Muistoissa: Lakean Morris - virtuaalihevonen
k. 25.02.2015

NimiLakean Morris LempinimiMorri
Rek.nroVH11-018-1557 Synt.päivä ja ikä20.09.2011, ikä
Rotu ja sukupuoliSuomenpienhevonen, ori Säkäkorkeus ja väri145 cm, vrt
KoulutustasoVa B, 90cm, Tutustumisluokka PainotusYleispainotus
KasvattajaLakea OmistajaTvisha (VRL-01671)


© Kasvattaja

Saavutukset

Yleislaatuarvostelun tilaisuus 21.11.2012
32 + 29 + 28 + 35 = 124p, YLA2

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.11.2012
21(7+7+7) + 40 + 22 + 10 + 8 = 101p, KRJ-I

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 25.05.2013
5 + 53 + 4 + 15 + 10 = 87p, ERJ-III

Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.02.2015
7,5 + 40 + 14,5 + 20 + 15 + 4 = 101p, KERJ-I

Suomenhevosten laatuarvostelu 15.01.2013
15 + 19 + 22 + 25 + 20 = = 101p, SLA-I

Kantakirjaustilaisuus 20.02.2012
18 + 18 + 17 + 18 = 71p, KTK-II

Luonne

Yleisesti Morris on kiltti ja hoitajaansa kunnioittava hevonen, mutta se on tarve vain jokaisessa tilanteessa hieman sählätä omiaan ja siksi tarvitseekin rinnalleen melko osaavan ihmisen. Topakalla käsittelijällä ori on aikalailla "luottohevonen", sen kanssa voi tehdä lähes mitä vain, missä vain. On siis hyvin varma hevonen joka ei pienestä hätkähdä. Morriksen sähläilyt on jätettävä täysin omaan arvoonsa ja komennettava vain topakasti, että nyt täytyy hieman rauhoittua ja olla aloillaan, eikä hyppiä ympyrää ja tutkia muuta. Hoidettaessa ja ratsastaessakin poika on täysin samanlainen, mikäli sen saa vain keskittymään asiaan niin sitten se on niin kilttiä ja ihanaa hevosta että.

Hoidettaessa Morris kannattaa laittaa kiinni mikäli hoitaja on yhtään epävarma, sen verran kun tosiaan tuppautuu pyörimään ja säätämään hoitotoimenpiteiden aikana. Ei siis karsinassakaan malttaisi millään pysyä aloillaan ja siksi orin kavioita saakin harjatessakin väistellä melko tiuhaan tahtiin. On kuitenkin käytännössä erittäin helppo harjattava, sen kun vain sutii hiekat pois karvapeitteeltä ja se siitä. Ei ole arempi sen kummemmin mistään paikasta, hyvin Morris antaa esimerkiksi päänsä harjauttaa. Kavioiden puhdistus on helppoa sitten kun sen kavion saa käteen, mutta kuinkas se käykään? Morris ei nimittäin ihan helpolla aina kavioitaan ylös nostele, yleensä hoitaja saa repiä kaviota maasta hiki otsalla ennen kuin jotain tapahtuu. Sama juttu pätee myös kengittäessä, eli orin kanssa on omattava pitkä pinna tämän asian suhteen. Varusteet menevät Morriksen niskaan yleensä aika reippaasti, niiden kanssa ei suurempia ongelmia ilmene. Ottaa kuolaimet hyvin vastaan jos hoitaja vähääkään kutittaa suunpielestä, ja satulakin menee hyvin paikoilleen ilman pullistelua tai muuta vastaavaa. Satuloidessa Morris kylläkin alkaa taas säätämään ja liikkuu vähän sivulta toiselle. Hoidettaessa Morris ei siis mikään vaikea ole, sen kanssa on vain löydettävä yhteinen sävel, eikä hoitaja saa antaa sille liikaa omaa tilaa.

Ratsastettaessa poika kulkee parhaiten ratsastajan istunnalla ja pohkeilla eteen, eikä se siedä herkän suunsa vuoksi ollenkaan esimerkiksi ohjasta repimistä. Ratsastajalta vaaditaan siis melko vakaa käsi ja hyvää kropan hallintaa. Alkuun Morris voi tuntua hieman omaperäiseltä ratsastettavalta, mutta kun sen kanssa pääsee yhteisymmärrykseen, niin sittenhän poika on erittäin taitava ja hieno. On nöyrä ja kuuliainen halutessaan, mitään se ei kuitenkaan ilmaiseksi anna ja siten ratsastaja saa tehdä paljon töitä saadakseen Morriksen liikkumaan halutusti. Morriksen haastavin puoli on se, että kuinka saada ori kuuntelemaan ohjeita ja keskittymään tehtäviin sen oman säätelyn ohella. Poika ei omaa mitään hirmuisen vahvaa moottoria, yleensä se on enemmänkin laiska kuin turhan reipas ja siksi se tykkääkin esimerkiksi jäädä kentän keskelle jumimaan kun ei jaksa töitä tehdä. Harvoin siis lähtee esimerkiksi vauhdin huumassa ratsastajansa käsistä. Morriksen selkään voi laittaa myös kokemattoman ihmisen, mutta silloin on syytä olla taluttaja mukana jottei poika lähde ratsastajaa viemään aivan 6-0.

Morrikselta riittää kouluratsastuksessa kapasiteettia vaativa b tasolle asti, mikä on kyllä melkoinen saavutus tämän orin kanssa. Kouluratsastuksessa toimii siis osaavalla ratsastajalla melko hyvin, ei sille tuota vaikeuksia satunnaiset laukanvaihdot tai sulkutaivutukset laukassa. Itse Morriskin pitää siitä, että saa työstää ratsastajansa kanssa kunnolla vikojaan, eli kun pojan saa vain paneutumaan asiaan, alkaa siitä paljastumaan oikea kouluratsu. Kouluratsastus orin kanssa on hyvin palkitsevaa, mikäli pojan saa liikkumaan niin kuin haluaa, on aiemmin varmasti jouduttu tekemään paljon, paljon töitä sen eteen.

