Muistoissa: Mörkövaaran Hippu - virtuaalihevonen
k. 17.08.2014

NimiMörkövaaran Hippu LempinimiHippu
Rek.nroVH12-018-0924 Synt.päivä ja ikä18.02.2012, ikä
Rotu ja sukupuoliSuomenpienhevonen, tamma Säkäkorkeus ja väri145 cm, prt
KoulutustasoHelppo A, 80cm PainotusYleispainotus
KasvattajaMörkövaara OmistajaTvisha (VRL-01671)


© LR

Saavutukset

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.01.2013
19 (7+6+6) + 41 + 25 + 10 + 8 = 103p, KRJ-I

Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 15.09.2012
8 + 10 + 5 + 8 + 7 (67.368%) + 16 = 54p, SV-II

Luonne

Mörkövaaran Hippu on luonteeltaan perinteinen pulska suomiputte, joka harvoin vetää stressiä mistään. Hippu on hyvin leppoisa ja rauhallinen pienhevonen, sen kanssa voi puuhailla oikeastaan mitä vain kenen kanssa tahansa. Ihmisten seurassa tamma on tietysti vähän huomionkipeä ja se tekeekin kaikkensa jotta saa vähän rapsutuksia ja mahdollisesti jopa vähän herkkupaloja, jotka ovatkin Hipun elämän suola. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä tamma on siis erittäin helppo ja vaatimaton hevonen, joka pitää varmasti kavionsa tukevasti maanpinnalla eikä missään tilanteessa turhia temppuile. Hipun äärettömän mukava luonne tekee siitä kuitenkin samalla erittäin tylsän ja tavallisen hevosen, jonka kanssa saattaa ottaa turhankin suuria riskejä liiallisen luottavaisuuden vuoksi, esimerkkinä irti pitäminen pihassa ilman valvovaa silmää.

Hoidettaessa Hippu möllöttää normaaliin tapaan rauhallisesti aloillaan eväänsä heilauttamatta. Karsinaan saa tulvia vaikka puolenkymmentä vilkasta pikkuhoitajaa, eikä tämä tamma varmasti edes korvaansa liikauta. Välillä sitä miettiikin, että onko tämä poni edes elossa, kun se niin patsaan oloisesti paikoillaan seisoo. Hipun luonteen vuoksi se onkin erittäin nopea ja estoton hoitaa, sen kun vain ottaa harjan käteen ja harjaa hevosen. Sama juttu on kavioiden kanssa, tosin ne tahtovat nousta melko automaattisesti ylös kun hoitaja Hipun kavioon koskettaa. Suitsiessa voi eteen tulla ensimmäinen mutta, silloin kun Hippu todennäköisesti vieläkin niin lamaantuneensa seisoo aloillaan, ettei se tyhmyyttään tajua edes suutaan aukaista. Tällöin hoitaja saa hetken aikaa kutitella suunpielestä jotta kuolaimet menevät suuhun ja hoitaja saa suitset paikoilleen. Satuloidessa Hippu saattaa jopa sitä korvaansa tällä kertaa liikauttaa, mutta kovinkaan usein se ei pullistele tai ala muutenkaan äksyä naamaa näyttämään. Sellainen hoitoponi tämä meidän hassu pikku-Hippu. Tämä tamma jos kuka ei vaadi hoitajaltaan yhtään mitään muuta kuin kaksi kättä ja mahdollisesti yhden pään.

