Muistoissa: Rikkimeni - virtuaalihevonen
k. 20.07.2014

NimiRikkimeni LempinimiRikki
Rek.nroVH11-018-0747 Synt.päivä ja ikä20.01.2011, ikä
Rotu ja sukupuoliSuomenhevonen, ori Säkäkorkeus ja väri156 cm, vrt
KoulutustasoVaativa B, 110cm PainotusYleispainotus
KasvattajaRilla SH evm OmistajaHawering (VRL-01671)


© Liitu

Saavutukset

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.09.2012
19(7+6+6) + 43 + 17 + 10 + 8 = 97p, KRJ-II

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 25.12.2012
5 + 51 + 25 + 15 + 10 = 106p, ERJ-I

Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelu 25.05.2014
15 + 35 + 20 + 10 = 80p, KERJ-II

Suomenhevosten laatuarvostelu 15.03.2013
13 + 25 + 20 + 22 + 20 = 100p, SLA-I

Sukulaiset

i Täystuho evm
sh-o, lkk, 157cm
ii Lennon Lukko evm
sh-o, lkk, 156cm
iii Lennon Eikai evm
sh-o, km, 160cm
iie E.T Rahje evm
sh-t, rt, 154cm
ie Rillaus evm
sh-t, vrt, 157cm
iei Ukon Mieli evm
sh-o, lkk, 161cm
iee Vihamieli evm
sh-t, lkk, 156cm
e Likan Kristalli evm
sh-t, lkk, 150cm
ei Lempi Menköö evm
sh-o, rt, 152cm
eii Kauhee Huijaus evm
sh-o, tprn, 158cm
eie Lempi Leiskuu evm
sh-t, lkk, 151cm
ee Ota Huikka evm
sh-t, prt, 154cm
eei Jatkumo evm
sh-o, prt, 156cm
eee Huikka Kaks evm
sh-t, vrt, 153cm

Rikin isä Täystuho oli komea ja hieno, liinakko 157cm korkea ori, joka oli painotukseltaan koulupuolelle suunnattu. Ori kilpaili nuoruudessaan aktiivisesti kouluratsastuksen parissa vaativia luokkia, ja menestystähän niissä reippaasti myös tuli. Nimensä vastaisesti Täystuho oli kuitenkin kaikkea muuta kuin tuho, sillä se oli mitä mahtavaluontoisin ja ihastuttavin ori mitä maa päällään kantoi. Täystuhon kasvatti Reija Jääskeläinen ja kyseisen naisen hoivissa Tuho suuren osan elämästään viettikin. Ori ei omannut kovin kummoista rakennetta, mutta hyvän luonteensa sekä potentiaalinsa takia sitä käytettiin vanhemmalla iällä tiuhaan tahtiin jalostuksessa. Tiedettävästi Tuho jätti jälkeensä lähes 20 jälkeläistä, joista suurinosa menestyikin isänsä tavoin kouluradoilla. Ori jouduttiin lopettamaan vanhuudenoireisiin sen ollessa 24 vuotias.

Isänisä Lennon Lukko oli erittäin hyvärakenteinen suomenhevonen, joka pärjäsi mahtavasti niin näyttelykehissä että kilparadoilla. Upean rakenteen kruunasi liinakko väritys sekä 156cm säkäkorkeus, ja niillähän tienattiin hyvin pistein kantakirjatilaisuudessa ensimmäinen palkinto. Ensimmäisiä palkintoja Lukko keräsi myös este- ja kouluradoilta helpoista luokista. Luoneeltaan ori oli melko piittaamaton ja hankala, mutta sen omaperäinen luonne teki siitä samalla myös viekkaan ja kiinnostavan. Kilparatsun ohella Lukkoa käytettiin paljon myös jalostukseen ja näillä näkymin orilta löytyykin yhdeksän jälkeläistä, joista osa on menestynyt kilparadoilla sekä näyttelyissä Lukon tavoin. Ori kuoli sydänkohtaukseen 24 vuotiaana.

Isänisänisä Lennon Eikai oli mukava yleishevonen kasvattajanaan Raimo Kuusela. Väritykseltään Erkki oli silloin harvinainen kimo ja säkäkorkeutta se omasi vajaat 160cm. Hyvin vankkarakenteinen Erkki kilpaili kouluratsastuksen ohella myös työhevoskilpailuissa, ja molemmista lajeista se keräsi kiitettävästi mainetta ja kunniaa. Luonteeltaan tämä ori oli melko lupsakka ja rauhallinen, se ei paljoa jaksanut korvaansakaan heilauttaa oli tilanne mikä tahansa. Työhevostaustansa vuoksi Erkkiä käytettiin paljon työsuomenhevostammoille jalostukseen saaden kuusi vankkaa jälkeläistä, sekä yhden sporttisemman mallin, Lennon Lukon. Erkki vietti koko pitkän elämänsä kasvattajansa, Raimon, hoivissa, jonka tallissa ori myös lopetettiin kunnioitettavassa 27 vuoden iässä.

Isänisänemä E.T Rahje, tutuille Raina, oli hieman tuntemattomampi tapaus, ikään kuin helmi jonka nimi ei yltänyt kaikkien huulille. Väritykseltään tamma oli rautias läsi pään kera ja säkäkorkeutta se omasi noin 154cm. Rainalla kilpaili koko pitkän ikänsä aktiivisesti kouluratsastuskilpailuiden parissa, ensin paikallisissa seurakisoissa ja sen jälkeen kansallisella tasolla saakka. Pieni tamma taittoi vaivatta vaativa b luokat, ja hyvin ahkera ja nöyrähän Raina oli luonteeltaan, joka mahdollisti korkealle koulutuksen. Lempeäluontoinen tamma jatkoi sukuaan kolmen varsan verran, joista kehkeytyi kohtuullisen hyviä ratsuhevosia. Raina lopetettiin suolikiertymään sen ollessa 21 vuotias.