Esteratsastuksessa Morris omaa kohtuullisen hyvän estetekniikan ja nauttiihan se itsekin hyppäämisestä. Kun Morriksella kuitenkin koulua enemmän mennään, on se aina aivan innoissaan kun saa alkaa esteitä hyppelemään. Vaikka Morris innostuukin, ei se kuitenkaan millään tavoin kuuma ole. Kapasiteettia tällä pienellä orilla riittää rataesteillä 90cm asti ja irtona mennään sitten hieman enemmänkin. Ori osaa yleensä arvioida itse kohtuullisen hyvän ponnistuspaikan eikä se tarvitse mitään kauhean suoria lähestymisiä, ei se siis aristele ollenkaan ja siten hyppää esteen ylitse vaikka huonostakin kulmasta.

Orilla kilpaillaan eniten kouluratsastuksen parissa, mutta sillä pyritään käymään myös este- sekä kenttäratsastuskilpailuissa mahdollisimman paljon. Tallin pihasta Morris kävelee melko reippaasti hoitajansa perässä traikkuun, ja jaksaa se siellä pidemmänkin matkan seisoa jos edessä on vain iso kasa heinää. Kisapaikalla aloittaa sen oman, perinteisen sähläämisen ja siksi hoitajan on todella vaikea saada siihen kontaktia. Pojan kanssa on siis syytä lähteä aina aikaisin liikkeelle, jotta se saa rauhassa ensin tehdä omiaan ja sitten hieman rauhoittuaan alkaa keskittymään itse asiaan. Koska Morriksella on erittäin hyvät hermot, on se myös siten kohtuullisen hyvä kilparatsu. Yleensä laittaa kisoissa parastaan, mutta sekin on lähinnä päivästä ja kisaajasta kiinni. Vaatii tietenkin selkäänsä kisoissa topakan ihmisen joka ei luovuta orin töppäilyistä huolimatta. Morriksen kanssa on myös syytä muistaa tehdä erittäin hyvät alkuverkat, ori liikkuu yleensä itse suorituksenkin aikana niin kuin verkassa meni.

Sukulaiset

i Ch Kuusimetsän Jali
sph-o, vrt, 148cm
yleispainotus
ii Jalmar evm
sh-o, rt, 150cm
yleispainotus
iii Veli-Jali evm
sh-o, prt, 149cm
estepainotus
iie Aino-Maaria evm
sh-t, vrt, 154cm
koulupainotus
ie Jasmiina evm
sph-t, vrt, 145cm
yleispainotus
iei Uhkan Velipoika evm
sh-o, m, 150cm
kenttäpainotus
iee Veeraliina evm
sph-t, trt, 146cm
yleispainotus
e VIR MVA Ch Jamuliina
sph-t, rt, 143cm
yleispainotus
KRJ-II, KTK-II
ei Namuritari evm
sh-o, rt, 147cm
yleispainotteinen
eii Kulumus evm
sph-o, rt, 144cm
koulupainotus
eie Sankaritar evm
sph-t, prt, 146cm
yleispainotus
ee Jamiina evm
sh-t, vprt, 149cm
yleispainotus
eei Justus evm
sh-o, vrt, 156cm
ravipainotus
eee Jaatina evm
sh-t, rt, 155cm
ravipainotus

i. Kuusimetsän Jali on hieno suomenpienhevosori kasvattajanaan M-K Kuusimetsä. Jali omaa erittäin komean ulkonäön ja kohtuullisen hyvän rakenteen, väritykseltään se on vaaleanrautias läsipään kera ja säkäkorkeutta sillä on noin 148cm. Tietenkin pojan ulkomuotoja on hyödynnetty näyttelyissä, joiden ansiosta se on myös saanut Champion arvonimen. Luonteeltaan Jali on yleensä hyvin maltillinen ja mukava, mutta tietenkin sillä on myös niitä orimaisia hetkiä jolloin ei mikään onnistu ilman kädenvääntöä. Ori painottuu yleisratsastukseen, on se siis osaava niin koulussa kuin myös esteillä. Molemmissa lajeissa sillä on kilpailtu aktiivisesti sijoittuen, kouluratsastuksessa se on saanut hyviä tuloksia vaativa b luokista ja esteiltä jopa 120cm asti. On myös käynyt ahkerasti kenttäratsastuskilpailuissa, josta löytyy myös hyvä läjä sijoituksia. Jali on tähän mennessä saanut kolme jälkeläistä, joista Morris näyttää olevan se menestynein yksilö.

ii. Jalmar on luonteeltaan poikansa kaltainen, sitäkään eivät pienet tai sen suuremmatkaan asiat hetkauta. Ikää Jalmarilla alkaa olemaan jo kylliksi ja siksi se viettääkin nykyään rauhallisia eläkepäiviään kasvattajansa hoivissa. Ori menestyi nuorempana hyvin koulu- ja esteratsastuskilpailuissa, sijoituksia löytyy molemmista lajeista useita kymmeniä. Helppo a luokat ja 100cm rataesteet se hoiti vaivatta, mutta sen suuremmille kapasiteetti ei yltänyt. Väritykseltään Jalmar on perinteinen rautias ja säkäkorkeutta se omaa noin 150cm. Omaa myös hyvän rakenteen, jonka ansiosta se on muutaman kerran näyttelyissä nyt hieman vanhempana hevosena menestynyt. Ori on nyt lähinnä jalostuskäytössä mukaville suomenhevostammoille, mutta tällä hetkellä Jalmar on saanut kolme hienoa jälkeläistä, joista kaikki ovat menestyneet painostuslajeissaan.

iii. Veli-Jali oli oikea kunnollinen estehevonen, se omasi erittäin hyvän tekniikan ja hyppytyylin esteillä. Kapasiteettia riitti jopa 120cm luokkiin asti, joiden parista se tietenkin keräsi useita, useita kymmeniä sijoituksia ja voittoja. Tämä lupsakka, jokaisen käsiteltävä ori oli väritykseltään punarautias tähtipään kera, ja korkeutta sillä oli noin 149cm. Omasi myös hyvän rakenteen jonka vuoksi sitä myös paljon näyttelyissä käytettiin, ja se kantakirjattiinkin vanhemmalla iällä kolmos palkinnolle. Esteillä menestymisen vuoksi ori oli aikoinaan hyvin haluttu jalostuskäyttöön ja siksi siltä löytyykin lähes toistakymmentä hienoa, esteille suuntautunutta jälkeläistä. Veli-Jali jouduttiin lopettamaan 21 vuoden iässä jalkavikaan, joka johtui varmastikin esteiden hyppäämisen paljoisuudesta.