Ratsastaessa Hippu on yleensä erittäin laiska ja siksi sitä saakin jatkuvasti ajaa eteen pohkeilla ja tarvittaessa myös raipalla. Alkuverkassa tammalle on tehtävä selväksi, että tänään tehdään hommia ja siten Hippu täytyykin saada kulkemaan reippaasti. Kun tamman saa liikkumaan, normaalisti pienen taistelun jälkeen, kuoriutuu siitä erittäin yhteistyökykyinen ja taitava ratsu. Hippu on siitä mukava, että se ei vaadi ratsastajaltaan suurempaa osaamista toimiakseen oikeinpäin, vaan yleensä siihen riittää ihan perusratsastus. Pienen kokonsa vuoksi Hipulla ei ole mitkään maailman tasaisimmat ja mukavimmat askellajit, mutta kunhan ratsastaja vain pysyy rentona, niin hyvin sitä kyydissä pysyy. Tammalla ei ole mitään tiettyä apua jota se kuuntelisi parhaiten, vaan topakalla ratsastuksella sen saa kuuntelemaan hyvin niin pohje-, istunta- kuin myös ääniapuja. Hippu ei ole herkkä suustaan tai kyljistään ja siksi sitä saakin melko vapaasti pyöritellä myös ohjasta tai tuuppailla pohkeilla kylkiin. Ratsastaessa tämä tamma on sellainen normaali yleisheppa, jolla pystyy vaivattomasti harrastamaan lajia kuin lajia.

Kouluratsastuksessa Hippu taittaa hienosti kaikki helpot luokat ja virallisesti sen koulutustaso on siten helppo a. Tamma ei sinällään ole mikään kouluratsastuksen suurin ja maineikkain tallaaja, sillä Hippu ei itse niinkään rakasta jatkuvaa kentän ympäri juoksemista ympyröitä ja kiemuroita tehden. Kuitenkin pienen suostuttelun jälkeen kun tamman saa tasaisesti eteen liikkumaan, on tehtävien tekeminen melko helppoa ja miellyttävää ratsukon molemmille osapuolille. Parhaimmillaan pieni tamma uppoutuu niin hyvin tehtävien tekemiseen, ettei se välitä ympärillä olevasta hälinästä ja melusta yhtään. Tällöin Hipun bravuuritkin, sulku- ja avotaivutukset, ovat näyttävimmillään ja sen menoa onkin ihastuttava seurata kentän laidalta.

Esteillä Hippu tarvitsee selkäänsä ratsastajan, joka todellakin osaa saada astetta laiskemman ponin liikkumaan reippaasti eteen ja käyttämään aktiivisesti myös jalkojaan. Halutessaan tamma on erittäin taitava esteratsu, se tykkää itsekin hypätä esteitä, eikä se myöskään aristele minkäänlaisia erikoisesteitäkään. Hippu omaa siis hyvän hyppytekniikan ja parhaimmillaan se arvioikin itse muiden muassa ponnistuspaikkaa ja esteiden etäisyyksiä. Ja kuten arvata saattaa, ei Hippu koskaan esteillä kuumu tai ala ratsastajan hanskasta karkaamaan. Parhaimmillaan tamma hyppää ratana noin 80cm korkuisia esteitä, mutta irtona sillä pääsee pienestä koostaan huolimatta lähes metriä. Hippu ei kuitenkaan koskaan katso esteiden kokoa tai korkeutta, sen mieltä piristää "isojen" pystyjen lisäksi myös tavalliset puomitunnit, joilla harjoitellaan tasapainoa ja varovaisuutta.

Kilpailuissa Hippu on täysin oma itsensä, se vain seisoskelee aloillaan ja tutkailee hoitajansa vierestä kilpailun huumaa. Tamma on erittäin helppo lastattava ja yleensä se suorastaan ravaa traileriin kun tietää, että nyt lähdetään matkoille kilpailuihin. Kilpapaikalla Hippu todellakin ottaa vain rennosti, eikä se paljoa vaivaudu laiskuuttaan tekemään. Niin kuin kotonakin, myös kilpailuissa on muistettava Hipun kanssa hyvä ja reipas alkuverkka, jotta se kulkee kunnolla itse suorituksen aikana. Hipulla kilpaillaan aktiivisesti koulu- ja esteratsastuskilpailuissa koulutustasoillaan, ja menestystähän sieltä silloin tällöin tulee. Kilpailuissa Hipulla on hieman erilainen asenne kuin kotikentällä, yleensä kun ratsastaja hermoilee ja on paineissa, antaa tamma kaikkensa ja toimii melkein ajatuksen voimalla. Tietysti tammallakin on niitä huonompia päiviä jolloin kilpailuissa sitten saatetaankin hermoilla niin paljon, ettei mikään tunnu onnistuvan. Huolellinen valmistautuminen on Hipun kanssa a ja o kilpailuissa.