Isänemä Rillaus oli hyväluontoinen ja mukava tamma, jonka kasvatti Mikko Saarinen. Rillauksesta kaavailtaan aluksi ravihevosta, mutta laukkaherkkyytensä vuoksi siitä kehiteltiin pikku hiljaa kouluratsu. Hyvällä ja topakalla koulutuksella Riinasta loppujen lopuksi saatiinkin oiva kilpahevonen helppoihin luokkiin. Useasti startannut tamma sijoittuikin vanhetessaan useasti kouluradoilla ja mahtuipa mukaan myös muutamia voittoja. Vaaleanrautias tamma omasi myös hyvän rakenteen sekä säkäkorkeutta siltä löytyi 157cm. Kilpauransa jälkeen Riinaa käytettiin muutamaan otteeseen jalostukseen ja kohtuullisen hienot varsat tamma jälkeensä myös jätti. Riina jouduttiin lopettamaan pienen tapaturman seurauksena 20 vuotiaana.

Isänemänisä Ukon Mieli oli väritykseltään komea liinakko tähtipään kera, joka omasi säkäkorkeutta vajaat 161cm. Kohtuullisen iso suomenhevonen oli luonteeltaan melkoisen lupsakka, tämä ori ei kovin pienestä hetkahtanut ja siksi soveltui kenen tahansa käsiteltäväksi. Ukon Mielen kasvatti T. Kinnunen, joka myi orin pian vieroituksen jälkeen aktiiviselle kilparatsastajalle, joka starttasi orilla estekilpailuissa orin ollessa vasta neljä vuotias. Esteillä ori menestyi hyvin nuoruudessaan, mutta vanhetessaan sillä alettiin kiertää enemmälti koulukilpailuja kun huomattiin sen potentiaali kyseistä lajia kohtaan. Jälkeläisiä Ukon Mieli jätti jälkeensä viisi kappaletta, joista lähes kaikki tulivat pärjäämään isänsä tavoin kilpakentillä. Ori kuoli luonnollisesti vanhuuteen kesäisellä laitumella sen ollessa 26 vuoden ikäinen.

Isänemänemä Vihamieli oli todellakin nimensä mukaan luonteeltaan melkoinen kovistelija ja periksiantamaton hevonen. Nuorempana tammalla kilpailtiin hyvällä menestyksellä raveissa, mutta piakoin Vihamieli joutui vaihtamaan kotia ja sitä myöten päätyi ratsukoulutukseen. Vanhemmalla iällä tamma painottuikin siten kouluratsastukseen, ja kyseisen lajin kilpakentillä Vihamieltä nähtiinkin useaan otteeseen, tosin melko vaihtelevalla menestyksellä. Kilparatojen ohella tammaa saattoi nähdä myös näyttelykehissä luokkavoittoja keräämässä, omasihan se upean, sopusuhtaisen rakenteen. Tämä sievä liinakko, 156 senttinen tamma sai elämänsä aikana vain yhden jälkeläisen, suomenhevostamma Rillauksen. Vihamieli kuoli äkillisesti ähkyyn vasta 15 vuoden ikäisenä.

Rikin emä Likan Kristalli oli luonteeltaan kohtuullisen haastava tammaksi, se ei alistunut jokaisen käsiteltäväksi eikä se helppo missään tilanteessa ollutkaan. Väritykseltään Krista oli kauniin liinakko ja säkäkorkeutta se omasi vajaat 150cm. Nuorempana tammalla kilpailtiin sen painotuslajissa kouluratsastuksessa, jossa sillä riittikin kapasiteettia hienosti vaativa b tasolle saakka. Kyseisestä luokasta Kristalta löytyykin melkoinen määrä voittoja sekä muita sijoituksia. Kohtuullisen hyvin tamma menestyi myös rakenteensa ansiosta; vanhempana tammana se kantakirjattiin toisella palkinnolla. Menestyksekkään kilpauran jälkeen Krista siirtyi siitostamman leiviin jättäen jälkeensä neljä toistaan hienompaa jälkeläistä. Ikäväksi tamma menehtyi synnytyksen jälkeisiin komplikaatioihin jo 18 vuotiaana.

Emänisä Lempi Menköö, tutummin Pentti, oli hieno, pieni suomenhevosori kasvattajanaan Jouko Sallinen. Luonteeltaan Pentti oli hyvin sisukas ja osakseen tulinen, se ei soveltunut aloittelijoiden käsiin vaan vaati rinnalleen osaavan ja topakan ihmisen. Orilla kilpailtiin hyvin menestyksekkäästi kouluratsastuskilpailuissa, joissa se keräsi useita kymmeniä voittoja ja muita sijoituksia. Koulukilpailujen ohella Penttiä käytettiin myös työhevosena, jonka tietysti mahdollisti orin vankka rakenne. Säkäkorkeutta tältä kauniin rautiaalta hevoselta löytyi 152cm, mutta se ei orin egoa kyllä syönyt. Vanhempana Pentti oli täysipäiväinen jalostusorii ja siten se saikin useita kymmeniä jälkeläisiä, jotka menestyivät melko vaihtelevasti kilparadoilla. Ori jouduttiin lopettamaan sen loukattuaan jalkansa tarhassa 22 vuoden iässä.

