Bradan O'Hay - virtuaalihevonen

NimiBradan O'Hay LempinimiBen
Rek.nroVH16-046-0002 Synt.päivä ja ikä28.10.2015, 18v
Rotu ja sukupuoliIrlannincob, ori Säkäkorkeus ja väri156cm, ruunikonkirjava
KoulutustasoHe B, 60cm, Aloittelija, Vaativa PainotusYleispainotus
KasvattajaMillon O'Hay evm Omistajatvisha (VRL-01671)


© LR

Saavutukset

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.03.2020
7,5 + 45 + 18 + 20 + 11,5 = 102p, KRJ-I

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 31.12.2019
7 + 53 + 18 + 20 + 11,5 = 109,5p, ERJ-I

Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelu 25.03.2020
6 + 46 + 17 + 20 + 12,5 = 101,5p, KERJ-I

Valjakkoajojaoksen laatuarvostelu 29.02.2020
7,5 + 45 + 20 + 20 + 11,5 = 104p, VVJ-I

Hevosten kantakirjatilaisuus 20.04.2018
18 + 19 + 19 + 19 = 75p, KTK-II

Luonne

Bradan O'Hay, tutummin vain Ben, on oriksi itse rauhallisuus ja mukavuuden multihuippu. Tämä ihastuttava tupsujalka ei koskaan aiheuta hoitajalleensa harmaita hiuksia metkuilun tai äkäisyyden merkeissä, sillä se on kirjaimellisesti lauhkea kuin lammas. Siten Ben on erittäin helppo hoitoinen hoidokki, jota voi hoitaa karsinassa huoletta myös sen irti ollessa. Ben nauttii hoitajan antamasta huomiosta, joten harjatessa se möllöttää tyytyväisenä aloillaan, tuskin edes korvaansa liikauttaa. Myös kavioiden puhdistus, loimituksen ynnä muut vastaavat sujuvat ongelmitta. Suitsiessa Ben ottaa kuolaimet nätisti suuhunsa, mutta puolestaan satuloidessa se saattaa vähän pullistella, joten hoitajalta vaaditaan välillä vähän päättäväisyyttä. Taluttaessa ori tulee useimmiten kiltisti hoitajansa perässä, jokseenkin hyvin laiskalla tahdilla mehevistä ruohotupsuista haaveillen.

Ratsastaessa Ben on muutoin helppo ja yhteistyökykyinen, mutta se on äärimmäisen hitaasti syttyvää sorttia, jonka vuoksi se vaatii napakan ja pitkäjänteisen kuskin. Reippaalla eteenajamisella ori hiljalleen saa jalat alleen, jonka jälkeen siitä paljastuu oikein mukava ja tasapainoinen ratsu, joka tekee mitä vain miellyttääkseen ratsastajaansa. Se kuuntelee erityisesti ääni- ja painoapuja hyvin, joilla sen saa käänneltyä ja väänneltyä vaikka minkälaiselle kiemuralle. Koulutustasoltaan Ben on Helppo B tasoinen, joten se taittaa pitkälti kouluratsastuksen perusasiat. Orin bravuuri on ehdottomasti pohkeenväistöt, joita se tarjoaa jokaiseen väliin jos ratsastajan avut eivät ole selkeät. Rataesteitä ori puolestaan ylittää hyvällä tekniikalla 60cm asti, se omaa hyvän hyppytyylin ja on muutoinkin oikein rehellinen hyppääjä. Esteillä se täytyy vain saada kunnon vauhtiin, jotta se malttaa ponnistaa tarmokkaasti, eikä vain juosta jolkottele esteiden lävitse. Maastossa Ben on varmajalkainen ratsu, joka ei varmasti säikähdä minkäänmoista pauketta tai ohitse ajavia autoja. Vastaavasti valjakossa Ben on malttavainen, se kuuntelee ohjastajan apuja rauhallisesti ja tekee varmasti niin kuin tältä pyydetään, tai ainakin yrittää parhaansa. Myös parivaljakossa ori on oiva peli, sillä se ei hetkahda toista hevosta rinnalla.