Sukulaiset

i Milkan Joviaali
sh-o, klm, 157cm
KRJ-I
ii Fiktion Joosu
sh-o, m, 154cm
YLA2, KRJ-I, KTK-III
iii VIR MVA Ch Nokikylän Joonatan
sph-o, m, 146cm
YLA3, KRJ-II, SLA-III, KTK-II
iie Sannin Lotta
sh-t, prt, 161cm
KRJ-I
ie Kastanjetin Viola
sh-t, rt, 164cm
YLA2, KRJ-I, ERJ-III
iei SS Kelmi
sh-o, rt, 154cm
YLA3, KRJ-IV
iee NS Odessa Theodora
sh-t, rt, 158cm
e Harharetken Hymy
sph-t, rt, 144cm
YLA1, KRJ-II, ERJ-II, SLA-I
ei Fiktion Routa
sh-o, trt, 149cm
YLA2, KRJ-II, SLA-I
eii Fiktion Roomu
sh-o, rt, 155cm
YLA2, KRL-II, SLA-II
eie Hovi-Hymy
sph-t, rt, 143cm
ERL-III
ee Tarun Pirtuliina
sh-t, rn, 150cm
YLA2, KRJ-II, ERJ-II, SLA-I
eei VIR MVA Ch Kajo-Varjo
sh-o, vkk, 150cm
KTK-II
eee Sannin Suometar
sh-t, rt, 151cm
YLA2, KRL-II, SLA-II

Jälkeläiset

s. 21.11.2012, t. Mörkövaaran Taika (i. Kadotettu Toivoton) omistaja: Tea
s. 20.04.2014, t. Mörkövaaran Viliina (i. Mörkövaaran Armas) omistaja: Janna
s. 30.07.2014, t. Mörkövaaran Hentoinen (i. Fiktion Samuel) omistaja: áreena

Valmennukset ja päiväkirja

25.05.2014 Estevalmennus, valmentajana merikissa
Laiska tamma ravasi kentällä lähes laahustaen saapuessani paikalle. Ratsastaja teki kovasti töitä saadakseen tamman liikkumaan reippaammin, mutta tämäkään ei täysin auttanut. Kentälle oli jo valmiiksi rakennettu esteet joten pystyin keskittymään täysin ratsukkoon. Alkuverryttely oli jo hyvin vauhdissa ja otimme vain muutamia laukkaharjoituksia kunnes siirryimme esteille. Tamma ei vieläkään täydellisesti eteenpäin liikkunut, mutta tämä sai nyt riittää. Aluksi hyppäsimme ristikkoa sekä kahta pystyä. Lähestymiset olivat erinomaisia ja esteet ylittyivätkin useammalla kerralla puhtaasti. Laukan tamma meinasi tipauttaa raville aina esteen jälkeen, mutta ratsastaja kyllä teki hyvin töitä sen kanssa. Hyppäsimme esteitä myös ratana: ristikko, pysty, lankku, pysty ja okseri. Radalla tuli muutama kieltäytyminen huonojen lähestymisen takia, muuten rata sujui oikein mukavasti. Lopuksi otimme vielä muutamia yksittäisiä hyppyjä. Loppuverryttelyn ratsukko lähti maastoon kävelemään jotta tammakin sai hieman vaihtelua.