iie. Aino-Maaria oli enemmältikin perinteinen harrasteratsu pienen perheen omistuksessa, koskaan se ei kummemmin missään menestynyt tai esillä ollut. Hyväluontoinen, erittäin maltillinen ja ihastuttava tamma sopi myös pienempien ihmisten hoidettavaksi ja käsiteltäväksi. Väritykseltään Aino oli kaunis vaaleanrautias pitkine jouhineen ja se omasi noin 154cm säkäkorkeutta. Tamma ei omannut mitään erikoista rakennetta, eikä se siksi menestynyt niissä muutamissa näyttelyissä joissa kerkesi käymään nuoremmalla iällä. Painoittui lähinnä kouluratsastukseen, jossa se taittoi luokat helppo a tasolle asti. Starttasi parikymmentä kertaa koululuokissa ja sijoittui ehkä sen yhden kerran. Jälkeläisiä Aino sai vain yhden kappaleen vaikka se kolme kertaa astutettiinkin. Tamma kuoli omalle laitumelleen 27 vuoden ikäisenä.

ie. Jasmiina on jo edesmennyt pieni suomenhevostamma, jolta säkäkorkeutta löytyi siten vain 145cm. Väritykseltään Jasmiina oli vaaleanrautias läsipään kera, aivan niin kuin Jalikin. Omasi erittäin hyvän rakenteen jolla se menestyi hyvin myös näyttelyissä, ja kyllähän se myös kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle. Yleispainotteinen Jasmiina oli hyvin kapasiteetikas lajissa kuin lajissa, pienestä koostaan huolimatta se hyppäsi rataesteitä jopa 110cm asti ja koulussakin väänsi vaativa b:n liikkeitä. Menestyi hyvin kilparadoillakin, se oli nuorempana suorastaan ruusukehai. Luonteeltaan Jasmiina ei ollut mikään pienten lasten poni, se vaati jämäkkää otetta hoitajaltaan toimiakseen kunnolla. Jälkeläisiä tamma sai vain yhden Jalin lisäksi, joka onkin orin täysisisko. Jasmiina lopetettiin uusiutuneeseen jalkavikaan 17 vuotiaana.

iei. Uhkan Velipoika oli erittäin hankala ja haastava ori, sen kanssa ei todellakaan aivan kaikki pärjänneet. Vaativa hevonen oli parhaimmillaan esteiden parissa, mutta sillä kisattiin lähinnä vain kenttäratsastuskilpailuissa. Menestyi todella hyvin lajissaan, voitti ja sijoittui lukuisia kertoja, ja voitti se kerran myös kenttäratsastuksen suomenmestaruuden. Väritykseltään tulinen ori oli tietenkin musta, mutta säkäkorkeutta ei omannut kuin noin 150cm, sekin rimaa hipoen. Eli koko elämänsä kasvattajansa Uhkan Suomenhevosten omistajan luona, joka ei hevosen luonteen vuoksi käyttänyt sitä juurikaan suomenhevosjalostukseen menestyksestä huolimatta. Ori sai siis kaksi jälkeläistä, jotka eivät kuitenkaan perinneet isältään luonnetta.

iee. Veeraliina oli vähemmän tunnettu, oikeastaan ei ollenkaan tunnettu, suomenhevostamma, josta ei edes paljoa tiedetä. Tamma asui yksityisenä koko elämänsä ajan, ei ilmeisesti kovin kapasiteetikas hevonen ollut kun ei koskaan kilpailuissa tai näyttelyissä käynyt. Väritykseltään Veeraliina oli tummanrautias ja säkäkorkeutta siltä löytyi noin 146 senttiä. Tiedettävästi jätti jälkeensä vain yhden jälkeläisen, Jasmiinan, josta kehittyi kuitenkin sitäkin hienompi suomenpienhevostamma.

e. Jamuliina, eli tuttujen kesken Namu, on mukava ja rauhallinen suomenpienhevostamma, joka on siis oikein rodunomainen. Säkäkorkeutta pieneltä tammalta löytyy vain vajaat 143 senttiä ja väritykseltään se on kaunis, puhdas rautias. Namu asuu Jenny K:n hoivissa Lakeassa, jonne se muutti nuorena aktiiviseen käyttöön suoraan kasvattajaltaan. Namu on yleispainotteinen hevonen, kouluratsastuksessa sillä riittää kapasiteettia vaativa b tasolle asti ja rataesteitä se hyppää 80cm parhaimmillaan. Yleispainotteisuudesta huolimatta se on kilpaillut vain kouluratsastuksen parissa, josta siltä löytyykin useita kymmeniä sijoituksia. Ratsastuskilpailujen ohella Namulla kierreltiin nuorempana myös näyttelyissä, menestyksestä kertoo VIR MVA Ch arvonimi sekä kantakirjaus toisella palkinnolla. Nytemmin Namu on saattanut kisauransa jo päätökseen, mutta jatkaa Lakeassa siitostamman virkaa. Tällä hetkellä Namu on varsonut kolme hienoa jälkeläistä, joista kaikki ovat menestyneet hyvin lajissa kuin lajissa.

ei. Namuritari oli rautias 147cm pientyypin edustaja, jonka on kasvattanut Jamuliinin tavoin Eva Suomela. Eva on tullut tuunnetuksi juuri pienhevos-kasvattajana, jonka kasvatit ovat menestyneet monipuolisesti ratsastuksen lajeissa, valjakkoajossa ja näyttelyissä. Namuritari asusteli hevosopiston omistuksessa ja toimi oppilaiden opetusratsuna. Orin lahjat suuntautuivat erityisesti kenttäratsastuksen puolelle. Se oli varma ja innokas hyppääjä, jonka kyydissä hypyt tuntuivat pehmeiltä ja hallittavilta. Kilpailumenestystäkin tästä lajista on sen kanssa kerätty aluetasolta saakka. Ulkonäöllisesti ori on palkittu virtuaalinen muotovalio champion palkinnolla ja kantakirjattu toisella palkinnolla. Hyvä luonteinen ori on jättänyt jälkeensä vain viisi jälkeläistä. Ori jouduttiin lopettamaan 10-vuotiaana loukattuaan jalkansa kesälaitumella.