Kilpailuissa Ben on suorastaan ihanteellinen kilpakumppani, sillä se omaa lehmän hermot, eikä koskaan vedä stressiä kovan hälinänkään keskellä. Ori on helposti lastattavissa traileriin, eikä se aiheuta älämölöä pidemmälläkään matkalla. Kilpapaikalle saavuttaessa Ben on aina kuin kotonaan, joten se ei vaadi uusillakaan paikoilla ihmeellisiä erikoistoimenpiteitä. Lämmittelyyn on kuitenkin hyvä suunnata pikimmiten, jotta sen saa ratsastettua vetreäksi ja hyvin kuulolle. Jos lämmittely on tehty huolella ajatuksen kanssa, tulee varmasti hyvää tulosta myös radalta. Vastaavasti läpijuostu alkuverkka voi kostautua radalla Benin haaveillessa kaikesta muusta kuin esimerkiksi esteiden hyppäämisestä. Vaatii kilpailuissa päättäväisen kuskin, joka laittaa sen todella töihin.Sukulaiset

i Carbry O'Hay evm
ic-o, rnkrj, 154cm
ii Caólan O'Hay evm
ic-o, rnkrj, 155cm
iii Éamon O'Hay evm
ic-o, mkrj, 151cm
iie Cadance evm
ic-t, rnkrj, 156cm
ie Lile Vólen evm
ic-t, rnkrj, 153cm
iei Lochlan Vólen evm
ic-o, rnkrj, 157cm
iee Nóirin evm
ic-t, rnkrj, 152cm
e Saraid O'Hay evm
ic-t, rtkrj, 154cm
ei Seamás K evm
ic-o, rtkrj, 155cm
eii Rory K evm
ic-o, rtkrj, 156cm
eie Shea K evm
ic-t, rtkrj, 149cm
ee Treasa O'Hay evm
ic-t, rnkrj, 151cm
eei Torin evm
ic-o, rnkrj, 152cm
eee Úna O'Hay evm
ic-t, rnkrj, 149cm


i. Carbry O'Hay on Millon O'Hayn kasvattama irlannincob ori, joka nytemmin viettelee jo ansaittuja eläkepäiviään. Ori on toiminut koko ikänsä yleishevosena, joka on palvellut niin ratsastuskilpailuissa kuin jos jonkinmoisessa työhevoskilpailuissa omistajiaan. Koulutustasoltaan Carbry on helppo b tasoinen ja rataesteitä se on hyppinyt 50cm korkeudelta, joista molemmista lajeista se on kerännyt kivasti sijoituksia. Lisäksi se on menestynyt todella hyvin työhevoskilpailuissa. Ori ei rakenteellisesti ole ehkä ihanteellisin irlannincob, sillä se on yllättävänkin siro, eikä lainkaan työhevosmainen. Väritykseltään Carbry on ruunikonkirjava ja säkäkorkeutta se omaa 156cm. Kilpa- ja työhevoskäytön ohella Carbry on ollut aktiivisessa jalostuskäytössä, jonka myötä se on saanut liki parikymmentä jälkeläistä. Jälkeläisilleen ori on periyttänyt hyvää kilpakykyään sekä ruunikonkirjavaa väritystään. Luonteeltaan Carbry on oman arvonsa tunteva ori, joka ei anna mitään ilmaiseksi.

ii. Caólan O'Hay on 155cm korkuinen ruunikonkirjava Millon O'Hayn kasvattama ori. Caólan kouluettu ratsuksi, minkä lisäksi se toimii hyvin myös työhevosena. Orilla kilpailtiin kouluratsastuksessa helppo b tasolla varsin menestyksekkäästi. Esteratsuna Caólan oli vähän vaatimattomampi, se hyppäsi kyllä ratana 50cm, mutta se ei jostain syystä oikein koskaan syttynyt esteillä niin, että sen kanssa olisi sijoituttu kilpailuissa kovinkaan usein. Luonteeltaan ori oli erittäin kiltti ja rauhallinen, minkä vuoksi se soveltui erityisen hyvin työajoon. Caólanin kanssa on tehty paljon myös kärryajelutuksia yleisötapahtumissa, mikä osaltaan myös varmasti kertoo paljon sen luonteesta. Luonnettaan se on jättänyt jälkeläisiinsä paljon, ja on sopinut erittäin hyvin tammoille, jotka eivät välttämättä ole olleet sieltä lempeimmästä päästä.