29.01.2013 Estevalmenus, valmentajana Ricky
Suloinen, laiskanpulskea suomenpienhevonen vaikutti jo alkuun selkeästi haastavalta. Se laahasi takajalkojaan matalalla, Hawin yrittäessä sitä kannustaa kaikin mahdollisin tavoin. Raippa ilmeisesti oli unohtunut johonkin, joten kipaisin sen näin taustatueksi ja kaiken varalle hakemaan. Tästä aloitimmekin selkeän eteenpäin ratsastuksen. Pienehkön "taistelun" jälkeen Hippu liikkui hiukan paremmin. Raviin saakka päästyämme alkoi tamma vaikuttaa jo eteenpäin pyrkivältä. Kaksikko pujotteli pienoisen esteradan läpi. Pyysin heitä hyppäämään aluksi matalan ristikon, jonka tahmea tamma ylitti laiskan oloisesti. Hawin ilme ei kertonut mistään leppoisasta ja rennosta ratsastuksesta, vaan kasvojen puna viestitti sen, että töitä tehtiin. Lopulta hän kuitenkin sai tamman liikkumaan kunnolla ja saimme aloitettua esteiden pomppimisen. Seuraavaksi siirryttiin puomeille. Tamman korvat nousivat pystyyn ja se alkoi selkeästi innostua touhusta. Pyysin Hawia nostamaan laukan, jonka hän tyytyväisenä tekikin. Hippu nosti kevyen laukan ja suorastaan lensi pehmeästi puomien yli. Tämän jälkeen siirryttiin takaisin esteille. Haw sai hiukan rauhoitella innosta puuskuttavaa Hippua. Puolimetriset pystyt ylittyivät helponnäköisesti, eivätkä korkeammatkaan esteet estäneet tammaa. Tänään emme tämän enempää hypänneet, vaan keskityimme pääasiassa puomeihin. Ravissa Haw sai kontrolloida tammaa lyhentämään ja pidentämään askeltaan sekä katsomaan itse hiukan lähestymispaikkaa.

24.01.2013 Estevalmennus, valmentajana snifffe
Hipun ja ratsastajansa valmennus alkoi aktiivisella eteen ratsastuksella. Tammaan oli aluksi siis tarkoitus saada puhtia ja tarmokkuutta, joka askellajiin. Hieman hankalaahan se oli Hipun koko ajan yrittäessä luistaa vauhdista ja jatkaa matelua, päättäväisin avuin ratsastaja sai kuin saikin Hipun kulkemaan eteen halutuissa nopeuksissa.
Esteet nostimme aluksi vain 70 cm korkuisiksi, tarkoituksena oli maapuomien avulla harjoitella lähestymistä esteelle ja treenata niin hevosen kuin ratsastajan silmää ponnistuskohdasta. Aloitimme okserilla, koska hevosen on ehkä hieman helpompi hypätä sitä sen leveyden takia, Hippu hyppäsi todella nätisti, kunhan ratsastaja sai vauhdin pidettyä yllä. Myös ratsastajan istunnassa olisi hieman parannettavaa, myötäämisen ei tarvitse olla noi suuri näin pienellä esteellä, käden tulisi olla rauhallisempi, ettei se häiritse muutenkin hidasta Hippua entisestään.
Koska kaikki sujui hyvin siirryimme jumppasarjaan, maapuomi - ristikko - ristikko - okseri. Korkein este oli 80 cm. Ensimmäinen hyppykerta oli aivan katastrofi, loppujen lopuksi molemmat pienet ristikot olivat ilman puomeja ja Hippu juoksi vapaana ratsastajan nauraessa okserin vieressä, vauhti ilmeisesti loppui kesken jo maapuomilla ja näin ollen Hippu ei suostunut okseria enää hyppäämään. Hippu kiinni ja uudestaan, parempi tempo mahdollisti toisella kertaa estesarjan puhtaasti tulemisen. Nostimme vielä okseria hieman ja ratsukko hyppäsi sarjan muutaman kerran.
Loppuverryttelyiksi lähetin ratsukon pienelle maastolenkille ja lähdin itse kohti seuraavaa valmennusta.

