Muistoissa: Kajon Illusinaatio - virtuaalihevonen
k. 07.07.2015

NimiKajon Illusinaatio LempinimiInkeri
Rek.nroVH14-018-1154 Synt.päivä ja ikä10.02.2013, ikä
Rotu ja sukupuoliSuomenhevonen, tamma Säkäkorkeus ja väri154 cm, vrt
KoulutustasoHelppo A, 100cm PainotusYleispainotus
KasvattajaKajon Suomenhevoset OmistajaTvisha (VRL-01671)


© VRL-01222

Saavutukset

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.02.2015
6,5 + 40 + 16 + 20 + 15 + 1 = 98,5p, KRJ-II

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 28.02.2015
7,5 + 40 + 12 + 20 + 15 = 94,5p, ERJ-II

Suomenhevosten laatuarvostelu 20.06.2015
13 (3+3+4+3) + 23 + 18,5 + 25 + 10 = 89,5p, SLA-II

Luonne

Kun vertaa Inkeriä sen vanhempien luonteeseen, ei voisi kuvitellakaan, että tamma on lähtöisin sellaisesta yhdistelmästä! Siinä missä vanhemmat ovat suhteellisen kilttejä ja lempeitä, Inkeri on yllättävän tulinen ja haastava suomenhevoseksi. Mikään ilkeyden perikuva tamma ei vaikeasta luonteestaan huolimatta ole, mutta mitään ei saa ilmaiseksi, eikä neidin kanssa pärjää kuka tahansa. Inkeri on hyvin tammamainen, ja sillä on omat tapansa toteuttaa näkemyksiään. Kiima-aikoina tamma on pahimmillaan; mihinkään kohtaan Inkeriä ei saisi koskea ja jokaisen hoitajan naama suututtaa niin hirmuisesti. Inkeri ei kuitenkaan koskaan käy ihmiseen käsiksi hampain, vaikka saattaakin uhitella korvat luimussa.

Hoidettaessa Inkeri saattaa olla levoton ja sekös aiheuttaa hoitajalle melkoisesti harmia. Se osaa kyllä varoa ihmistä, eikä littaile hoitajaa seiniin tai astu varpaille, mutta se voi muuten liikuskella rauhattomana edestakaisin ja ympyrää. Tamman kärsimättömyys ottaa joskus päähän, sillä se ei ole hetkeäkään paikoillaan, mutta onneksi hyvät hetket korvaavat huonot. Inkeri osaa nauttiakin yhteisistä hetkistä oman ihmisensä kanssa - silloin se lepuuttaa tyytyväisenä takajalkaansa, rentoutuu eikä temppuile. Irti Inkeriä ei kuitenkaan voi pitää, oli se sitten käytävällä tai karsinassa, koska neidillä on paha tapa keksiä mitä mielikuvituksellisimpia tapoja viihdyttää itseään. Kavioiden kanssa harvemmin on ongelmia, paitsi silloin, kun Inkeri on herkimmillään, jolloin se voi ihmetyksissään potkia. Silloin tällöin kintut nousevat ihan suullisella pyynnöllä, mutta yleensä homma toimii hyvin, kun liu’uttaa kättään jalkaa pitkin. Varusteita laitettaessa Inkeri on ärtyisä ja vastahakoinen yhteistyöhön. Satuloidessa se saattaa riuhtoa, mutta kun satula on saatu siististi selkään, on ongelmana enää vain satulavyö. Inkeri ei pidä siitä, että sen vatsan läheisyydessä työskennellään, ja silloin vyön kiristäminen saa aikaan aika kipakan reaktion tammassa. Vyö pitääkin kiristää hitaasti liu’uttaen. Suitset saa tamman päähän lähes aina ilman ongelmia, vaikka Inkeri voikin testata rajojaan nostamalla päänsä mahdollisimman korkealle. Inkeri vaatii hoitajaltaan topakkuutta, mutta siitä huolimatta voivat aloittelijatkin sitä varoen käsitellä, kunhan vain kokeneempi henkilö on mukana toimissa.