ie. Lile Vólen on laadukkaista kasvateistaan tunnetun Vólenin kasvatti. Siittola on erityisen tunnettu siitä, että sen kasvatit ovat hyviä suorittajia lajiin kuin lajiin ja Lile on tästä erittäin oivallinen esimerkki. Se on kouluratsuna helppo b tasoinen ja esteitä se hyppää 50cm ratana. Valjakkoajossakin sen kanssa kilpailtiin menestyksekkäästi vaativassa luokassa ja kenttäratsunakin se toimi satunnaisesti omistajaperheensä tyttären kanssa, jossa se sijoittui muutaman kerran aloittelijaluokassa. Myöhemmin Lilen osoittautui myös hyväksi periyttäjäksi, sillä sen jälkeläiset ovat kilpailleet menestyksekkäästi kouluratsastuksessa, esteillä ja valjakkoajossa, kuten myös työhevoskisoissa. Luonteeltaan tämä 153cm korkuinen ruunikonkirjava tamma on oman arvonsa tunteva ja itsepäinen, enemmän yhden ihmisen hevonen, mutta hyvin yhteistyökykyinen ja toimii kyllä kaikkien ihmisten kanssa.

e. Saraid O'Hay on kerrassaan ihastuttava irlannincobtamma, kasvattajanaan Millon O'Hay. Tammaa kaavailtiin nuorempana vain ja ainoastaan jalostuskäyttöön, jonka vuoksi sitä ei ratsukoulutettu varhain. Vasta seitsemän vuoden iässä sillä huomattiin olevan sen verran hyvä liike, että siitä muovattiin kouluratsu. Kahdeksan vuoden iästä lähtien Saraidia nähtiin monissa kouluratsastuskilpailuissa seuraavan viiden vuoden ajan. Viiden vuoden aikana helppo a tasoinen tamma oli ennättänyt voittaa jos jonkinmoista kissan ristiäistä. Koulukilpailujen ohella Saraid oli etevä valjakkohevonen, joka menestyi siinäkin lajissa kohtuullisen hyvin. Hyvärakenteinen Saraid on väritykseltään rautiaankirjava ja säkäkorkeutta siltä löytyy noin 154cm. Jälkeläisiä Saraid ennätti saattaa maailmaan kuusi kappaletta, jonka jälkeen se jäi 18 vuoden iässä eläkkeelle jalostuskäytöstä. Jälkeläisilleen tamma on periyttänyt herttaista ja yhteistyökykyistä luonnettaan.

ei. Seamás K on Irlannissa hyvin tunnetun Kennedyn perheen kasvatti. Seamás on 155cm korkea rautiaankirjava ori, joka oli rakenteeltaan aavistuksen liian raskas irlannincobiksi. Pääasiassa se toimikin työhevosena, mutta sillä kilpailtiin kyllä jonkin verran myös esteillä ja koulussa. Luonteeltaan ori oli hieman karjas, eikä se ollut aina ihan jokaisen käsiteltävissä. Lähellä oli sekin, että se olisi ruunattu, mutta ennen sitä sen ehti ostaa Millon O'Hay. Orissa nähtiin potentiaalia jalostuksellisessa mielessä paljonkin, ja se on myöskin lunastanut siihen asetetut odotukset. Sen jälkeläiset omaavat hienot liikkeet ja toimivat loistavasti lajissa kuin lajissa, näyttelykehiä myöten. Seamás on yhä tänäkin päivänä yksi suosituimpia siitosoreja ja kirjoitushetkellä sillä on jälkeläisiä jo yli 300.

ee. Treasa O'Hay ei valitettavasti koskaan päässyt näyttämään kykyjään kilparadoilla. Odotukset sen kilpauraa kohtaan olivat kovat, tulihan se suvusta jossa oli menestyneitä hevosia. Kohtalo kuitenkin päätti toisin, ja se loukkaantui nuorena niin, että sen ura kilpahevosena päättyi ennen kuin se ehti edes alkaakaan. Treasa on ruunikonkirjava, kiltti ja erittäin yhteistyökykyinen tamma, joka sai lähinnä sukunsa puolesta vielä mahdollisuuden siitoksessa. Treasa on Millon O'Hayn kasvatti ja se asuu kasvattajansa luona tänäkin päivänä. Treasa on jättänyt luonteeltaan rauhallisia yleishevosia, jotka ovat kilpailleet menestyksekkäästi niin esteillä, koulussa, valjakossa kuin kenttäratsuinakin. Treasa on koulutettu helppo b tasolle, mutta loukkaantumisen vuoksi esteitä sillä ei ole hypätty kuin joskus nuorena muutaman kerran, eikä tiedossa ole, mihin asti sen rahkeet olisivat siinä riittäneet. Valjakkoajossa ja työhevosena tamma kuitenkin toimi hienosti.
Toisen polven © reibili, kiitos!
Jälkeläiset