17.01.2013 Estevalmennus, valmentajana Paula
Haw oli verryttelemässä Hippua, kun saavuin paikalle. Tamma näytti melko tahmealta ja laiskalta, eikä ilme Hawinkaan kasvoilla ollut kovin iloinen. Rakensin maneesiin muutaman esteen ja aloitimme yhdessä laukkaverryttelyn. Pyysin kunnolla vauhtia, kevyttä istuntaa, vapaata ja rentoa laukkaa. Maneesin molemmilla pitkillä sivuilla oli ristikot ja Haw sai laukata niiden ylitse. Hippu ei olisi millään innostunut, vaan oli edelleen tahmea. Kun se huomasi ristikot, askel alkoi pidentyä ja nousta ja tamma selvästi heräsi hieman.
Verryttelyhyppyjen jälkeen aloimme hypätä pientä rataa. Tarkoitus oli tehdä laajoja, isoja ja pitkiä teitä, jotta Hipulla olisi kunnolla tilaa laukata ja se näin ollen saisi vähän vauhtia. Tämä toimi. Hippu alkoi selvästi nauttia hyppäämisestä ja koska seuraavalle esteelle oli aina matkaa, se kiristi tahtia ja laukkasi lopulta reippaasti. Itse hypyt sujuivat mallikkaasti, tamma tuli hyvin esteelle, eikä Hawin tarvinnut juuri muuta kuin pysytellä kyydissä ja näyttää suuntaa. Hyvää työtä!

07.01.2013 Estevalmennus, valmentajana Norpatar
Laiskuuden huipulta tuntuva tamma oli jo verrytelty, mutta ei silti tuntunut minusta siltä että olisin sen päästänyt esteille. Kehoitin ratsastajaa nostamaan laukan, mutta heti kun laukka nousi käskin seis. Aivan liian löysä nosto, joten ohjeistin ottamaan ohjat yhteen käteen ja läsäyttämään raipalla kunnolla nostossa silläkin pelolla että tulee kovempaa laukkaa, mutta tuollainen velttous on hanurista. Tamma tajusi heti ekasta kerrasta, mutta varmistimme asian tekemällä käynti laukka siirtymisiä. Esteverryttelyn aloitimme ravipuomeilla, joita oli 16 peräkkäin. Rakastan pitkiä puomi suoria, nimittäin niissä mitataan hevosten kykyjä. Ratsastaja ei tuntunut innostuvan tästä tehtävästä, mutta varsinkin kun puomit nousi kavaleteiksi, niin Hippu tikitti kuin singeri kohti kujaa ja tepsutti korvat hörössä puomien yli. Esteverryttelyn jälkeen otimme muutaman harjoituksen ratsastajaa varten, eli treenasimme istunnan kuntoon, jonka jälkeen oli Hipun vuoro treenata. Tamma suoritti ensin helpon perusradan, jonka jälkeen lisäsin haastavuutta. Esteet olivat vaikeampia ja sanoin vielä ratsastajalle että ratsasta niin kuin olisit aikaratsastusluokassa. Lopuksi otimme vielä jumppasarja harjoittelita, millä Hipun lihaksisto pääsi venymään. Valmennus päättyi rentoutuneeseen eteen alas ratsastukseen.

30.12.2012
Hippu on nyt ilmoitettu mukaan tammikuun 2013 kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun. Nuoresta iästään huolimatta tamma tuntui mielestäni valmiilta kyseiseen laatuarvosteluun ja sinnehän se sitten Lakean Runon kanssa tammikuussa lähtee pyörähtämään. Hyvää palkintoa (eli ensimmäistä) tietysti odotetaan ja sitä lähdetään tavoittelemaankin.
Muutoinkin Hipulle kuuluu oikein hyvää; esteratsastuksestakin alamme saamaan tarvittavat sijoitukset kasaan. Kenttäratsastuksessa taival on tamman kanssa vielä pitkä, mutta eiköhän senkin lajin parissa vielä menestystä kunhan vain enemmän kilpailemme. Kevättalvelle olisi Hipulle suunnitteilla myös seuraava jälkeläinen mikäli sopiva ori löydetään.