Inkeriä ei ole täysin mahdoton taluttaa, vaikka se saattaakin telmuta ja säikähdellä. Käsistä temperamenttinen tamma ei kuitenkaan lähde, vaikka mikä olisi. Narun jatkeena tamma on pirteä ja utelias, se marssii nopeaa tahtia korvat pystyssä, ja vaikka vaikuttaisikin siltä, että se voisi ampaista kuuhun minä hetkenä tahansa, se kävelee taluttajan vieressä melko nätisti. Ruoan perään Inkeri ei ole, mutta jos sillä on mahdollisuus, se saattaa yrittää hivuttautua apajille. Kaikista varminta on tietysti taluttaa neitiä suitsien kanssa, mutta pelkän riimun ja narun kanssa se onnistuu hyvin. Oreille Inkeri on tietysti kova esittämään, joten herrojen ollessa lähettyvillä se saattaa olla levoton ja jokseenkin myös arvaamaton liikkeissään.

Ratsastaessa Inkeri on eritoten haastava. Se on jatkuvasti menossa, mutta kuuntelee osaavalla ratsastajalla apuja kohtalaisen hyvin. Kokematon ratsastaja saa harvemmin tammasta mitään irti, sillä osaamattoman kanssa Inkeri turhautuu ja alkaa temppuilla. Jos ratsastaja ei tiedä mitä hän on tekemässä, Inkeri esimerkiksi kieltää esteillä, kouluratsastuksesta ei tule mitään ja maastossa se hidastelee yrittäen kääntyä takaisin tulosuuntaan. Kokeneen ja päättäväisen ratsastajan kanssa Inkeri on ihan mukava ratsu. Tamma on silloin reipas ja eteenpäinpyrkivä, eikä pelleile jatkuvasti. Esteillä Inkeri on oikeastaan parhaimmillaan, sillä se rakastaa hyppäämistä ja yrittää parastaan vaikka saattaakin hieman kuumentua. Tamma kuuntelee kuitenkin äärimmäisen tarkasti apuja, joten yleensä esteosuus menee täysin nappiin. Inkeri hyppää mielellään melko isoja esteitä, pienimmistä se ei viitsi välittää ja hyppääkin niiden yli huolimattomasti. Kapasiteettiahan Inkeriltä löytyy metrin luokkiin, mikä ei ole hullumpi saavutus näin pieneltä ja hömelöltä tammalta. Erikoisesteet eivät tammaa hätkäytä, se on täysin tottunut oudonkin näköisiin esteisiin. Kouluratsastuksessa Inkeri on huolellinen, mutta jos samaa asiaa harjoitellaan päivät pitkät, tamma ärsyyntyy ja viheltää pelin poikki. Neiti kuitenkin keskittyy tehtäviin melko hyvin, vaikka ei olekaan luonteensa puolesta paras kyseiseen lajiin. Inkeri pärjää kuitenkin hyvin helpoissa luokissa, sillä tamma on valmis antamaan ratsastajalleen sen, mitä hän vaatii. Maastossa Inkeri on hieman samankaltainen kuin esteilläkin; se kuumenee helposti, mutta on tarvittaessa nöyrä ja kuuliainen. Maastoesteitä hypätessä tamma on aina todella innokas, saattaapa välillä rynniäkin kiireissään, mutta pysyy hyvin käsissä. Tämän tamman kanssa täytyy vain olla selässä päättäväinen, niin asiat saattavat peräti luonnistua.

Kilpailuissa Inkeri on lähes aina aluksi oikea hermoraunio. Se tulee trailerista hätäisesti, pyörii ja hyörii paikoillaan jännittyneenä. Se kiljuu lajitovereille, kiukuttelee hoitajille eikä välittäisi pysyä ollenkaan paikoillaan. Kisajännitys häviää onneksi viimeistään lämmittelyssä, jolloin tamma rentoutuu eikä enää välitä melusta ja toisista hevosista. Oman vuoron odottelusta Inkeri ei tykkää, joten siksiajaksi sille pitää keksiä jotain mielekästä tekemistä, joka yleensä olisi tietysti lämmittelyä, mutta liian pitkästä lämmittelystäkin tamma hermostuu. Inkeriä on siis turha valmistella tunnin lämmittelyrääkillä, sillä sen jälkeen voi olla varma, ettei itse kilpailuosuus suju hyvin. Kilpailuissa Inkeri yrittää onneksi parhaansa, tosin vain mikäli ratsastaja on topakkana selässä ja antaa hevoselle selviä ohjeita. Inkerillä kilpaillaan aktiivisesti niin koulu- kuin myös esteratsastuksen parissa, mutta myös jonkin verran kentässä.