Emänisänisä Kauhee Huijaus oli ravitaustainen suomenhevosori, joka kilpaili nuoruudessaan paljon paikallisissa raveissa. Kummoisemmin Huijaus ei raveissa pärjännyt, mitään suurta menestystä se ei siis niittänyt vaikkakin rahapalkintoja muutamia kerääntyi. Luonteeltaan ori oli hyvin itsepäinen ja pilkettä tältä löytyi silmäkulmasta jos keneltä. Tummanpunarautiaan, 158 senttisen hevosen kasvatti Marko Uusitalo, joka myös valmensi ja ohjasti oria itse raveissa. Huijaus jätti jälkeensä elämänsä aikana vain yhden jälkeläisen, sillä juuri kilpaeläkkeelle päästyään se jouduttiin lopettamaan tapaturman seurauksena ollessaan vasta 11 vuoden ikäinen.

Emänisänemä Lempi Leiskuu oli peloton ja kohtuullisen jääräpäinen suomenhevostamma. Leima ei koskaan antanut ratsastajalleen mitään ilmaiseksi, eikä se todellakaan ollut kaikkien kanssa yhteistyökykyinen. Hieman tulinen luonne sopi hyvin esteratsastukseen, ja siksi tamma menestyikin mainiosti metrin luokissa. Leima oli tuttu näky paikallisissa pienissä estekilpailuissa, mutta suuremmille areenoille tammalla ei poikettu. Leima ei ollut kovinkaan suuri suomenhevonen, säkäkorkeutta tältä kauniin liinakolta tammalta löytyi vain vajaat 150cm. Tamma jätti jälkeensä vain kaksi jälkeläistä, joista molemmista kehittyi emänsä tavoin varsin oikukkaita hevosia. Leima jouduttiin lopettamaan 17 vuoden ikäisenä jalkavamman seurauksena.

Emänemän Ota Huikka, tuttavimmin Hilkka, oli omaperäinen suomenhevostamma, jonka kasvatti ja omisti Arja Kinnunen. Hilkka ei ollut mikään tavallinen suokkiputte, sillä se ei ollut todellakaan mikään letkeä ja rauhallinen tamma, vaan toi kyllä vauhtia ja vaarallisia tilanteita hoitajansa arkeen. Punarautiasta, 154 senttistä tammaa nähtiin enemmänkin näyttelykehissä kuin kilparadoilla, hyvän rakenteensa ansiosta Hilkka kantakirjattiinkin reiluin pistein ensimmäisellä palkinnolla. Koulupainotteisella tammalla kilpailtiin myös painotuslajissaan kouluratsastuksessa, mutta enemmälti Hilkka toimitti puskaratsun virkaa. Jälkeläisiä Hilkalta löytyy vain yksi kappale, joka oli tosin sitäkin hienompi, Rillan Kristalli. Hilkka lopetettiin vanhuudenoireisiin sen ollessa 24 vuoden ikäinen.

Emänemänisä Jatkumo oli erittäin upea kouluhevonen, jonka saavutuksia on vaikea peitota. Jo nuorena vaativat luokat valloittanut Jatkumo kilpaili yli 10 vuotta painotuslajinsa parissa voittaen monen monta meriittiä ja sijoittuen lukuisia kertoja. Luonteeltaan tämä ori oli hyvin nöyrä ja rauhallinen, se ei turhia stressannut eikä kuluttanut aikaa temppuilemiseen. Väritykseltään Jatkumo oli punarautias tähtipään kera ja säkäkorkeutta siltä löytyi noin 156cm. Mahtavan kilpamenestyksensä vuoksi Jatkumo oli aikanaan erittäin kysytty jalostusori ja siksipä siltä löytyykin useita kymmeniä jälkeläisiä. Orin jälkeläisiä on nähty tiuhaan koulukilpailuissa ja menestystä nekin ovat niittäneet. Jatkumo menehtyi sydämen pysähdykseen laitumellaan 25 vuotiaana.

Emänemänemä Huikka Kaks oli oikea monitoimihevonen, jolla kokeiltiin ja kilpailtiin kaikenlaisia lajeja työshevoskäytöstä ratsastus- ja valjakkokilpailuihin. Menestys lajeissa oli hieman vaihtelevaa, parhaiten tamma kuitenkin yllättäen menestyi valjakkoajoissa, vaikkakin potentiaalia oli myös esteille. Luonteeltaan Huikka Kaks oli erittäin pirteä ja iloinen, sen kanssa ei kovinkaan usein tullut erimielisyyksiä sillä se alentui ihmisten tahtoon. Väritykseltään tämä hyvärakenteinen tamma oli vaaleanrautias sukkien kera, ja säkäkorkeutta se omasi noin 154cm. Monipuolisen kilpauransa jälkeen Huikka Kaks siirtyi siitostamman käyttöön, joka jäi melkoisen lyhyeksi, sillä tamma menehtyi auto-onnettomuudessa jo 16 vuotiaana. Tätä ennen Huikka Kaks kerkesi saamaan kaksi jälkeläistä, joista toinen menehtyi jo vuoden ikäisenä.

Jälkeläiset

s. 11.11.2011, o. Lakean Justus (e. Ilon Pilvi) Omistaja: Hawering
s. 20.08.2012, t. Mörkövaaran Vappu (e. Hehku-Renja) Omistaja: Hawering
s. 17.11.2012, t. Mörkövaaran Lilja (e. Hovililja) omistaja: Susiraja
s. 20.01.2013, o. Sakastin Rasavilli (e. Hullunhauska FIN) Omistaja: Ricky
s. 06.08.2014, t. Mörkövaaran Sikuriini (e. Hehku-Renja) omistaja: Sylvester

Valmennukset ja päiväkirja

01.12.2012
Rikki astui pari kuukautta taaksepäin Mörkövaarassa asuvan tamman, Hovililjan, ja tänään kyseisestä yhdistelmästä viimein syntyi ihastuttava varsa. Niin kuin pojan edellinenkin, myös tämä varsa oli sukupuoleltaan tamma ja suorastaan identtisen näköinen edellisen jälkeläisen kanssa. Emänsä myötä tamma nimettiin Mörkövaaran Liljaksi ja todennäköisesti Lilja jää nyt vähäksi aikaa Mörkövaaraan kasvamaan. Ratsukoulutuksessa ainakin haluan olla mukana, jotta Liljasta saadaan oiva ratsu Rikillekin jälkeläisnäyttöjä tuomaan. Enää muutama varsa pojalle olisi luvassa, joita todennäköisesti harkitsemme vasta muutaman laatuarvostelupalkinnon jälkeen.

