa yhdist, 02/44

1. 26.02.18, NJ (Breandan), BIS5, MVA-SERT (pt. Sorel)1. 25.01.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 02/30
2. 27.01.16, ERJ (Kk Stewart), 60cm, 02/74
3. 28.01.16, ERJ (Kk Stewart), 60cm, 01/74
4. 29.01.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 03/30
5. 03.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 03/30
6. 03.02.16, ERJ (Holmberg), 60cm, 03/30
7. 05.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 03/30
8. 05.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 04/40
9. 07.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 01/40
10. 07.02.16, ERJ (Holmberg), 60cm, 03/30
11. 08.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 02/30
12. 09.02.16, ERJ (Holmberg), 60cm, 02/30
13. 09.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 01/40
14. 13.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 02/30
15. 14.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 04/30
16. 14.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 03/40
17. 15.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 06/40
18. 16.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 01/40
19. 18.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 04/30
20. 19.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 04/40
21. 20.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 03/40
22. 21.02.16, ERJ (Huvitus), 50cm, 05/40
23. 21.02.16, ERJ (Huvitus), 60cm, 04/40
24. 22.02.16, ERJ (Huvitus), 50cm, 03/40
25. 22.02.16, ERJ (Huvitus), 60cm, 01/40
26. 28.02.16, ERJ (Huvitus), 60cm, 02/40
27. 29.02.16, ERJ (Huvitus), 50cm, 02/40
28. 29.02.16, ERJ (Huvitus), 60cm, 03/40
29. 03.03.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 01/50
30. 04.03.16, ERJ (Huvitus), 60cm, 03/40
31. 05.03.16, ERJ (Huvitus), 60cm, 03/40
32. 06.03.16, ERJ (Huvitus), 50cm, 05/40
33. 08.03.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 03/50
34. 23.03.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 06/50
35. 25.03.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 02/50
36. 04.04.16, ERJ (Runoratsut), 60cm, 03/30
37. 14.04.16, ERJ (Runoratsut), 60cm, 01/30
38. 16.04.16, ERJ (Runoratsut), 60cm, 05/30
39. 18.04.16, ERJ (Runoratsut), 60cm, 02/30
40. 19.04.16, ERJ (Runoratsut), 60cm, 01/30
41. 30.06.16, ERJ CUP (Kuuralehto), 60cm, 05/129
42. 31.07.16, ERJ CUP (Satulinna), 50cm, 04/117
43. 30.11.16, ERJ CUP (Ventos), 40cm, 04/71
44. 30.03.17, ERJ CUP (Kk Bailador), Puomiluokka, 02/28
45. 30.03.17, ERJ CUP (Kk Bailador), 40cm, 02/35
46. 31.05.17, ERJ CUP (Ventos), 60cm, 07/76
47. 30.06.17, ERJ CUP (Kuuralehto), 40cm, 06/42
48. 30.06.17, ERJ CUP (Kuuralehto), 60cm, 06/66
49. 31.08.17, ERJ CUP (Hukkapuro), Puomiluokka, 04/44
50. 30.09.17, ERJ CUP (Kk Bailador), 60cm, 04/48
51. 31.12.17, ERJ CUP (Kuuralehto), 60cm, 01/45
52. 31.01.18, ERJ CUP (Mörkövaara), 60cm, 05/90
53. 28.02.18, ERJ CUP (Ratsutalli Lilja), 50cm, 05/30
54. 31.05.18, ERJ CUP (Ventos), 50cm, 05/57

1. 21.01.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 04/19
2. 26.01.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 04/19
3. 01.02.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 01/19
4. 08.02.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 03/19
5. 01.03.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 01/13
6. 06.03.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 03/13
7. 26.03.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 04/17
8. 27.03.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 02/17
9. 29.03.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 04/17
10. 12.04.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 02/12
11. 30.04.16, KERJ CUP (Kk Bailador), Aloittelijaluokka, 01/07
12. 02.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 04/19
13. 04.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 04/19
14. 06.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/19
15. 06.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/14
16. 09.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/14
17. 10.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/14
18. 10.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 03/19
19. 12.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/09
20. 15.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 03/09
21. 17.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/09
22. 20.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 03/09
23. 29.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/18
24. 02.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/05
25. 06.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/05
26. 06.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/14
27. 07.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/14
28. 07.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/05
29. 09.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/05
30. 10.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/05
31. 21.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/04
32. 22.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/04
33. 24.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/04
34. 25.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/04
35. 27.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/04
36. 30.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/04
37. 02.07.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/04
38. 04.07.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/04
39. 07.07.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/04
40. 14.07.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/07
41. 15.07.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/07
42. 30.10.16, KERJ CUP (Kk Bailador), Aloittelijalkk, 02/25
43. 30.12.17, KERJ CUP (Mörkövaara), Aloittelijalkk, 01/44
44. 30.04.18, KERJ CUP (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 02/56
45. 31.05.18, KERJ CUP (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 01/51
46. 30.03.20, KERJ CUP Silverlode, Aloittelijaluokka, 03/30Valmennukset ja päiväkirja