Sukulaiset

i Taavilan Tasapeli
sh-o, rn, 155cm
ii Toorin Husaus
sh-o, rn, 160cm
iii Husteri evm
sh-o, trn, 165cm
iie Sulmiina evm
sh-t, prn, 160cm
ie Huula La
sh-t, rt, 156cm
iei Huttunen evm
sh-o, rt, 157cm
iee Lavendeli evm
sh-t, prt, 157cm
e Milkan Illusia
sh-t, rn, 155cm
ei Väiski V.
sh-o, prt, 151cm
eii Repe Sorsa evm
sh-o, prt, 150cm
eie Pupupää evm
sh-t, rt, 153cm
ee Hittavaisen Irina
sh-t, trt, 155cm
KRJ-II
eei Hittavaisen Otso evm
sh-o, prt, 155cm
eee Hittavaisen Iines evm
sh-t, trt, 153cm

Jälkeläiset

s. 08.06.2014, o. Mörkövaaran Akseli (i. Mörkövaaran Aapeli) omistaja: Tvisha
s. 04.08.2014, o. Mörkövaaran Hallusinaatio (i. Moon Pata-Jätkä) omistaja: kuristaja
s. 03.10.2014, o. Mörkövaaran Möhköfantti (i. Mörkövaaran Aapeli) omistaja: Suvi
s. 06.02.2015, t. Mörkövaaran Isla (i. Hetken Painajainen) omistaja: Sachiyo

Valmennukset ja päiväkirja

02.06.2015
Ilmoitin Inkerin mukaan kesäkuun suomenhevosten laatuarvostelutilaisuuteen. SLA palkinto on viimeinen palkinto johon Inkerin kanssa tähtäämme. Tavoitteet eivät ole nytkään korkealla, mutta jospa sieltä jonkinmoinen pokaali meille tulisi. Tämän laatuarvostelun jälkeen Inkeri saa todellakin jäädä täysipäiväisen eläkeläishevosen rooliin, joka tulee siirtymään tallin takana sijaitsevaan pihattoon asumaan muiden eläkeläistammojen seuraksi. Inkeri on ollut Mörkövaarassa suuri ilo, se on ollut aikoinaan hieno kilparatsu ja varsonut neljä hienoa Mörkövaaralaista maailmalle. Voinkin todeta, että jokaisesta Inkerin jälkeläisestä on tullut kilparatsu, jotka ovat menestyneet niin koulussa kuin myös esteillä. Toivottavasti tämä meidän 18-vuotias vanhus elää vielä pitkään ja terveenä, ollen hieno pihankoriste Mörkövaarassa.

01.03.2015
Helmikuu oli Inkerin osalta yhtä laatuarvosteluhuumaa, nimittäin pääsimme pyörähtämään este- ja kouluratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuuksissa. Inkerin kanssahan meillä ei ole ollut tavoitteet hirmuisen korkealla ja siksi olemme menneet ns. omalla painolla eteenpäin, ikään kuin että palkinto kuin palkinto kelpaa. Molemmissa tilaisuuksissa Inkeri osasi käyttäytyä hyvin ja muutoinkin olin tyytyväinen tammaan - tuloksena palkinnot KRJ-II ja ERJ-II. Ei yhtään hassummin siis. Faktahan se on, että Inkeri on hyvin menestynyt ja hieno suomenhevostamma, jolla suurin rokottaja näissäkin tapahtumissa on suku, joka ei ole yhtä aktiivisesti kilpaillut mitä Inkeri. Näihin palkintoihin olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen ja nähtäväksi jää, pääsemmekö Inkerin kanssa vielä johonkin laatikseen suuntaamaan.