10.10.2012
Hiljalleen alkaa Rikillä olla 50 sijoitusta esteratsastuksen parista, eli kauaa ei erj kilpailuja tarvitsekaan enää pojan kanssa kierrellä. Kunhan saamme täydet sijoitukset vain kasaan, niin heti kyllä kyseisen lajin laatuarvosteluun lähdemme vierailemaan. Orin jälkeläisetkin ovat sen verta reippaasti sijoittunut esteillä, että varmasti palkinnolle tullaan pääsemään. Koulukilpailuissa emme myöskään enää Rikin kanssa käy ja siksi olenkin päättänyt alkaa kilpailemaan Rikillä aktiivisesti kenttää jottei se aivan työttömäksi jää. Kentässä kuitenkin yhdistyvät koulu- ja esteratsastus ja siten uskoisin sen olevan pojallekin oikein sopiva laji, onhan sillä jo siltä saralta hieman menestystäkin tullut. Katsellaan kuitenkin rauhassa, kuinka meillä kentässä alkaa nytemmin sujumaan!

15.09.2012
Aamusta lähdimme pojan kanssa pyörähtämään kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa, jonne olin jo pitkään kaavaillut Rikin ilmoittavani. Tänään se päivä sitten lopulta koitti ja jännityksessähän päivässä oli kerrakseen, etenkin kun Rikki oli tuomareiden edessä hieman malttamaton. Loppupeleissä olen erittäin tyytyväinen saamiimme pisteisiin, 19 (7+6+6) - 43 - 17 - 10 - 8 = 97, joilla Rikki palkittiin toisella, KRJ-II, palkinnolla. Pisteissä olisimme pystyneet parantamaan vain rakenne- ja sukuosioissa, joihin meillä kuitekaan ei olisi ollut mitään sanomista. Vain kolmen pisteen päähän jäimme ensimmäisestä palkinnosta, mutta kuten sanottu, kakkospalkintokin on oikein hyvä.
Nyt meillä olisi tavoitteena Rikin kanssa päästä vielä esteratsastusjaoksen laatuarvosteluun, sekä mahdollisesti harkinnoissa myös YLA ja SLA. Mutta niitä katselemme lisää kunhan Rikillä on enemmälti jälkeläisiä ja ikää lisää muutenkin.

20.08.2012
Tänään Rikki sai vihdoin ja viimein lisää jälkikasvua! Mörkövaaraan syntyi Hehku-Renjalle ihastuttava suomenhevostamma, joka sai nimekseen Mörkövaaran Vappu. Vanhempiensa tavoin Vapusta odotetaan kovan luokan ratsua ainakin koulupuolelle. Rikille olen pitkään halunnut jälkeläisnäyttöä ja jospa sitä Vappu sitten hieman toisikin. Vappukin päätyi isänsä ja veljensä tavoin ihan Mörkövaaraan asumaan, enhän minä siitä millään raskinut luopua, etenkin kun sen verran hienon suvun omaa. Rikki on päässyt kertaalleen katsomaan tytärtään, mutta mitäpä se siitä olisi ymmärtänyt... Enemmän sitä näytti vain ottavan päähän se, että taas saadaan naapurikarsinaan uusi villikko kolistelemaan!

20.07.2012 Estevalmennus, valmentajana Iddda
Ennen tuntia kun odottelitte kentän ulkopuolella hevosesta näkyi selvästi että se halusi jo päästä "urheilemaan". Samaa käytöstä oli selvästi myös huomattavaissa ratsaille nousussa. Pirteä poika, täytyy myöntää. Alkutunnista kun verryyttelynne aikana rakentamani esteet nousivat alkuun noin 70cm korkuisiksi ne ylittyivät teiltä todella vauhdillla eikä hidastus tahtonut onnistua. Osittain asia saattoi johtua siitä että kun hevosta pidättää täytyy myös välillä päästää ja tehdä uusi pidäte, se taisi unohtua. Kun esteiden korkeustaso nousi 100 cm tuli pari kieltoa, johtuen korkeudesta mutta kyllä niistä ylikin pääsitte, todella hyvin! Seuraavaksi kun teimme pienen sarjan jossa esteet olivat vain 60 cm oli tarkoituksena painottaa ohjaukseen ja istuntaan. Hyvin sekin meni! Pari kertaa tehtävää suorittaessa unohtui voltti esteiden väliin ja sitä lähdettiin kääntämään liian myöhään, josta seurasi huono tie esteelle ja puomin pudotus. Kun oli tarpeeksi hypätty osasit hyvin tehdä verkat niin että joka lihas, niin ratsastajalla kuin hevosellakin tuli kuntoon oli lopetuksen aika. Selvästi tätä hevosta on hyvin ratsastettu ja se näkyikin kun loppuverkassa Rikki meni niin hienosti muodossa.