          s. 03.01.2016, t. Darina Cirein (e. Daireann v. Wgute) omistaja: Ros Cirein
          s. 07.01.2016, t. Cayley Cirein (e. Raláin Catriona) omistaja: Pierre
          s. 08.11.2017, t. Cliodhna of Smithloch (e. Cloigeann) omistaja: SaippuaKisakalenteri

1. 13.01.16, KRJ (Fiktio), Helppo B, 03/30
2. 22.01.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 06/40
3. 23.01.16, KRJ (Fiktio), Helppo B, 01/30
4. 24.01.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 02/40
5. 24.01.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 01/30
6. 25.01.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 04/30
7. 25.01.16, KRJ (Fiktio), Helppo B, 03/30
8. 26.01.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 01/30
9. 28.01.16, KRJ (Fiktio), Helppo B, 01/30
10. 28.01.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 01/30
11. 28.01.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 02/40
12. 29.01.16, KRJ (Heili), Helppo B, 01/70
13. 29.01.16, KRJ (Fiktio), Helppo B, 01/30
14. 30.01.16, KRJ (Fiktio), Helppo C, 05/30
15. 30.01.16, KRJ (Fiktio), Helppo B, 01/30
16. 31.01.16, KRJ (Villahaka), Helppo B, 04/40
17. 02.02.16, KRJ (Villahaka), Helppo B, 02/40
18. 02.01.16, KRJ (Heili), Helppo B, 03/70
19. 02.02.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 05/40
20. 03.02.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 04/40
21. 03.02.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 01/30
22. 06.02.16, KRJ (Marrasvaara), Helppo B, 04/30
23. 06.02.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 03/40
24. 07.02.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 03/30
25. 07.02.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 04/40
26. 08.02.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 04/40
27. 08.02.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 02/40
28. 10.02.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 02/40
29. 10.02.16, KRJ (Härdelli), Helppo B, 01/30
30. 11.02.16, KRJ (Härdelli), Helppo B, 04/30
31. 12.02.16, KRJ (Härdelli), Helppo B, 01/30
32. 13.02.16, KRJ (Härdelli), Helppo B, 01/30
33. 13.02.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 02/30
34. 13.02.16, KRJ (Vindemia), Helppo B, 01/40
35. 13.02.16, KRJ (Március), Helppo B, 02/30
36. 14.02.16, KRJ (Március), Helppo B, 04/30
37. 15.02.16, KRJ (Marrasvaara), Helppo B, 02/30
38. 16.02.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 03/30
39. 17.02.16, KRJ (Mörkövaara), Helppo B, 01/30
40. 17.02.16, KRJ (Március), Helppo B, 05/30
41. 19.02.16, KRJ (Március), Helppo B, 03/30
42. 28.02.16, KRJ CUP (Kuuralehto), Helppo D, 08/69
43. 28.02.18, KRJ CUP (Kuuralehto), Helppo C, 10/132
44. 31.07.18, KRJ CUP (Runoratsut), Helppo C, 14/192
45. 30.11.19, KRJ CUP Kaihovaara, Helppo C, 03/107
46. 31.12.19, KRJ CUP Teilikorpi, Helppo C, 04/115