06.02.2015
Inkeri varsoi tänään neljännen jälkeläisensä, joka jää näillä näkymin myös viimeiseksi. Olipa kasvattajan onni kerrankin myötä - Inkerin edelliset jälkeläiset on kaikki olleet oreja ja nyt niiiin hartaasti toivoin, että Inkeri saisi myös tammavarsan. Ja niinhän siinä kävi! Inkeri synnytti suloisen tammavarsan, joka nimettiin Mörkövaaran Islaksi. Islan isänä toimii Kuuralehdossa asuva ori Hetken Painajainen, joka on Inkerin tavoin yleispainotteinen hevonen. Islasta varmasti kehittyy vanhempiensa veroinen kilparatsu uuden omistajansa Sachiyon hoivissa. Toivotetaan heille onnea ja mukavaa yhteiseloa!

12.12.2014
Meidän hienolla Inkerilläpä on sijat läjässä lajista kuin lajista! Sijat jakautuu KRJ 56, ERJ 53, KERJ 38, VSR CUP 5 kpl - eli oikeasti, kaikki tarvittava joka lajin laatikseen sekä slaan. Nyt kai täytyisi alkaa valmistelemaan Inkeriä laatuarvosteluja varten, sillä ensi vuosi toivottavasti niissä tiuhaan tahtiin pyöritään. Vaikka kilpailut ovat läjässä, se ei tietenkään tarkoita sitä, että nyt tämä hevonen menestyy laatiksissa ja on aivan loistava, ei. Tiedostan sen, että esimerkiksi Inkerin vanhemmat eivät ehkä ole niin täydellisiä joka lajin kisaavia hevosia, jotka voisivat edesauttaa Inkeriä laatiksissa. Hyvin paljoa ei sieltä pisteitä siis ropise, mutta toivottavasti Inkeri osaisikin olla niin fiksu ja käyttäytyä aina arvostelupäivinä! Onneksi meillä alkaa olemaan jälkeläispuolikin kivasti kasassa, viime pk-merkinnän jälkeen Inkerille onkin syntynt kaksi hienoa jälkeläistä. Nämä jälkeläiset ovat onnekseni päässyt jo kilpailemaan ja hyvin he ovat kilpauratkin aloittaneet. Hmm, niin, toivottavasti ensivuoden puolella pääsemme koettamaan rajojamme ja katsomaan, että mihin meistä todella on. Ensimmäistä laatista odotellessa...

20.06.2014
Aloitetaanpa tällä kertaa vauva-uutisista! Inkeri synnytti ensimmäisen varsansa pari viikkoa takaperin, ja kyseessä olikin mitä suloisin rautias orivarsa. Varsan isänä toimii Mörkövaaran Aapeli - tästä yhdistelmästä odotetaan siis meeelkoisen hyvää kilparatsua ja parempi sen on vanhempiinsa tullakin. Isänsä tavoin poika nimettiin Mörkövaaran Akseliksi ja hienointa tässä on se, että Akselia odottaa karsinapaikka meillä täällä Mörkövaarassa. Haluan todellakin itse nähdä, mihin tästä hevosesta on ja minkälaista jälkikasvua Inkeri periyttää. Mikäli Akseli kasvaa hyvin, on Inkerille odotettavissa loppukesään toinen jälkeläinen.
Kilpakentille palasimme Inkerin kanssa oikein rytinällä - kouluratsastuksesta 55 sijaa kasassa! Hah, eipähän meidän tarvitse enää sitä lajia kisailla, muuten kuin silloin tällöin cupeissa pyörähdetään. Esteiltäkin saimme vihdoin ja viimein menestystä, 18 sijaa tällä hetkellä kasassa. Kesä on onneksi täynnä estekisa-suunnitelmia, joten varmasti pikimmiten saamme haluamamme sijat kasaan. Kenttäkilpailuissakin olemme jonkin verran päässeet käymään ja kyllä Inkeri on niissäkin yllättänyt - muutamaan viikkoon viisi sijaa, wohoo! Tästä on hyvä Inkerin jatkaa niin siitostamman virkaa kuin myös kilpahevosen uraa.