eii. Kumulus on ensimmäisen palkinnon kantakirjaori, joka asustelee yksityisessä omistuksessa pienellä tilalla Pohjanmaalla. Tämä loistorakenteinen ori on lähinnä vietellyt jalostusoriin elämää. Se on myös lahjakas kouluratsu, mutta kilpakentille se ei ole juurikaan päässyt. Ori on väriltään rautias ja sillä on päänmerkkinä piirto. Luonteeltaan Kumulus on hyvinkin orimainen. Ei se pahantahtoinen ihmistä kohtaan ole, mutta orivietit ovat vahvat. Kun saapuu Kumuluksen tallin pihapiiriin, voi ensimmäiseksi hämmästyä, että asuuko tilalla norsu vai kenties kirahvi. Ori on osoittautunut mestari karkaajaksi ja pomppuvoimaa riittää aitojen ylittämiseen. Kumuluksella on suomenhevosjälkeläisten lisäksi yksi puoliveriristeytysjälkeläinen, joka on tulosta eräästä karkausreissusta. Tämän jälkeen aidoista tehtiin norsunkin pitävät.

eie. Sankaritar oli väriltään punarautias ja säkäkorkeutta se omasi 146cm, jääden siten pienhevosen mittoihin. Tamma asusteli yksityistallilla ja vietti harrasteratsun elämää. Sen omistivat äiti ja tytär yhdessä. Luonteeltaan Sankaritar oli kiltti ja säyseä, mutta ratsuna osaamaton ja täten hieman energinen ja säpäkkä. Liikunta oli vähemmän säännöllistä ja omistajilta uupui pitkäjänteisyyttä hevosen koulutukseen. Liikkeiden puolesta ainesta olisi ollut kilpakentille saakka. Jälkeläisiä tamma varsoi kolme, joista yksikään ei noussut varsinaisesti esille kilpailuissa taikka suomenhevosjalostuksessa.

ee. Jamiina on 149-senttimetrillä juuri hevosmittainen, vaaleanpunarautias tamma, jonka päätä koristaa pyrstötähti. Jamiina on ravitallin kasvatti, mutta ei omista ravitaustaa. Ajolle tamma on kyllä opetettu, mutta ajettu sillä ei ole koskaan kilpailumielessä. Varsasta lähtien Jamuliina on asustellut hevosopistolla. Nuorempana se toimi oppilaiden harjoituskappaleena, jonka kanssa opeteltiin hevosen koulutusta. Tammasta kasvoi hyvä luonteinen luottoratsu, jolla ei kapasiteetti riitä isoillemme kilparadoille, mutta opiskelijoiden omissa kilpailuissa se on hyvinkin suosittu kilpakumppani. Jälkeläisiä Jamiinalla on kolme kappaletta, Jamuliina on niistä varmastikin se menestynein yksilö.

eei. Justus oli hyvin menestynyt ravihevonen, jonka paras tulos oli toinen sija virtuaalisissa kuninkuusraveissa. Sijoittui kuitenkin lähes jokaisessa startissa johon vain osaa otti ja paransi vain vanhetessaan ennätystään. Ori oli väriltään vaaleanpunarautias ja säkäkorkeudeltaan noin 156 senttinen. Luonteeltaan se oli hyvin eloisa ja omasi vahvan vietin kilparavaamiseen. Käsiteltäessä se oli harvinaisen hyvätapainen ja malttavainen oriksi. Jälkeläisiä on rutkasti, mutta yksikään heistä ei ole yltänyt isänsä tapaisiin aikoihin.

eee. Jaatina oli 155cm rautias jalostustamma, jolta löytyi piirto päänmerkkinä. Tamma juoksi nuorempana raveissa hyväaikaisesti, mutta hankosidevamman vuoksi, jota ei saatu kuntoutettua, kilpailu-ura jäi lyhyeksi. Jaatina omisti hyvänluonteen ja hyvänrakenteen, joten siirtyi se jalostuspuolelle. Kantakirjaan se on palkittu toisella palkinnolla ilman ajokoetta. Tamma lopetettiin 20-vuotiaana seitsemännen jälkeläisensä varsottua. Suuriosa Jaatinan jälkeläisistä teki kunnollisen raviuran, voittaen monen moista kilpailua ja ansaiten erilaisia titteleitä.
Emän puolen © Jenny K, kiitos!

Jälkeläiset

s. 25.01.2012, t. Mörkövaaran Juliaana (e. Lakean Roosaliisa) omistaja: Huttis
s. 10.08.2012, o. Maanan Ruska (e. Railakas R) omistaja: yaren
s. 17.08.2012, t. Mörkövaaran Samilla (e. Lakean Runo) omistaja: Ellen H
s. 10.11.2012, t. Mörkövaaran Pirra (e. Taikakuun Meriina) omistaja: Laura R.
s. 20.11.2012, o. Mörkövaaran Eetu (e. Lakean Runo) omistaja: Jjune
s. 27.03.2013, o. Taikakuun Mosse (e. Milkan Pulmunen) omistaja: alhippa
s. 18.04.2014, o. Mörkövaaran Eversti (e. Taikakuun Meriina) omistaja: Marle
s. 01.06.2014, t. Mörkövaaran Talvitaika (e. Helmen Lumityttö) omistaja: Mirks

Valmennukset ja päiväkirja

13.01.2013 Estevalmennus, valmentajana Ricky
Hyvärakenteinen suomenpienhevosori vaikutti olevan innoissaan kootessani matalahkoja esteitä ympäri maneesia, saaden aikaiseksi myös pienen radan. Pyysin teitä lämmittelemään muutamalla helpohkolla kouluratsastusliikkeellä. Pyysin teitä hyppäämään ensimmäisen ristikkoesteen, jolla ei paljoa ollut korkeutta. Morris hyppäsi oikein mukavalla tyylillä ja näytti itsekin arvioivan ponnistuskohtaa. Seuraavaksi pyysin teitä hyppäämään puoli metrisen pystyn. Esteeb jälkeen olikin aika lähellä tiukahkon käännöksen jälkeen toinen pysty, johon lähestyminen ei ehkä ollut niin suora, kuin olisin toivonut. Hyvinhän Morris sen ylitti, ongelmitta. Siirtyessämme korkeammille esteille oli oriisi selkeästi innoissaan. Hyväluontoinen kuumunut tai rynninyt, vaan käyttäytyi aivan yhtä mukavasti kuin tähänkin saakka. Saitte hypätä leveähkön puoleisen okserin hiukan huonosta kohdasta, mutta selvititte senkin ihan mukavasti. Ilohan tuollaista, yhteisymmärryksessä olevaa parivaljakkoa oli valmentaa, kun ei juurikaan tarvinnut korjailla mitään. Loppuverryttelyinä saitte vielä pari matalamman puoleista estettä loikkia.