21.11.2012
Viisi vuotias Hippu varsoi tänään ensimmäisen jälkeläisensä. Pari viikkoa sitten Hippu astutettiin Mörkövaaralaisella orilla, Kadotettu Toivottomalla, ja kyseisestä yhdistelmästä maailmaan pyörähti aamulla suloinen tammavarsa. Mörkövaaran Taika tulee emänsä tavoin painottumaan yleisratsastukseen ja tästä nuorikosta toivotaankin tietysti menestyvää kilparatsua. Taika jää alustavasti Mörkövaaraan kasvamaan ja kisailemaan, vanhemmalla iällä sitten katsotaan josko joku suomenhevoskasvattaja sen huolisi.
Hipulla on kilpaitu nyt sen verran aktiivisesti, että kouluratsastuksesta olemme saaneet täydet tarvittavat sijoitukset kasaan. Esteillä ja kentässä sen sijaan jatkamme vielä jonkin aikaa kilpailua. Mahtava ja korvaamaton kisaponi Hippu on kyllä ollut!

11.11.2012 Kouluvalmennus Taavilassa
Olin yllättynyt, kun katselin menoanne. Olit maininnut hevosesi olevan äärimmäisen laiska, mutta menemisenne näytti päinvastaiselta. Hippu lennähteli ja säikähteli kaikennäköisiä pikku-ukkoja. Olit pilottanakin kovin hämmästyneen näköinen, kasvoiltasi paistoi kysymys "Mitä ihmettä?!". Rauhoittelit tammaa äänelläsi ja se hieman rauhoittui ja jaksoi keskittyä työskentelyyn. Pilke silmäkulmassa se liikkui kuitenkin ja aina silloin tällöin oli kovasti säikähtävinään jotain. Olit kuin viilipytty ja vaadit Hipulta koko ajan enemmän. Laitoit sen keskittymään, pysäytit ja siirsit liikkeelle, pyysit takaosaa uran sisäpuolelle. Puolivälissä valmennusta Hippu oli itsekin keskittyneen näköinen ja tuntui antavan kaikkensa. Jouduit ajoittain jopa muistuttamaan etenemisestä, tamma meinasi jäädä laahustamaan tahdikkaan etenemisen sijaan. Hippu on kuuliaisen oloinen, vaikka avut menevätkin joskus viiveellä perille. Väistönne olisivat voineet olla tarmokkaampia, näytitte muutamia lyhyitä pätkiä oikein mallikasta pohkeeväistöä. Hipulla taisi olla erityislaatuinen päivä tänään, mutta se vaikuttaa siltikin työtätekevältä hevoselta, joka ei kuitenkaan ole automaatti. Istuntasi on muutoin ok, mutta laukassa "työnnät" hevosta eteenpäin lantiollasi. Muista istua raskaasti satulassa.

20.09.2012
Tänään hypimme Hipun kanssa esteitä, eikä kaikki sujunut aivan kuten elokuvissa. Tamma ei malttanut millään keskittyä tekemisiin ja alusta alkaen kompuroi lähes jokaiseen esteeseen mitä eteen vain ilmestyi. Parhaani mukaan yritin saada Hipun kuuntelemaan ja keskittymään, mutta tuloksetta. Halusin kuitenkin saada muutamia onnistuneitakin hyppyjä ja siksi pakotin tammaa jatkamaan niin kauan kunnes olin tyytyväinen suorituksiin. Melko pitkän ajan saimmekin pomppia samaa rataa kunnes Hippu ryhdistäytyi ja näytti sitä esteosaamistaan. Esteiden korkeudet vaihtelivat 60-80cm välillä ja mukana oli myös erikoisesteitä.