13.07.2012
Mörkövaara on ollut kevään ja alkukesän hiljaiselolla, ja myös Rikki on saanut muiden hevosten tapaan nauttia rauhaisesta olosta laitumella. Poikaa ei kyllä ole harmittanut yhtään vapaaheinä ja tuoreet ruohotupot, ja sen kyllä huomaa myös tämän orin vatsasta. Pikku hiljaa lähdemme orin kanssa kyllä treenailemaan ja palailemaan siihen kuntoon mistä lähdettiin. Syksyn myötä olisi tarkoitus keräillä lisää sijoituksia esteiltä ja kuulostella laatuarvosteluja. Jälkeläisiä Rikille kovasti haluaisin, mutta ainakin toistaiseksi jalostusmarkkinoilla on ollut hiljaista. Mutta jos vain mukava tamma kohdalle sattuu, niin eiköhän Rikin toinenkin jälkeläinen ole Mörkövaaraan tervetullut!

13.05.2012
Tänään vuorossa oli Rikin kanssa estetunti ja tarkoituksenamme oli hypätä paljon metrin sarjoja. Ori oli vähän, tai vähän enemmänkin, laiskalla tuulella, sain jatkuvaan antaa sille pohjetta ja raippaa saadakseni sen kulkemaan eteen. Alku ei ollut kovin lupaava estetunnille olemattoman vauhdin vuoksi, mutta pikku hiljaa tunnin aikana Rikki alkoi reipastumaan ja pääsimme oikeasti jopa hyppäämään esteitä. Alkuverkassa aloitimme hyppäämisen ristikoilla ja laukkapuomeilla, joihin ori tietenkin tahtoi laiskana kompastella. Jalkojen nostelu tuotti alkuun vähän ongelmaa ja sain tehdä todella töitä saadakseni pojan hyppäämään. Kun alkuverkassa ristikot alkoivat onnistumaan joten kuten, siirryimme pienimuotoiselle esteradalle, jossa esteiden korkeus oli noin 90 senttiä. Rikki sai antaa kaikkensa jotta pystyi kyseisellä vireystasolla ylittämään esteet, vähän kun tahmeaa se meno jälleen kerran oli. Lähestymiset kuitenkin onnistuivat aina nappiin, tosin vain silloin kuin itse olin hyvin hereillä. Rikin jaksaessa kunnolla ponnistaa esteiden ylitse pääsimme siirtymään metrin sarjoihin joissa Rikki olikin yllätyksekseni loistava. Se malttoi keskittyä tehtävänantoon ja oli nyt hyvin varmanoloinen ja siten esteet ylittyivät vaivattomasti. Muutaman kerran menimme sarjaesteet ennen kuin oli hyvä lopettaa reippaan laukan kautta.

26.04.2012 Estevalmennus, valmentajana Hanna S.
Tänään saavuin jälleen valmentamaan Haweringia ja Rikkiä esteiden parissa. Valmennuksen alusta alkaen Rikki puhkui virtaa ja siltähän se meno näytti. Ori veteli jälleen alkutunnista ratsastajaansa reippaasti perässä vaikka tämä antoikin parhaansa pitääkseen hevosensa kurissa. Veryyttely vei kymmeniä minuutteja ja kyllähän se tulosta teki sillä Rikki alkoi jaksamaan pikku hiljaa paneutumaan asioihin ja olemaan kiltisti. Aluksi kavaletit tuottivat ongelmia, ei meinannut jaksaa nostaa jalkojaan ja siksi kompuroi jokatoiseen. Kun pääsimme ristikoihin oli ori taas jo itsensä ja pomppi niinkuin halusi. Hienostihan ne esteet ylittyivät mutta lähestymiset olivat omalaatuisia. 90 sentin pystyesteet eivät tuottaneet Rikille minkäänlaista vaivaa sillä se ylitti nekin kevyesti. Kieltoja ei tullut tunnin aikana ollenkaan, muutamat pudotukset kylläkin. Ratsastajan ja hevosen välinen yhteistyö ei niinkään pelannut kuin hetkittäin, Rikin on jostain syystä vaikea keskittyä olennaiseen ja pyrkii muutenkin menemään niinkuin itse tahtoo. Parempaan suuntaan kuitenkin ratsukon yhteistyö menossa!

18.03.2012 Estevalmennus, valmentajana Hanna S.
Alkutunnista Rikki oli hyvin tahmea, eikä tuntunut kunnioittavan ratsastajaansa ollenkaan. Veteli ratsastajaansa halunsa mukaisesti pitkin kenttää vaikka ratsastaja pistikin kunnolla vastaan ja yritti saada hevosen haltuunsa. Lämmittely olikin siis kokonaan pientä taistoa, mutta hyvinpäin se kääntyikin kun Rikki viimein luovutti ratsastajalleen. Hevoselta riitti vauhtia koko tunnin sopivasti, ei tarvinnut jatkuvaan pidätellä eikä hopuuttaakaan. Kun aloitimme pienillä, noin 60 sentin esteillä, oli Rikki täydellä innolla ylittämässä niitä. Välillä taisi ryöstää ratsastajaltaan ohjaa kun innostui niin kovasti. Hyvin hyppäsi pienet esteet, niiden kanssa ei tullut minkäänmoista ongelmaa. Suuremmilla, metrin esteillä tuli muutamat pudotukset huonosta lähestymisestä. Tiukat käännökset eivät olleet tämän ratsukon parasta alaa, mutta joka kerta yli mentiin eikä kieltoja tullut, hyvä juttu sinäänsä. Tosiaan esteille lähestymisiä voisi treenata paremmaksi vaikkei orin tyylissä mitään vikaa olekkaan. Ja ratsastaja vain muistaa pysyä hevoselleen topakkana!

20.02.2012
Nyt on Rikki jäänyt kouluratsastuksesta kilpaeläkkeelle yltäessään peräti 67 sijoitukseen. Lähes 40 sijoitusta keräsimme pojan kanssa parissa kuukaudessa vaativissakin luokissa, ei ollenkaan haussumpi saavutus. Estekilpailuissa jatkamme samaan malliin, jokseenkin tosin rennolla meiningillä niissä käymme. Pienen hengähdystauon Rikki tulee kuitenkin kevään mittaan saamaan muiden hevosten tavoin ja syksyllä sitten toivottavasti uudet tuulet puhaltavat. Rikistä ihastuttavampaa suomenhevosoria on vaikea löytää, olen erittäin iloinen, että tämä hevonen on saatu Mörkövaaraan asumaan.