06.01.2013 Hankitreeniä
Iltapäivästä lähdimme Morriksen kanssa tallin viereiselle pellolle tekemään reipasta hankitreeniä. Pelto oli hyvin lumentäytteinen ja Morris oli kyllä pienten jalkojensa kanssa välillä vähän ongelmissa, kun lunta oli niin paljon. Morris kuitenkin vastustuksesta huolimatta tykittele sellaisella vauhdilla laukata eteen, että vain lumi pöllysi ympärillä ja ratsastaja sai nauttia menon huumasta. Lumisella pellolla tarpoessa sitä vain huomaa, että kuinka hyvässä kunnossa tämä ori onkaa kilpakautensa aikana, ei nimittäin hirveästi hevosta alkuun hapottanut. Morriksella muutenkin tuntuu tuota virtaa olevan jokapäiväisestä liikutuksesta, tarhailusta ja ruuasta huolimatta. Tällaista treeniä saisi siis tehdä useastikin ja olla huoletta sen tunnin ainakin, että pojalla alkaisi jossain tuntumaan. Hyvin meillä hankitreeni siis sujui, poika oli reipas ja jaksoi jaksamistaan ilman väsymisen merkkejä, kunhan vain eteenpäin pääsi. Välillä ori antoi iloisia laukkapukkeja haasteeksi minulle, lienekö ihan hassuuttaan jopa minua alas yrittänyt selästä saada. Talliin takaisin tultaessa oli Morrikselle kertynyt pientä hikeä ryntäisiin ja satulan alle, ja siksi poika saikin jäädä talliin fleeceloimi päällä mutustamaan heiniään. Mitä maastoiluun tulee, on tämä pienhevonen kyllä ehdottomasti yksi parhaimmista sen varmajalkaisuutensa vuoksi.

02.01.2013
Näin alkuvuoden kunniaksi ilmoitin tänään Morriksen mukaan suomenhevosten laatuarvostelutilaisuuteen, joka järjestetään 15 päivä. Morrikselle odotan kohtuullisen hyvää palkintoa, sillä jokaisella saralla poikaan on panostettu ja menestystä tullut joissa sitä arvioidaan. Tuomarit voivat kuitenkin olla toista mieltä ja siihenkin on varauduttava, mutta minulle Morris on aina se ykkönen ja sen palkinnon se ansaitsisikin, omasta mielestäni. Tämän jälkeen Morriksella on takana jo yleislaatuarvostelu, kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu, SLA, sekä kantakirjaus. Enää meillä ei olekkaan siis kuin esteratsastusjaoksen laatuarvostelu, ja siinäkin pyrimme pääsemään jo helmikuun tilaisuuteen. Hyvin on tämä ihastuttava poika kyllä Mörkövaarassa pärjännyt, muuta ei voi sanoa.

21.12.2012
Puuh, alkaa pikku hiljaa olemaan Morriksen kilpaura takanapäin! Kouluratsastuksesta jäimme eläkkeelle jo tämän vuoden helmikuussa, esteratsastuksesta juurikin tämän kuukauden alusta ja nyt siten on jäljellä enää kenttäratsastus. Kenttää olemme ahkerasti kilpailleet koko syksyn ja talven, ja tuloksena tähän mennessä 17 sijoitusta. Pyrimme saamaan sijoitukset täyteen sinne 36 kappaleeseen, harkiten vakavasti kenttäratsastusjaoksen laatuarvosteluun menemistä. Kyseiseen laatikseen tähtääminen on kuitenkin vielä vahvasti auki, sillä Morriksen vanhemmat kun eivät ole kyseisessä lajissa kilpailleet ja pisteet jäisivät siksi alhaisiksi. Mutta onpahan ainakin hyvää näyttöä jälkeläisillekin! Todennäköisesti kilpailemme tammi-helmikuun vielä kentän parissa ja keväällä Morris pääsee ansaitulle kilpaeläkkeelleen lopullisesti.

22.11.2012
Tässä kuussa oria on käytetty kahdesti jalostukseen ja molempien tammojen kanssa onneksemme tärppäsi! Suomenpienhevosvarsa Mörkövaaran Pirra syntyi 10.11 ja kyseisen tamman emänä toimii yleispainotteinen Taikakuun Meriina. Pirralla aloitetaan ratsukoulutus ja kilpaileminen Mörkövaarassa, jonka jälkeen se siirtyy Lauran hoiviin Sirkkeeseen. 20.11 saimme sitten orivahvistusta, kun Lakean Runo synnytti pienhevosori Mörkövaaran Eetun. Eetu lähtee isänsä tavoin kilpailemaan yleispainotteisena kilpailuja kuin kilpailuja, ja menestystä tietenkin toivotaan. Todennäköisesti Eetu myydään vanhempana jollekin sitä tarvitsevalle.
Nyt on Morriksella siis viisi hienoa jälkeläistä, jotka kaikki ovat päässeet näyttäytymään koulu- ja estekilpailuissa isänsä tavoin. Todennäköisesti oria tarjotaan jalostukseen vielä kerran sen jälkeen kun laatuarvostelut ovat takana. Vahvat näytöt Morris onneksemme on kuitenkin saanut ja näistä jälkeläisistä onkin syytä olla ylpeä! Toivottavasti osaa nähdään vielä laatuarvostelutilaisuuksissa.

17.11.2012
Tänään ilmoitin Morriksen mukaan marraskuun 2012 yleislaatuarvostelutilaisuuteen. Koin tämän pojan olevan kohtuullisen valmis siihen koitokseen, mutta harmainta aavistukstakaan ei kuitenkaan ole, että minkälainen palkinto sieltä voisi tupsahtaa. Morriksen mukana orien tilaisuudessa on myös toinen Mörkövaaralainen ori, Mörkövaaran Kenraali. Toivottavsti pojat yhdessä hurmaavat tuomarit ja saadaan kohtuullisen hyviä palkintojakin matkaan! Morris nyt tapansa mukaisesti käyttäytyy varmasti rauhallisesti ja yrittääkin tuoda hyviä puoliaan esille, mutta toisaalta eihän siitä koskaan tiedä mitä tämä pieni oripoika keksii...