1. 22.01.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 04/19
2. 23.01.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 01/19
3. 24.01.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 04/19
4. 29.01.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 04/19
5. 06.02.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 04/19
6. 07.02.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 01/19
7. 08.02.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 01/19
8. 10.02.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 02/19
9. 01.03.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 03/13
10. 07.03.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 01/13
11. 10.03.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 01/13
12. 22.03.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 02/17
13. 24.03.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 04/17
14. 27.03.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 04/17
15. 30.03.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 01/17
16. 30.03.16, KERJ CUP (Kk Bailador), Aloittelijalkk, 01/07
17. 13.04.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 02/12
18. 18.04.16, KERJ (Mörkövaara), Aloittelijaluokka, 01/12
19. 02.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/14
20. 05.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/14
21. 05.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 03/19
22. 06.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 03/14
23. 09.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 04/19
24. 11.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/09
25. 14.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 03/09
26. 19.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/09
27. 21.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/18
28. 22.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/18
29. 28.05.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 04/18
30. 12.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/04
31. 17.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/04
32. 18.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/04
33. 21.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/04
34. 23.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/04
35. 24.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/04
36. 25.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/04
37. 25.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 02/04
38. 26.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/04
39. 26.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/04
40. 29.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/04
41. 30.06.16, KERJ (Metsovaara), Aloittelijaluokka, 01/04
42. 30.06.16, KERJ CUP (Kk Bailador), Aloittelijalkk, 03/18
43. 30.08.16, KERJ CUP (Kk Bailador), Alottelijaluokka, 03/23
44. 30.09.17, KERJ CUP (Kärmeniemi), Aloittelijalkk, 01/29
45. 30.11.17, KERJ CUP (Turmeltaja), Aloittelijalkk, 03/67
46. 30.04.19, KERJ CUP (Kannelniemi), Aloittelijalkk, 03/43

1. 26.02.18, NJ (Breandan), irtoSert (pt. Sorel)1. 19.01.16, ERJ (Kk Stewart), 50cm, 02/82
2. 19.01.16, ERJ (Kk Stewart), 60cm, 05/74
3. 21.01.16, ERJ (Kk Stewart), 50cm, 06/82
4. 21.01.16, ERJ (Kk Stewart), 60cm, 08/74
5. 21.01.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 01/30
6. 25.01.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 05/30
7. 25.01.16, ERJ (Kk Stewart), 50cm, 01/82
8. 28.01.16, ERJ (Kk Stewart), 50cm, 05/82
9. 29.01.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 01/30
10. 02.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 03/30
11. 05.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 01/30
12. 06.02.16, ERJ (Holmberg), 60cm, 02/30
13. 07.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 01/30
14. 09.02.16, ERJ (Holmberg), 60cm, 03/30
15. 09.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 05/40
16. 12.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 05/40
17. 14.02.16, ERJ (Huvitus), 60cm, 03/31
18. 16.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 01/40
19. 16.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 01/30
20. 17.02.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 04/40
21. 17.02.16, ERJ (Huvitus), 60cm, 02/40
22. 17.02.16, ERJ (Huvitus), 60cm, 04/31
23. 19.02.16, ERJ (Huvitus), 60cm, 04/40
24. 20.02.16, ERJ (Huvitus), 60cm, 01/31
25. 21.02.16, ERJ (Huvitus), 50cm, 01/29
26. 21.02.16, ERJ (Huvitus), 60cm, 06/40
27. 26.02.16, ERJ (Huvitus), 50cm, 02/40
28. 03.03.16, ERJ (Huvitus), 60cm, 06/40
29. 03.03.16, ERJ (Jukola), 60cm, 01/30
30. 04.03.16, ERJ (Huvitus), 50cm, 04/40
31. 05.03.16, ERJ (Jukola), 50cm, 03/30
32. 06.03.16, ERJ (Huvitus), 60cm, 02/40
33. 08.03.16, ERJ (Jukola), 50cm, 02/30
34. 10.03.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 01/50
35. 23.03.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 04/50
36. 28.03.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 04/50
37. 29.03.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 07/50
38. 30.03.16, ERJ (Amoriini), 60cm, 01/30
39. 30.03.16, ERJ CUP (Kk Bailador), 50cm, 01/45
40. 22.04.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 02/10
41. 26.04.16, ERJ (Mörkövaara), 60cm, 03/10
42. 30.04.16, ERJ CUP (Kk Ginger), 50cm, 07/59
43. 28.02.17, ERJ CUP (Hukkapuro), Puomilkk, 05/25
44. 30.03.17, ERJ CUP (Kk Bailador), Puomiluokka, 03/28
45. 30.03.17, ERJ CUP (Kk Bailador), 40cm, 01/35
46. 31.01.18, ERJ CUP (Mörkövaara), Puomiluokka, 01/27
47. 31.03.18, ERJ CUP (Harmony Sporthorses), 40cm, 05/35
48. 31.07.18, ERJ CUP (Mörkövaara), 40cm, 03/60
49. 30.04.19, ERJ CUP (Teilikorpi), 40cm, 05/62
50. 31.07.18, ERJ CUP (Mörkövaara), 40cm, 02/41
51. 30.09.19, ERJ CUP (KK Bailador), Puomiluokka, 05/37
52. 31.10.19, ERJ CUP (Teilikorpi), Puomiluokka, 01/13
53. 31.10.19, ERJ CUP (Teilikorpi), 60cm, 04/42