02.01.2016
Tänään saimme Ros Cireiniin toisen irlannincobimme, kun Daireann v. Wgute saapui vihdoin talliimme. Olin käynyt katsomassa tätä nuorukaista useaan otteeseen kasvattajan Liliann MacNoirin luonna läheisessä kaupungissa, joten tiesin mitä tulevan piti. Dairi on kolmen vuoden kieppeillä oleva tamma, jonka kanssa lähdemme perehtymään ratsukoulutuksen saloihin pikku hiljaa. Tamma on upeasta yleispainotteisesta suvusta peräisin, joten sillä tulee olemaan lahjoja varmasti lajiin kuin lajiin. Luonteeltaan Dairi on toistaiseksi osoittautunut lempeäksi, tosin äärettömän ahneeksi hevoseksi, jolla on ruoka mielessä 24/7. Vatsakin on nuorella tammalla sen myötä melko suuri, mutta josko se lähtee tiivistymään kun päästään kunnolla tositoimiin. Voinen myös ilmoittaa heti alkuun sen, että Dairi on jo aiemmin astutettu uudella Ros Cireinin orilla, joten varsaa odotetaan syntyväksi minä hetkenä tahansa. Saamme ensimmäisen Cireinin irlannincob kasvatin, jeii! En malta odottaa. Toivon mukaan meillä lähtee myös Dairin kanssa sujumaan hyvin, jotta meistä kuullaan vielä tulevaisuudessa.


11.08.2019, kirjoittanut reibili
Tvisha oli pyytänyt, josko voisin käydä hieman hieromassa ja venyttelemässä hänen tammaansa Dairia. Kun kuulin pääseväni jälleen tekemisiin irlannincobin kanssa, suostuin oitis, sillä oletin saavani taas niin sanotusti turpaterapiaa rauhallisten otusten kanssa. Dairihan palautti minut toki takaisin maanpinnalle hyvin nopeasti, sehän häsläsi ja hääräsi jatkuvasti jotain kun yritin hieroa ja venytellä sitä. Etujalkoja venytellessäni tunsin kun se otti kiinni letistäni ja ennen kuin ehdin Dairia sanoa, tuntui päänahkassani siltä, että se aikoisi repiä letin kerralla irti. Komensin tammaa hieman kovemmalla äänellä kuin aiemmin, jolloin se päästi irti letistäni. Sen jälkeen se luojan kiitos malttoi käyttäytyäkin lopun aikaa, vaikka olihan sen hieman saatava häplätä naruja ja hihoja huulillaan, se tälle suloisuudelle sallittakoon.


19.09.2019, kirjoittanut reibili
En suoraan sanottuna odottanut Dairin tapaamistä järin innolla, kun olin taas suostunut tvishan pyyntöön tulla tekemään sen kanssa jotain. Ajattelin suunnistaa maastoon, koska ainakin silloin hiukseni olisivat turvassa sen yrityksiltä syödä ne ja minut kokonaan. Harjasin ja varustin tamman käytävällä, sillä en myöskään tahtonut liiskautua hevosen ja karsinan seinän väliin, vaikka olinkin ohjeiden mukaan sitonut sen karsinassa kiinni. Saatiin kuin saatiinkin maastolenkki tehtyä ehjin nahoin, vaikka Dairilla oli suunnitelmissa tehdä hieman reippaampi lenkki kuin mitä minä olisin halunnut. Annoin sen päästellä höyryjä pienellä laukkapätkällä, jonka jälkeen se malttoi kävellä rauhassa takaisin tallia kohti. Tallissa huolsin hevosen ja varusteet huolella pois, ja ennen lähtöäni katselin Dairia ajatellen, että niin paljon kun se osaakin ihmistä ärsyttää, tykkäsin siitä silti hirmuisen paljon.


Tämä on virtuaalitalli    Tämä on virtuaalihevonen    Tausta © Zbyszek Zolkiewski (CC BY-NC-SA 2.0)    Ulkoasu © VRL-07415    Otsikkokuvat © LR, VRL-01811, ransu.kuvat.fi