18.10.2012 Esteiden hyppelyä
Morriksen kanssa päätin tänään ottaa kevyttä estetreeniä ja siten suuntasimme aamuvarhain maneesiin harjoittelemaan. Tallitytöt pystyttivät kuusi eri korkuista estettä, joille jokaiselle oli myös erilainen lähestyminen. Morris tuntui alussa hieman rauhattomalta ja epävakaalta, sitä sain siis kunnolla lämmitellä ennen kuin ylitimme ensimmäistäkään estettä. Kun Morris hiljalleen rauhottui ja rentoutui, aloimme ottamaan 60cm ja 70cm esteet mukaan. Ori pingahti kevyesti esteiden ylitse ilman minkäänmoista ongelmaa, ensimmäisillä hypyillä tosin tahtoi vähän rynniä käsistäni lähestyttäessä. Kevyillä pidätteillä Morris kuitenkin malttoi mieltään ja kuunteli rauhallisesti ohjeitani. Lisäsimme hiljalleen 80cm ja 90cm esteet mukaan, kyseisillä esteillä oli hieman haastavammat lähestymiset ja siksi Morris sai itsekin hieman miettiä, että mistähän kylmasta sitä kannattaa lähteä estettä ylittämään. Muutaman kerran 90cm esteille tultaessa Morris ei ollut aivan perillä jaloistaan ja siksi ponnistuspaikka lähti turhan läheltä tai kaukaa, ja tuloksena niistä pudotus. Hioimme juurikin näitä epäkohtia puolentunnin verran, kunnes esteitä madallettiin 40 senttiin ja pompimme niitä loppuun. Morris kulki lopussa jo erittäin kuuliaisesti ja vakaasti, ja siten oli myös hyvä lopetella hymyissä suin estetunti.

20.09.2012
Morris on aloittanut lupaavasti tämän kilpakautensa, plakkariin on saatu jo kolme sijoitusta kenttäratsastuksesta sekä kuusi sijoitusta esteiltä. Esteratsastuksesta meillä alkaakin pikku hiljaa olemaan jo tarvittavat sijoitukset kasassa, vain muutama hassu voitto puuttuu. Näitä siis pyrimme jahtaamaan vielä ensi kuun ajan! Kenttäkilpailuja Morris saa kuitenkin kiertää vielä pitkän aikaa, että ei se ihan kilpaeläkkeelle sentään jää, eihän ikääkään nyt niin hirmuisesti ole. Ja kilpailujen ohella Morris alkaa nyt käymään läpi laatuarvostelujakin, tavoitteena olisi nyt marraskuussa päästä pyörähtämään kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa. Innolla jo odotan, kuinka meidän siellä suunnalla tulee käymään.

18.08.2012
Nyt elokuussa oria on käytetty jo useampaan otteeseen jalostukseen; tuloksena kaksi ihastuttavaa jälkeläistä, pienori Maanan Ruska sekä pientamma Mörkövaaran Samilla. Molemmat varsat ovat hyvin isänsä oloisia ja tulevat Morriksen tapaan varmastikin päätymään kilparadoille ja tähtäävät pitkälle. Nyt Morris todellakin saa vain kerätä rutkasti jälkeläisnäyttöjä laatuarvosteluja ajatellen, eli pidetään peukkuja varsojen menestymiselle.
Meillä on nyt syksyn kilpakausi startannut ja kohtuullista menestystä on tullut. Kyllä pojasta kuitenkin hieman näkee sen, että viime kisoista on jo useita kuukausia eikä se siksi ole aivan niin hyvässä kunnossa kuin voisi. Mutta parhaansa se kuitenkin tekee ja toivottavasti se tulee myös riittämään.

07.06.2012
Kevään on Morris pitkälti laiduntanut oritovereidensa kanssa rauhassa hyvistä ilmoista nauttien, ori ei ole päässyt sitemmin kiertelemään kilpailuja tai ole käytetty jalostukseen. Tämän kevään kilpakausi onkin pitkälti ollut ohitse, Morris on kerännyt muutamia sijoituksia esteiltä ja vielä paljon on sijoituksia keräämättä. Kilpailemista jatkamme orin kanssa taasen syksyllä, jolloin tavoitteenamme on saada 50 ERJ sijoitusta läjään ja mahdollisesti alamme aktiivisesti kilpailemaan myös kenttäratsastuksen parissa. Muutoin Morrikselle kuuluu pelkästään hyvää, pientä oripoikaa ovat tallin hoitajatytöt aktiivisesti liikuttaneet ja pitäneet huolta siitä, että poika pysyy hyvässä kunnossa syksyä varten. Saa nyt vain nähdä, kuinka Morris kilpakentillä pärjää, että pääsemmekö pojan kanssa jo tänä vuonna käymään laatuarvosteluissa!

29.02.2012 Kouluvalmennus, valmentajana kitatin
Morris oli maneesissa jo ratsastajansa kanssa kun saavuin itse paikalle. Ori käveli kuuliaisen oloisena reipasta käyntiä, eikä lotkauttanut korvaansakaan, vaikka kolistelin hieman katsomon reunalla. Pyysin ratsukkoa tekemään käynnissä muutamia voltteja ennen ravityöskentelyä. Ravissa Morris liikkui hienosti eteenpäin ja oli edelleen hyvin kuulolla, joten laukkatyöhön pääsimmekin siirtymään melko pian. Reippaan alkuverkan jälkeen ratsukko käveli hetken välikäyntejä ennen työnteon jatkamista. Morris oli selvästi rennompi alkuverryttelyiden jälkeen, joten ajattelin käyttää sitä hyödyksi ja pyysin ratsukkoa tekemään pääty-ympyröitä, siirtymisiä ja avotaivutusta. Morris ei alkuun oikein tykännyt kulkea asettuneena ja tehdä samalla siirtymisiä, mutta pian se huomasi jutun jujun ja kulki taas kauniissa muodossa. Avotaivutukset sujuivat hyvin käynnissä ja ravissa, joten ratsukko sai myös tehdä muutamia siirtymisiä avotaivutuksien keskelle. Morris kuunteli hyvin ratsastajaansa ja liikkui rennosti. Lopetimme valmennuksen onnistuneeseen laukka-avotaivutukseen, jonka jälkeen ratsukko teki itsenäisen loppuverryttelyn.