1. 16.01.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 01/30
2. 19.01.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 05/30
3. 18.01.16, VVJ (Fiktio), Noviisi yhdistetty, 04/30
4. 20.01.16, VVJ (Hymni), Vaativa yhdistetty, 03/30
5. 20.01.16, VVJ (Fiktio), Noviisi yhdistetty, 01/30
6. 21.01.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 01/30
7. 23.01.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 02/30
8. 30.01.16, VVJ CUP (Breandan), Vaativa yhdist., 05/64
9. 01.02.16, VVJ (Vehkakorpi), Vaativa yhdistetty, 03/30
10. 01.02.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 02/40
11. 03.02.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 06/40
12. 07.02.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 03/40
13. 07.02.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 01/40
14. 08.02.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 01/40
15. 09.02.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 01/40
16. 12.02.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 02/40
17. 15.02.16, VVJ (Hymni), Vaativa yhdistetty, 02/30
18. 16.02.16, VVJ (Hengenvaara), Vaativa yhdistetty, 04/30
19. 19.02.16, VVJ (Hymni), Vaativa yhdistetty, 03/30
20. 19.02.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 06/40
21. 20.02.16, VVJ (Wyat Shet), Vaativa yhdistetty, 03/40
22. 21.02.16, VVJ (Huvitus), Vaativa yhdistetty, 01/40
23. 21.02.16, VVJ (Huvitutti), Vaativa yhdistetty, 02/30
24. 21.02.16, VVJ (Hymni), Vaativa yhdistetty, 05/30
25. 23.02.16, VVJ (Huvitutti), Vaativa yhdistetty, 02/30
26. 24.02.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 03/40
27. 25.02.16, VVJ (Yentel), Vaativa yhdistetty, 04/30
28. 26.02.16, VVJ (Yentel), Vaativa yhdistetty, 04/30
29. 26.02.16, VVJ (Huvitutti), Vaativa yhdistetty, 05/30
30. 29.02.16, VVJ (Härdelli), Vaativa yhdistetty, 04/30
31. 01.03.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 05/30
32. 02.03.16, VVJ (Härdelli), Vaativa yhdistetty, 04/30
33. 03.03.16, VVJ (Wyat Shet), Vaativa yhdistetty, 05/40
34. 04.03.16, VVJ (Huvitutti), Vaativa yhdistetty, 04/30
35. 06.03.16, VVJ (Mörkövaara), Vaativa yhdistetty, 01/30
36. 06.03.16, VVJ (Hymni), Vaativa yhdistetty, 05/30
37. 08.03.16, VVJ (Wyat Shet), Vaativa yhdistetty, 03/40
38. 19.03.16, VVJ (Hengenvaara), Noviisi yhdistetty, 01/19
39. 20.03.16, VVJ (Hengenvaara), Noviisi yhdistetty, 04/19
40. 23.03.16, VVJ (Hengenvaara), Noviisi yhdistetty, 02/19
41. 27.03.16, VVJ (Hengenvaara), Noviisi yhdistetty, 04/19
42. 30.06.16, VVJ CUP (Tuiskula), Vaativa yhdistetty, 05/33
43. 30.11.16, VVJ CUP (Breandan), Vaativa yhdistetty, 01/39
44. 31.08.19, VVJ CUP Wyat Shetlands, Vaativa yhdist, 04/77
45. 31.01.20, VVJ CUP Wyat Shetlands, Vaativa yhdist, 02/41Valmennukset ja päiväkirja