01.08.2012
Nyt on Hippu ylittänyt kolmen vuoden iän ja ratsukoulutus hevosella erittäin hyvällä mallilla. Kesä on ollut tämän hevosen kanssa siis oikein kiireistä aikaa, paljon ollaan treenattu koulua ja kehitetty tasapainoa esteille, ja tulostahan alkaa jo näkyä. Tamma on osoittautunut oikein yhteistyönhaluiseksi ja kyvykkääksi ratsuksi, ja siten meillä on myös tarkoitus lähteä pikku hiljaa kilpailemaan painotuslajien parissa. Kamalaa kiirettä emme kuitenkaan Hipun kanssa pidä, katselemme rauhassa kuinka pärjäillään ja siitä eteenpäin mitä tulevaisuudessa tehdään. Suunnitelmissa kuitenkin pysytään - nyt kilpaillaan ahkeraasti esteiden ja koulun parissa, sitten pyöräytellään mukavilla oreilla jälkeläisiä ja sen jälkeen tavoitellaan laatuarvostelupalkintoja. Kilpailujen ohella syksyllä tarkoituksena on valmentautua paljon.

19.02.2012
Eilen Mörkövaaraan syntyi ihastuttava pieni suomenhevosvarsa, joka kokonsa sekä värinsä vuoksi sai nimekseen Mörkövaaran Hippu. Hymyn varsa sai tietysti heti kaikki pauloihinsa ja kylläpä ensimmäisen vuorokauden aikana Hippu on kaikille selväksi tehnyt, että hän on erittäin valloittava persoona. Siltä nyt vähän näyttää, että tämän pienen hevosen tulevaisuus on Mörkövaarassa, eikä varsaa siten eteenpäin myydä. Katsellaan kuitenkin rauhassa kuinka Hippu kasvaa ja kehittyy, tavoitteena meillä on tietysti lähteä kilpailemaan koulu- ja esteratsastuksen parissa. Mutta mikäli Hippu ollenkaan vanhempiinsa tulee, niin erittäin hyväluontoinen ja kapasiteetikas ratsu tästä vielä tulee!

Kisakalenteri - sijoituksia KRJ 44, ERJ 56, KERJ 18, VSR CUP 5 kpl

03.08.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/60
03.08.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 02/60
04.08.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/60
06.08.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 02/60
15.08.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/50
19.08.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/50
26.08.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 08/80
01.09.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 05/40
02.09.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 01/60
04.09.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/60
04.09.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/50
05.09.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 02/60
05.09.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/40
11.09.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/60
14.09.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/50
15.09.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 03/60
15.09.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 06/40
18.09.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/40
18.09.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 02/60
19.09.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/60
19.09.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 02/60
22.09.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/50
22.09.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/60
22.09.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 01/38
23.09.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 02/58
25.09.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/30
26.09.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/40
27.09.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 04/30
28.09.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/50
29.09.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/50
30.09.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/50
01.10.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/50
01.10.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/60
01.10.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/50
02.10.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 05/40
02.10.12, KRJ (kutsu), Helppo C, 01/31
03.10.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/50
03.10.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 02/40
03.10.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/50
04.10.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 02/40
04.10.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/50
05.10.12, KRJ (kutsu), Helppo B, 05/50
17.10.12, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/40
30.11.12, KRJ CUP (kutsu), Helppo A, 18/390