05.02.2012
Tämä ori on kyllä hurmannut omistajansa ja jokaisen tallitytön hurmaavalla luonteellaan ja rauhallisella olemuksellaan. Rikin kanssa ei kovin montaa kertaa ole tarvinnut yhteen ottaa, se kyllä tottelee kun sille topakasti vain sanoo. Pojan kanssa olemme aktiivisesti pari kuukautta kiertäneet kilpailuissa ja menestystä on tullut erittäin rutkasti! Koulusta sijoituksia on tullut useita kymmeniä ja esteiltä myös jonkin verran. Vielä vähän aikaa jatkamme aktiivista kilpailemista, ainakin esteiden parissa, ja sitten suuntaamme toivottavasti Rikin kanssa laatuarvosteluihin. Sitä ennen kuitenkin haaveissa vielä muutamat jälkeläiset lisää.

01.01.2012
Tänään Mörkövaara sai yllättävän vieraan ja sitä myöten uuden asukkaan; Rikin orijälkeläisen Lakean Justuksen! Vuotias oripoika oli myynnissä ja pakko oli tilaisuuteen tarttua, pitihän itse päästä Rikin jälkeläinen näkemään ja kokemaan. Toivottavasti Justus on perinyt isältään mukavaa luonnetta ja potentiaalia ratsastuslajeihin. Rikkihän vanhempana herrasmiehenä ei voinut vähät välittää pojastaan, se vain irvisteli ja näytti Justukselle juroa naamaa. Rikin kanssa meillä ylipäätään menee erittäin hyvin, rauhassa kisaillaan ja katsellaan mitä elämä tuo tullessaan.

02.12.2011
Hiljattain saimme Mörkövaaraan evm sukuista orivahvistusta, kun talliin muutti sh-o Rikkimeni. Ori on oikein hyvässä kunnossa, eli lähdimme samantien pojan kanssa kilpailemaan aktiivisesti niin koulu- kuin myös estekisoja, joissa Rikki on hyvin ennestäänkin pärjäillyt. Saas nyt nähdä mitä me tämän vaaleanrautiaan oripojan kanssa kehitellään, tavoiteet nyt ensin tosiaan kilpailemisessa, jonka jälkeen suunnitellaan evm sukuisten tammojen astuttamisesta. Mahdollisesti olisi kiva saada talliin Pikku-Rikki! Laatuarvostelut eivät ole myöskään pois suljettuja, ainakin yleislaatikseen tähdätään. Hyvin on siis Rikin kanssa elämä lähtenyt sujumaan ja toivottavasti sama jatkuu!

02.09.2011
Luvattoman kauan on viime päivityksestä ryöstäytynyt - olemme Rikin kanssa olleet niin touhukkaita, ettei päivityksen tekemiseen ole yksinkertaisesti jäänyt aikaa. Kalenterikin koostuu pelkästään yksittäisistä sanoista, kuten jes! tai sitten villeistä piirustuksista jotka mitä ilmeisimmin esittävät pukkaavaa suomenhevosta ja tämän ratsastajarukkaa. Kirjoitan tätä nyt syyskuussa, mutta oli vielä elokuuta kun kävimme Rikin kanssa valmentautumassa naapurikunnan yksityistallilla joka järjestää aina muutaman kerran kuussa valmennusrinkejä. Tällä kertaa otin siis Rikin mukaan, sillä se oli ryhtynyt heittämään askeleiden vaihtojen väliin jotain älyttömiä raviaskeleita..

Valmentajan kommentit:
Rikki nautti muiden hevosten läheisyydestä, vaikkei ringissä tällä kertaa ollutkaan kovin montaa osanottajaa. Ori painoi tunnin alusta aika pahastikin ohjalle, joten sitä lähdimme heti ensitöiksemme pehmentämään. Hieno, tasainen käsi sinulla! Rikki alkoi ympyräharjoitteluilla pehmenemään mukavasti ja alkoi hellittää kuolaimesta ja nosti päätään ylväästi oikealle tasolle. Raviharjoitteluissa Rikki ei olisi millään nostanut puhtaasti ravia heti pysähtymisestä, vaan otti joka kerralla ainakin yhden käyntiaskeleen. Tätä ryhdyimme ensin hoitamaan peruutuksilla, mutta Rikkiä ei paljoa sellaiset kiinnostaneet vaan se yhäkin lisäsi ne pari käyntiaskelta ennen ravinnostoa. Terävät, nopeat avut käyttöön, ori tuntumalle ja selkeät pohjeavut soppaan mukaan ja johan alkoi vihdoin sujua, onnistumisiakin nähtiin! Vuolaat kehut näyttivät boostaavan Rikin egoa ja niinpä se ryhtyi suorittamaan liikkeitä ilman kummempia käskyjäkään. Loppuvalmennus menikin sitten mahtavasti, ei teistä paljoa valmennettavaa edes löytynyt! Avotaivutus varsinkin oli mieluisaa katseltavaa, Rikki työskentelee koko kehollaan komeasti ja polki mukavasti kavioillaan uraa niin, että hiekka pöllysi!

17.06.2011
Kesäkuun kisaputki lähti liikkeelle mukavasti. Rikki oli heti menossa mukana, käyttäytyi fiksusti eikä edes yrittänyt syödä fleececoolerinsa solkia kuten viime kerralla kun joku epähuomiossa oli jättänyt loimen liian lähelle orin ahnetta turpaa.