01.01.2016
Tänään saimme tallin virallisesti nimiimme ja sitä myöten Ros Cireinin tarina alkaa tästä päivästä. Vietnamista kuljetettiin kaikki hevoset Irlantiin, Waxwayn kaupunkiin, jossa Bradan O'Hay "Ben" oli virallisesti ensimmäinen irlannincobimme. Irlannincobori tuli tyynen viileästi uusille tiluksillemme, tosin vähän tietenkin uusia asioita ihmetellen. Bradan O'Hay on Millon O'Hayn kasvattama liki kolme vuotias ori, joka aletaan heti seuraavaksi ratsukouluttamaan. Benin kanssa meillä on tarkoitus päästä kilpailemaan monipuolisesti KRJ, ERJ, KERJ ja VVJ kisoissa, sekä kenties lähdemme kokeilemaan myös työhevoskilpailuja. Orista tulee todennäköisesti myös Ros Cireinin kantaori ja siksi ehkä voinkin jo kertoa, että ensimmäinen tammakin on jo astutettu orilla. Toivottavasti jälkikasvua aletaan saamaan lähiaikoina lisääkin, jotta saamme näyttöjä tulevaisuutta ajatellen. Benissä on ehkä paras puoli kuitenkin se, miten ihana se on luonteeltaan! Oriksi se on äärimmäisen rauhallinen ja tasavarma hevonen, joka ei toistaiseksi ole pistänyt tikkua ristiin mistään asiasta. Toivottavasti meidän yhteiselo alkaa sujumaan kivasti ja sitä todella innokkaasti odotankin.


16.08.2019 kirjoittanut, reibili
Ros Cirein oli tuttu paikka kilpailureissuilta, mutta tällä kertaa matkani syy sinne oli se, että pääsisin maastoilemaan tallin irlannincob orin Benin kanssa. Ben oli varsin mukava tuttavuus, se antoi nätisti kiinni tarhassaan ja harjatessani ja varustaessani sitä se lähinnä vain nuokkui käytävällä silloinkin, kun sen näköpiiriin osui muitakin hevosia. Ajattelin mielessäni, ettei tätä hevosta varmasti hetkauta yhtään mikään. Maastoreissu Benin kanssa oli yksi parhaimpia hevosteluhistoriani aikana. Ei pelottanut hetkeäkään, että ori sinkoaisi altani mihinkään, ja saatoin vain nautiskella maisemista kun Ben tallusteli selkeästi sille erittäin tuttua reittiä. Ihastuin Beniin ihan täysin ja kun olin huoltanut sen varusteet ja hevosen itsensä ratsastuksen jälkeen, vein sen tarhaansa, jossa vietin pienen hetken rapsutellen sen otsaa ennen kuin muut velvollisuudet kutsuivat.


01.09.2019 kirjoittanut, reibili
Saavuin taas Ros Cireiniin moikkaamaan Beniä, johon olin ihastunut edellisellä kerralla ihan täysin. Hain Benin tarhastaan ja vein sen talliin karsinaansa. Harjasin orin huolella, jonka jälkeen varustin sen ja lähdin sitten taluttamaan sitä kentälle. Ben ei ole kovin isokokoinen hevonen, mutta silti minulla oli täysi työ kavuta sen selkään. Olin näemmä muuttunut rautakangeksi, kun en ole aikoihin ehtinyt omien hevosten selkään. Höntsäiltiin kentällä hieman kouluratsastuksen parissa, sillä tvisha oli pyytänyt liikuttamaan Benin ihan kevyesti vain. En kyllä tiedä olisinko enempää Benistä irti saanutkaan, vaikka olisin miten kovasti yrittänyt, sen verran laiska tapaus se on. Ratsastuksen jälkeen taluttelin orin takaisin talliin, jossa harjasin sen ja huollettuani hevosen ja varusteet kuntoon, toin sille karsinaan heinää, jota se jäi tyytyväisenä mussuttamaan.


Tämä on virtuaalitalli    Tämä on virtuaalihevonen    Tausta © Zbyszek Zolkiewski (CC BY-NC-SA 2.0)    Ulkoasu © VRL-07415    Otsikkokuvat © LR, VRL-01811, ransu.kuvat.fi