05.09.12, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 04/25
13.09.12, KERJ (kutsu), Aloittelijaluokka, 02/30
18.10.12, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 05/30
23.11.12, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 01/14
30.11.12, KERJ CUP (kutsu), Harrasteluokka, 06/44
13.12.12, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 01/07
17.12.12, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 01/18
20.12.12, KERJ CUP (kutsu), Harrasteluokka, 02/61
22.12.12, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 01/18
28.12.12, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 02/24
18.01.13, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 03/35
19.01.13, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 04/20
28.01.13, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 02/20
25.05.14, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 03/16
28.05.14, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 05/28
10.06.14, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 01/31
01.07.14, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 04/29
26.08.14, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 05/29
24.08.12, ERJ (kutsu), 80cm, 02/50
02.09.12, ERJ (kutsu), 70cm, 06/40
13.09.12, ERJ (kutsu), 60cm, 04/30
16.09.12, ERJ (kutsu), 80cm, 04/53
17.09.12, ERJ (kutsu), 50cm, 04/30
28.09.12, ERJ (kutsu), 80cm, 02/60
09.10.12, ERJ (kutsu), 70cm, 05/40
11.10.12, ERJ (kutsu), 80cm, 01/60
13.10.12, ERJ (kutsu), 80cm, 03/60
16.10.12, ERJ (kutsu), 70cm, 03/30
16.10.12, ERJ (kutsu), 70cm, 02/30
16.10.12, ERJ (kutsu), 80cm, 04/50
26.10.12, ERJ (kutsu), 80cm, 04/50
26.10.12, ERJ (kutsu), 80cm, 02/20
01.11.12, ERJ (kutsu), 80cm, 03/50
03.11.12, ERJ (kutsu), 80cm, 07/50
05.11.12, ERJ (kutsu), 60cm, 06/40
05.11.12, ERJ (kutsu), 70cm, 06/40
06.11.12, ERJ (kutsu), 60cm, 03/40
08.11.12, ERJ (kutsu), 70cm, 04/40
09.11.12, ERJ (kutsu), 80cm, 03/40
12.11.12, ERJ (kutsu), 80cm, 06/40
13.11.12, ERJ (kutsu), 80cm, 02/40
14.11.12, ERJ (kutsu), 80cm, 06/50
17.11.12, ERJ (kutsu), 70cm, 02/35
19.11.12, ERJ (kutsu), 80cm, 06/37
03.12.12, ERJ (kutsu), 70cm, 03/40
04.12.12, ERJ (kutsu), 70cm, 04/50
04.12.12, ERJ (kutsu), 70cm, 02/18
07.12.12, ERJ (kutsu), 70cm, 01/40
09.12.12, ERJ (kutsu), 80cm, 05/40
10.12.12, ERJ (kutsu), 80cm, 04/40
12.12.12, ERJ (kutsu), 80cm, 07/50
12.12.12, ERJ (kutsu), 70cm, 04/40
14.12.12, ERJ (kutsu), 80cm, 02/50
15.12.12, ERJ (kutsu), 70cm, 07/50
18.12.12, ERJ (kutsu), 80cm, 03/50
18.12.12, ERJ (kutsu), 60cm, 02/30
19.12.12, ERJ (kutsu), 80cm, 04/50
20.12.12, ERJ (kutsu), 80cm, 03/40
26.12.12, ERJ (kutsu), 80cm, 03/40
31.12.12, ERJ (kutsu), 70cm, 03/50
31.12.12, ERJ (kutsu), 80cm, 02/40
01.01.13, ERJ (kutsu), 80cm, 03/50
02.01.13, ERJ (kutsu), 80cm, 02/40
05.01.13, ERJ (kutsu), 60cm, 04/40
05.01.13, ERJ (kutsu), 80cm, 01/40
05.01.13, ERJ (kutsu), 60cm, 01/50
05.01.13, ERJ (kutsu), 70cm, 04/50
06.01.13, ERJ (kutsu), 80cm, 03/40
07.01.13, ERJ (kutsu), 80cm, 05/40
16.01.13, ERJ (kutsu), 80cm, 05/50
17.01.13, ERJ (kutsu), 80cm, 06/50
18.01.13, ERJ (kutsu), 80cm, 05/50
20.01.13, ERJ (kutsu), 60cm, 06/40
30.06.14, ERJ CUP (kutsu), 80cm, 15/275

31.07.12, VSR CUP (kutsu), Helppo C, 04/42
31.07.12, VSR CUP (kutsu), 60cm, 02/25
31.08.12, VSR CUP (kutsu), 80cm, 06/40
31.05.14, VSR CUP (kutsu), Helppo C, 03/59
31.05.14, VSR CUP (kutsu), Harrasteluokka, 01/18