26.03.2014
Inkeriltä terveiset - uusi vuosi ja uudet kujeet! Alamme herätä taas horroksesta henkiin ja kuten arvata saattaa, on hevosten kunto tällä hetkellä melko retuperällä. Kovalla työllä lähdemme Inkerin kanssa taas kilpailuja toukokuun aikana kiertelemään ja toivottavasti se saadaan samaan jamaan, mitä oli tauolle mennessä. Inkeri on kasvanut hevosena viime kesästä huimasti, mutta silti, SILTI, se vain jaksaa käyttäytyä kuin kakara. Esteiden ja koulukilpailujen ohelle otamme muuten tosiaan nyt myös kenttäratsastuksen ja innolla odotankin näkeväni, että kuinka meillä sillä saralla lähtee sujumaan...
Ja sitten tietysti niihin kuumiin, paljastaviin juoruihin! Inkerille on suunnitteilla parin kuukauden päähän ensimmäinen jälkeläinen! Iskäehdokas on jo mietittynä, samoin kuin varsan kohtalokin. Kovasti odotamme vain Inkerille kiimaa, että päästään tositoimiin. Mikäli tämä tuittupää nyt edes antaa astua, eikä potki oria piloille, mm...

14.06.2013
Oi voi, minulla ei ole vieläkään mitään hajua siitä, että onko tämä hevonen ollut hyvä ostos vai ei - ja aikaakin on kulunut jo sen 4 kuukautta! Inkeri on jatkanut pitkälti linjaansa olla äärettömän itsepäinen ja hankala käsiteltävä, sitä saa huonoina päivinä oikeasti käsitellä varoen. Sen sijaan ratsuna Inkeri on ollut vähän kivempi - siinäkin tietysti piilee se juttu, että tamma ei juuri anna muiden kuin minun selkäänsä istua. Ratsukoulutuksessa meillä ei kuitenkaan ensimmäisen päivän jälkeen juuri ongelmia ollut, ja nythän Inkeri taittaa ko helppo a ja re 100cm.

Siitä voikin siirtyä siihen, että helmikuussahan aloitimme myös kilpailemisen niin esteiden kuin myös kouluratsastuksen parissa. Inkeri on ollut aivan erinomainen, oikeastaan jopa ihmeellisen hyvä koulutukseen nähden: kasassa sijoja krj 22 kpl, esteiltä vielä pyöreä nolla. Hyvä alku tosin sai jäädä kevääseen, sillä minun (omistajan) sairastuttua pahasti, on Mörkövaara näillä näkymin tämän vuoden kiinni. Inkeri kuitenkin jatkaa hyvin alkanutta ratsun virkaansa ja sillä tullaan kilpailemaan taas heti, kun olen täysissä elämän voimissa.

12.02.2013
Tänään tarkoitukseni oli nousta Inkerin selkään ja alkaa sen kanssa kunnolla työskentelemään. Heti meille tuli vain pienimuotoisia mutkia matkaan, sillä tamman saaminen pelkästään tarhasta kiinni oli jotain aivan tuskallista sen juoksennellessa häntä pystyssä edestakaisin. Hoidettaessa Inkeri oli kokoajan levoton, se steppaili käytävällä, heilutteli päätään ja yrittipä se hieman olkapäästäkin kiinni ottaa. Tamman duunaillessa omiaan, sain sen kuitenkin hyvin varustettua ja mikä tärkeintä, sain itsellenikin turvaliivin päälle!
Hieman jännittynein mielin sitten lähdin maneesiin Inkeriä testailemaan, vaikka toisaalta olo oli taas hyvin päättäväinen ja varma. Selkään nousu ei aivan simppeli juttu ollut, ensimmäisenä kun yritin selkään mennä maasta. Muutamien yritysten jälkeen oli pakko antaa periksi ja nousta Inkerin selkään pallilta. Kuten arvata saattaa, oli Inkeri hyvin jännittynyt ja peloissaan minun istuessa sen selkään ja tallitytön ohjatessa sitä vierestä. Ihmeen nopeasti Inkeri kuitenkin sisäisti sen, että ei tässä nyt mitään äärettömän hirveää ole tapahtumassa. Rupesimme järjestelmällisesti käymään tamman kanssa asioita läpi, mahdollisimman kevyitä apuja tietenkin käyttäen. Tässä koko jupakassa ehkä hauskinta oli se, että vaikka Inkeri oli kokoajan "no en varmasti tee"-tyylinen, oppi se silti nopeasti kaiken ja loppupäivästä sen kanssa jo ravailin loistavasti. Kova työ onneksi tuotti siis tulosta... Hullujen hommaa tosin ehkä oli se, että aivan viimeiseksi hyppäsin Inkerillä pienet ristikot laukassa - hah, oikeastaan se meni täydellisesti! Useita tunteja treenailimme eri asioita ja lopputuloksena aivan täydellinen ratsu tähän hätään, jatketaan harjoituksia!