15.04.2011
Rikillä oli tänään mukavan skarpilla päällä. Ehkäpä Kuusamoonkin viimein saapuneet kevään merkit ovat saaneet orinkin mielen kirkastumaan talven kaamoksen jälkeen? Oli miten oli, minulle tuottaa kuitenkin suurta iloa, kun onnistun Rikin kanssa. Se on talven aikana venkoillut ihan liikaa ja toiminut oikeastaan vaan oman pään mukaan. Tänään se ei kokeillut rajojaan, vaan kulki nätisti allani myös harjoiteltavia koulukiemuroita. Kisakauden alku starttaa toivon mukaan hyvin, nyt kun olisi rahkeita kohota sinne kärkikastiin asti Rikinkin kanssa, kerta se kuuntelee näin hyvin selässä istuvaa. Käyttäytyminen voi toki muuttua, mutta uskon hartaasti että Rikki on vihdoin aikuistunut ja päättänyt jättää jääräpäisyytensä taakseen.

13.03.2011
Kävimme Rikin kanssa tänään heittämässä pitkä maastolenkki, kun aurinkokin näytti itseään pitkästä aikaa! Kuusamon talvikin alkaa jo onneksemme lämmetä, ja kohta toivottavasti myös runsaat lumimassatkin alkavat väistyä kevään tieltä. Rikkikin oli innoissaan ideastani - se tepasteli ympäri karsinaansa ja ilahdutti muita kimeällä hirnunnallaan. Vietyäni muut hevoset tarhailemaan, varustin innokkaan orini. Rikki seisoi paikoillaan tuttuun tapaansa, välillä koittaen hamuta harjaa kädestäni. Jouduin vaihtamaan satulaan varasatulavyön, sillä toinen oli napsahtanut poikki viime estetreeneissä. Ehkäpä laihdutuskuuri tekisi hyvää Rikille..

Tallipihalla kävi heikko tuulenvire, joka sai kotitalon terassilla olevan tuulikellon kilkattamaan vienosti. Rikki hörähti talon suuntaan, mutta ei ilmeisesti keksinyt mikä siellä oli. Nousin orin selkään sen seistessä tyynesti paikoillaan. Rikki odotti kärsivällisesti, kun säädin jalustimet sopiviksi ja lähti sitten reippaaseen käyntiin kehoituksestani. Raikas kevättalvinen ilma ympärillämme käänsin Rikin peltoreitille, jotta aurinko pääsisi esteittä paistamaan yllemme. Rikki kulki korvat hörössä, välillä tervehtien puusta toiseen lenteleviä lintuja. Ravatessamme loskalumi lensi kavioista pitkälle ja sai Rikin vuohiskarvat litimäriksi. Ori nosteli teatraalisesti jalkojaan, kuin saadakseen ne kuivumaan. Hiljensin käyntiin huomatessani pellolla liikettä. Rikki ei ollut vielä huomannut kahta poroa, jotka tapittivat meitä ihmeissään kymmenen metrin päästä. Kun ori viimeinkin huomasi nämä kaksi eläintä, se kajautti kuuluville hirnahduksen jonka ansiosta poroparat pinkoivat äkkiä pakoon. "No kivat sulle", naurahdin Rikin hölmistyneelle ilmeelle, kun kaverit eivät jääneetkään rupattelemaan.

Laukattuamme mukavan pitkän baanan, olimme tulleet jo pellon poikki kulkevalle polulle, joka johti tallin taakse. Ravailimme sitä aikamme, kunnes hidastin Rikin verkkaiseen käyntiin. Aurinko oli sulattanut pellon sivussa sijaitsevan ojan jäät jo niin, että ajoittain pystyi näkemään veden solisevansen poikki. Ilmassa oli todellakin kevään tuntu, harmi vain, että seuraavalle päivälle oli luvattu ilkeitä pakkasia taas, eivätkä leudot kelit palaisivat ennen seuraavaa viikkoa. Tästä aurinkoisesta, alkukevääntuntuisesta päivästä nautimme kyllä yhtätuumin Rikin kanssa. Tallilla se saikin mennä kavereiden kanssa tarhailemaan, eivätkä muutkaan näyttäneet myrtsiä naamaa kun vein niille runsaat heinäkasat tuhottaviksi.

Kisakalenteri

sijoituksia KRJ 68, ERJ 53, MEJ 16, KERJ 39, VSHK&VSR 2 kpl

09.05.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/40
19.05.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/30
11.06.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/80
21.06.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/30
23.06.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/30
25.06.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/30
27.06.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/40
28.06.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
13.07.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/50
22.07.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/50
24.07.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/50
07.08.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/50
09.08.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/50
12.08.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/50
13.08.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/50
20.08.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 07/50
21.08.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
22.08.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/50
24.08.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
30.08.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/60
05.10.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/50
07.11.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/50
30.11.11, KRJ CUP (kutsu), Vaativa B, 13/158
02.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/100
07.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/40
07.12.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/50
10.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/40
11.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/40
11.12.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/40
11.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/40
11.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/50
12.12.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/50
14.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
14.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/40
15.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/50
02.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/50
04.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/50
04.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/50
07.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/100
09.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/50
12.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 07/50
13.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/50
22.01.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 03/40
23.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/50
24.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/40
25.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 07/50
26.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/50
26.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/40
26.01.12, KRJ CUP (kutsu), Helppo B, 03/241
27.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/50
27.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/50
27.01.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 01/40
28.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/40
30.01.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/50
31.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/50
01.02.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 02/50
02.02.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 06/50
02.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/50
04.02.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/40
05.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/50
05.02.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
06.02.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/40
06.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/50
06.02.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/50
07.02.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 07/50
07.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 07/50
11.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/50
29.08.12, KRJ CUP (kutsu), Helppo B, 16/390