07.02.2012
Morriksen kanssa tuli kouluratsastuksen parista urotyö tehtyä, takana kyseisestä lajista sijoituksia 60 kappaletta. Jälkeläisiä ori tarvitsisi vielä ennen kuin lähdemme Morriksen kanssa laatuarvosteluihin suuntaamaan. Esteiden hyppäämistä sen sijaan jatkamme vielä ahkerasti, takana niitä vasta 16 kappaletta ja kun tavoite siellä 50 kieppeillä olisi. Muutenkin meillä sujuu orin kanssa oikein hyvin, hieman ollaan valmentauduttu ja nyt keväällä olisi tarkoitus valmentautua vähän lisää. Myös niitä jälkeläisiä tosiaan tulisi kesään mennessä muutamat kappaleet ilmestyä. AI NIIN. Morrishan oli mukana tämän kuun kantakirjaustilaisuudessa ja se kantakirjattiinkin toisella (KTK-II) palkinnolla! En voisi olla yhtään ylpeämpi tästä pullanmurusesta.

30.01.2012
Morris astui hiljattain ensimmäisen tammansa, Mörkövaarassa asuvan Lakean Roosaliisan ja kyseisestä yhdistelmästä syntyi viime viikolla ihastuttava varsa. Orin ensimmäinen jälkeläinen on rautias tammavarsa, joka todennäköisesti jää isänsä tapaan pienhevosen mittoihin. Tamma nimettiin Mörkövaaran Juliaanaksi uuden omistajan ehdotuksesta. Juliaana todellakin muuttaa vieroituksen jälkeen Huttiksen hoiviin ja tammasta on tarkoitus tulla vanhemmalla iällä menestyvä kilparatsu. Mikäli Julianaa on yhtään perinyt isältään taitoa ja voitontahtoa, tulee siitä kyllä erinomainen hevonen kilpailuihin, niin esteille kuin kouluunkin.
Tässäpä varsin mukava ja hyvä aloitus Morriksen "jalostusoriuralle", toivottavasti poika tulee saamaan vielä lisää hienoja jälkeläisiä tämän vuoden aikana, jotta päästään sitten vanhemmalla iällä niitä myös esittelemään laatuarvosteluihin.

15.01.2012 Kouluvalmennus, valmentajana carkki
Morris olikin jo valmiiksi ravailemassa kun itse suvaitsin saapua paikalle. Pahoittelin myöhästymistäni ja aloitimme heti päivän valmennuksen. Teemanamme oli tänään suoraan laukasta siirtymiset käyntiin ja sitten keskiravit. Morris vaikutti vähän laiskanpulsealta ravatessaan keskiympyrällä minun seistessä keskellä. Niinpä pyysin teitä ottamaan muutamia nopeita pysähdyksiä ja nopeita liikkeelle lähtöjä. Niillä saatiin oria vähän heräilemään, ja pian sen muoto alkoi muuttua napakammaksi ja se polki paremmin alleen. Siirryimme seuraavaksi laukkatyöskentelyyn, jossa laukan muututtua pyörivämmäksi pystyimme aloittamaan siirtymiset. Pidätit hyvin istunnallasi oria ja se säilytti melko hyvin selkänsä siirtymisten läpi. Vasempaan kierrokseen siirtymiset olivat vähän hutiloidumpia, mutta paranivat loppua kohden. Laukkojen jälkeen otimme vielä niitä keskiraveja, joissa oli alkuun havaittavissa tahmeutta, tosin sekin kaikkosi lopuksi.

03.12.2011 Maastoilua
Tänään lähdin kello 10 pintaan aamusta Morriksen kanssa maastoilemaan, meillä oli nimittäin vapaapäivä kilpailuista. Ori oli itsekin aika helpottunut siitä, ettei meidän tarvinnut kilpailuihin lähteä, vaan päästiin ihan rennosti maastoilemaan. Morriksella ei ainakaan vauhtia liiakselta ollut, suunnittelemani pitkä maasto olikin sitten hyvin pitkä kun suurin osa matkasta vain löntysteltiin. Takaisin päin tultaessa otimme pellolla hieman ravia ja laukkaa, mutta nyt menimme lähinnä hevosen ehdoilla eikä Morrista juurikaan juokseminen kiinnostanut. Ensilumet olivat sulaneet Mörkövaarasta pari päivää sitten ja tallin pihaan saavuttaessa Morris olikin peltojuoksun jälkeen melko kuraisessa kunnossa. Pakko oli ori siis huuhtoa ja koska ulkona oli kuitenkin hieman viileää, sai Morris jäädä talliin kuivattelemaan heinäkasan ääreen.

25.11.2011 Kisahuumaa
Nyt on Morriksen kanssa kilpailtu hyvin jo kaikkien tarkoituksenmukaisten lajien parissa, jokaisesta lajista on tullut siten myös useita sijoituksia. Ori on paljastunut itseasiassa kohtuullisen hyväksi kilparatsuksi, se ei koskaan hermoile kisapaikoilla ja on muutenkin melko rento. Tarvitsee vain jämäkän kuskin tällöin selkäänsä, ihan ilmaiseksi kun se ei kilpailuissakaan tahdo pelittää. Jatkamme Morriksen kanssa nyt ainakin kevääseen asti aktiivisesti kilpailemista, kunnes todennäköisesti pääsee jo kouluratsastuksen parista eläkkeelle ja sitten alammekin valmentautumaan kyseisessä lajissa hyvän kunnon ylläpitämiseksi. Toivottavasti meillä jatkuu tämä hyvin alkanut kisaura vielä pitkään!

29.09.2011 Uusi asukas talliin
Hiljaittain Mörkövaara sai hevosvahvistusta lisää kun talliin muutti jälleen uusi Lakealainen ori. Tällä kertaa kyseessä on Morris niminen, vaaleanrautias suomenpienhevonen. Toistaiseksi Morris on osoittautunut ihan kivaksi pikkupojaksi, jolla on kuitenkin tapana sählätä esimerkiksi hoitotoimenpiteiden aikana täysin omiaan. Pojan kanssa aloitamme piakoin koulu-, este- ja kenttäratsastuskilpailuissa käymisen, tavoitteet meillä olisi saada jokaisesta lajista monta kymmentä sijoitusta. Vanhempana Morris tulee olemaan käytettävissä tallin lyhytsukuisille tammoille jalostukseen, ja varsojen jälkeen tietenkin tarkoitus lähteä käymään myös laatuarvosteluissa. Nyt katsellaan mitä tästä Lakealaisesta tulee, onko yhden silmäteräni (Lakean Karhunkaataja) veroinen vai enemmänkin!

Kisakalenteri - sijoituksia KRJ 60, ERJ 55, KERJ 43, VSHK&VSR CUP 5 kpl

02.10.11, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/50
04.10.11, KRJ (kutsu), Helppo B, 03/50
05.11.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/50
08.11.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/50
13.11.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/50
17.11.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/40
18.11.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
20.11.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/50
22.11.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/60
23.11.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/50
24.11.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/50
01.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 07/50
02.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/100
06.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
08.12.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/40
10.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/40
11.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/60
11.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/40
13.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/40
13.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 07/50
14.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/60
15.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
15.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/50
16.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/50
16.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/40
17.12.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/50
17.12.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/50
18.12.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/50
19.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/50
19.12.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/40
20.12.11, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/40
03.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 08/100
04.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/50
06.01.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/50
09.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/50
20.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/40
21.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/40
25.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/40
25.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 01/40
25.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/40
25.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
25.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/50
27.01.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 01/40
27.01.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 05/40
28.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/50
29.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/50
29.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 07/50
29.01.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 03/40
31.01.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 05/50
31.01.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/50
01.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 07/50
01.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 07/50
01.02.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 07/50
02.02.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 02/40
03.02.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 07/50
04.02.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 06/40
04.02.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 04/50
05.02.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/40
05.02.12, KRJ (kutsu), Vaativa B, 03/50
07.02.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/50

23.10.11, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 03/36
24.10.11, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 02/36
22.11.11, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 02/10
24.11.11, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 02/10
26.11.11, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 01/10
02.12.11, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 01/13
04.12.11, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 02/13
13.12.11, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 01/25
15.12.11, KERJ CUP (kutsu), Tutustumisluokka, 02/35
15.02.12, KERJ CUP (kutsu), Harrasteluokka, 04/36
16.08.12, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 04/40
02.09.12, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 03/25
03.09.12, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 01/25
12.09.12, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 01/30
28.09.12, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 05/29
15.12.12, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 01/33
20.12.12, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 05/31
03.01.13, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 04/29
04.01.13, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 04/29
21.01.13, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 03/31
28.05.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 03/34
10.06.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 01/27
11.06.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 06/41
11.06.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 05/27
14.06.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 05/27
27.06.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 05/30
04.07.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 05/30
05.07.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 03/30
07.07.14, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 03/30
16.07.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 02/30
07.08.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 05/30
11.08.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 03/30
23.08.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 01/33
24.08.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 01/33
29.08.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 04/26
30.08.14, KERJ CUP (kutsu), Tutustumisluokka, 04/31
03.09.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 02/16
11.09.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 01/23
30.09.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 01/25
07.10.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 01/16
11.10.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 05/34
15.10.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 03/34
30.11.14, KERJ CUP (kutsu), Tutustumisluokka, 05/49
03.11.11, ERJ (kutsu), 80cm, 06/50
06.11.11, ERJ (kutsu), 70cm, 07/50
01.12.11, ERJ (kutsu), 80cm, 01/40
06.12.11, ERJ (kutsu), 80cm, 02/85
08.11.11, ERJ (kutsu), 80cm, 06/50
07.12.11, ERJ (kutsu), 80cm, 03/50
14.12.11, ERJ (kutsu), 90cm, 01/40
14.12.11, ERJ (kutsu), 90cm, 03/30
21.12.11, ERJ (kutsu), 70cm, 01/40
24.12.11, ERJ (kutsu), 60cm, 04/40
28.01.12, ERJ (kutsu), 70cm, 08/69
10.02.12, ERJ (kutsu), 90cm, 07/50
13.02.12, ERJ (kutsu), 90cm, 05/50
14.02.12, ERJ (kutsu), 90cm, 03/50
16.02.12, ERJ (kutsu), 90cm, 03/35
18.02.12, ERJ (kutsu), 90cm, 02/35
20.02.12, ERJ (kutsu), 90cm, 03/39
21.02.12, ERJ (kutsu), 70cm, 07/70
23.02.12, ERJ (kutsu), 80cm, 07/50
24.02.12, ERJ (kutsu), 70cm, 07/70
26.02.12, ERJ (kutsu), 80cm, 01/50
27.02.12, ERJ (kutsu), 50cm, 06/40
29.02.12, ERJ (kutsu), 50cm, 02/40
29.02.12, ERJ (kutsu), 70cm, 06/77
29.02.12, ERJ CUP (kutsu), 80cm, 06/107
04.03.12, ERJ (kutsu), 80cm, 06/60
05.03.12, ERJ (kutsu), 80cm, 06/40
05.03.12, ERJ (kutsu), 70cm, 06/40
06.03.12, ERJ (kutsu), 70cm, 03/40
07.03.12, ERJ (kutsu), 80cm, 03/40
25.03.12, ERJ (kutsu), 60cm, 05/40
28.03.12, ERJ (kutsu), 50cm, 06/40
29.03.12, ERJ (kutsu), 60cm, 03/40
01.04.12, ERJ (kutsu), 70cm, 05/40
01.04.12, ERJ (kutsu), 80cm, 05/40
01.04.12, ERJ (kutsu), 90cm, 03/40
03.04.12, ERJ (kutsu), 80cm, 03/40
05.04.12, ERJ (kutsu), 90cm, 03/40
13.04.12, ERJ (kutsu), 90cm, 03/40
20.08.12, ERJ (kutsu), 80cm, 04/50
03.09.12, ERJ (kutsu), 70cm, 02/40
12.09.12, ERJ (kutsu), 90cm, 09/90
20.09.12, ERJ (kutsu), 90cm, 03/30
20.09.12, ERJ (kutsu), 90cm, 05/30
21.09.12, ERJ (kutsu), 90cm, 05/30
21.09.12, ERJ (kutsu), 80cm, 05/40
28.09.12, ERJ (kutsu), 90cm, 01/60
28.09.12, ERJ (kutsu), 90cm, 01/40
28.09.12, ERJ (kutsu), 70cm, 01/34
02.10.12, ERJ (kutsu), 90cm, 06/40
31.10.12, ERJ CUP (kutsu), 80cm, 11/155
01.11.12, ERJ (kutsu), 80cm, 05/50
13.11.12, ERJ (kutsu), 70cm, 04/50
15.11.12, ERJ (kutsu), 80cm, 01/50
30.11.12, ERJ CUP (kutsu), 90cm, 07/127

31.12.11, VSHK CUP (kutsu), 80cm, 05/34
31.01.12, VSHK CUP (kutsu), 80cm, 02/52
31.01.12, VSHK CUP (kutsu), Helppo A, 07/100
31.07.12, VSR CUP (kutsu), 90cm, 09/92
30.09.12, VSR CUP (kutsu), Helppo C, 06/43