01.05.11, MEJ (kutsu), 110cm, 01/29
06.05.11, MEJ (kutsu), 110cm, 03/29
08.05.11, MEJ (kutsu), 110cm, 04/29
10.05.11, MEJ (kutsu), 100cm, 04/38
11.05.11, MEJ (kutsu), 110cm, 05/29
12.05.11, MEJ (kutsu), 100cm, 01/50
13.05.11, MEJ (kutsu), 100cm, 05/50
14.05.11, MEJ (kutsu), 110cm, 05/29
15.05.11, MEJ (kutsu), 100-110cm, 01/34
17.05.11, MEJ (kutsu), 100cm, 04/46
19.05.11, MEJ (kutsu), 100cm, 01/46
23.05.11, MEJ (kutsu), 110cm, 02/34
25.05.11, MEJ (kutsu), 100cm, 02/46
25.05.11, MEJ (kutsu), 110cm, 04/34
29.05.11, MEJ (kutsu), 100cm, 02/46
29.05.11, MEJ (kutsu), 110cm, 02/22

31.01.12, VSHK CUP (kutsu), Vaativa B, 01/91
31.08.12, VSR CUP (kutsu), 100cm, 02/72
22.03.11, ERJ (kutsu), 90cm, 05/40
23.03.11, ERJ (kutsu), 90cm, 01/40
23.03.11, ERJ (kutsu), 100cm, 05/40
25.03.11, ERJ (kutsu), 100cm, 01/50
31.03.11, ERJ (kutsu), 100cm, 05/40
04.06.11, ERJ (kutsu), 100cm, 02/50
06.06.11, ERJ (kutsu), 110cm, 04/43
11.06.11, ERJ (kutsu), 110cm, 01/30
27.06.11, ERJ (kutsu), 110cm, 02/30
29.06.11, ERJ (kutsu), 100cm, 02/50
30.06.11, ERJ (kutsu), 100cm, 06/50
02.07.11, ERJ (kutsu), 100cm, 02/50
03.07.11, ERJ (kutsu), 100cm, 04/50
17.07.11, ERJ (kutsu), 100cm, 4/50
01.09.11, ERJ (kutsu), 100cm, 07/266
06.12.11, ERJ (kutsu), 90cm, 09/90
09.12.11, ERJ (kutsu), 100cm, 07/50
12.12.11, ERJ (kutsu), 100cm, 03/50
12.12.11, ERJ (kutsu), 110cm, 01/40
27.12.11, ERJ (kutsu), 110cm, 04/50
27.12.11, ERJ (kutsu), 100cm, 03/40
29.12.11, ERJ (kutsu), 110cm, 05/50
29.12.11, ERJ (kutsu), 100cm, 06/40
30.12.11, ERJ (kutsu), 100cm, 02/40
07.02.12, ERJ (kutsu), 80cm, 02/50
08.02.12, ERJ (kutsu), 100cm, 04/50
17.02.12, ERJ (kutsu), 110cm, 02/42
29.02.12, ERJ (kutsu), 100cm, 07/100
29.02.12, ERJ CUP (kutsu), 100cm, 25/252
05.03.12, ERJ (kutsu), 90cm, 02/40
05.03.12, ERJ (kutsu), 90cm, 01/40
06.03.12, ERJ (kutsu), 90cm, 06/40
05.03.12, ERJ (kutsu), 80cm, 04/40
06.03.12, ERJ (kutsu), 80cm, 03/40
06.03.12, ERJ (kutsu), 100cm, 02/60
19.03.12, ERJ (kutsu), 70cm, 08/70
20.03.12, ERJ (kutsu), 70cm, 04/70
23.03.12, ERJ (kutsu), 70cm, 05/70
01.04.12, ERJ (kutsu), 90cm, 02/40
02.04.12, ERJ (kutsu), 100cm, 06/40
17.04.12, ERJ (kutsu), 100cm, 01/30
20.08.12, ERJ (kutsu), 90cm, 07/50
23.08.12, ERJ (kutsu), 90cm, 03/50
24.08.12, ERJ (kutsu), 100cm, 07/50
06.12.12, ERJ (kutsu), 110cm, 07/50
09.12.12, ERJ (kutsu), 110cm, 05/40
14.12.12, ERJ (kutsu), 100cm, 07/50
14.12.12, ERJ (kutsu), 110cm, 07/50
17.12.12, ERJ (kutsu), 100cm, 05/50
18.12.12, ERJ (kutsu), 110cm, 04/40
29.12.12, ERJ (kutsu), 110cm, 06/50
31.12.12, ERJ (kutsu), 110cm, 04/50
01.01.13, ERJ (kutsu), 110cm, 06/50

22.08.11, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 03/15
08.12.11, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 01/16
09.12.11, KERJ (kutsu), CIC/CIC*, 04/16
18.12.11, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 03/50
19.12.11, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 06/48
20.12.11, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 06/50
21.12.11, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 05/48
21.02.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 02/40
23.09.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 05/40
28.09.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 05/30
05.11.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 05/50
08.11.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 03/50
25.11.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 04/30
27.11.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 02/30
05.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 05/30
05.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 05/50
06.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 06/40
09.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 03/40
12.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 02/40
13.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 04/30
13.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 06/50
14.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 07/50
15.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 01/30
16.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 07/50
16.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 04/30
17.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 02/40
17.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 03/23
18.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 05/30
19.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 02/30
19.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 01/23
19.12,12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 04/30
21.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 02/40
23.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 02/49
24.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 04/48
25.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 01/48
25.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 03/40
28.12.12, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 04/37
02.01.13, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 05/37
09.01.13, KERJ (kutsu), CCI/CIC*, 06/50