Myöhemmin illalla päästin Inkerin menemään jo laitumelle asti tutustumaan muihin Mörkövaaran tammoihin ja kuten arvata saattoi, tuli siellä illan mittaan muutamat kappaleet kahinoita. Onneksi nuo vanhemmat leidit kuitenkin pistävät tämän villin nuorikon aisoihin, eikä anna sen heidän nenilleen samalla tavalla hyppiä, kuin omistajan...

11.02.2013
Tämä päivä oli äärettömän mielenkiintoinen, sillä tuli ikään kuin hankittua Mörkövaaraan uusi suomenhevostamma, joka oli minulle täysin tuntemattomasta suvusta peräisin. Eilen bongasin AE:n myyvän uusia Kajolaisia varsojaan, enkä tietenkään voinut vastustaa kiusausta ja olla tutkimatta ja ihastelematta niitä. Silmääni pisti juuri syntynyt rautias tammavarsa, josta odotettiin vanhempiensa tavoin hienoa kilpahevosta lajiin kuin lajiin. Ja kun minulle on aina upeat, yleispainotteiset ratsut kelvanneet, niin tietysti ajattelin tämänkin sopivan Mörkövaaraan täydellisesti. Piakoin tein tarjouksen tästä varsasta ja niinhän siinä kävi, että AE lupasin sen minulle.

Iltapäivästä sitten lähdimme kaverini kanssa ajelemaan Kajon tilalle katsomaan tätä nuorikkoa. Pihaan saapuessamme, seisoi AE pihassa kädessään riimunnaru, jonka toisessa päässä seisoa ylväästi ostamani hevonen. AE kertoili paljon hevosen tiedoista sekä suvusta - tamma oltiinkin juuri nimetty Kajon Illusinaatioksi, viitaten emäänsä Milkan Illusiaan. Tarkkailin silmä kovana hevosta, samalla kun AE juoksutti sitä näyttääkseen sen hyvää liikettä. Illusinaation ylle puettiin myös varusteet, mutta sne selässä ei vielä kertaakaan ollut käyty - ja sitähän minä taas kovasti odotin. Jonkin aikaa näpertelin eläinlääkärin kanssa tammaa, kunnes totesin, että eiköhän kirjoiteta paperit.

Mörkövaaraan saavuttaessa Illusinaatio oli hieman hämillään, että minne ihmeeseen hän on joutunutkaan - ja sekös stressin aiheutti. Loppuillan tamma hermoili aivan kaikkea ja oli äärimmäisen levoton, samaan aikaan kun minä ihmettelin, että minkä ihmeen hevosen menin juuri ostamaan. Toivon mukaan "Inkeri", hih, kiva nimi, eikö, kuitenkin ajan kuluessa rauhoittuu ja siitä saadaan koulittua kunnon kilparatsu. Vähitellen meitä odottaa toivon mukaan kilpailut, ja myöhemmin jalostuskäyttö sekä laatuarvostelut.

Kisakalenteri - sijoituksia KRJ 56, ERJ 53, KERJ 38, VSR CUP 5 kpl

13.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/40
13.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
15.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
15.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/40
16.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/40
20.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/40
20.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
21.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/40
22.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
22.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/40
23.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
23.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/40
23.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/40
24.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/40
24.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/40
24.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
25.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
25.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/40
27.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/40
27.02.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/40
01.03.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/40
05.03.13, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
19.05.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 01/40
21.05.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 03/40
21.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/40
23.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/40
23.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/40
23.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/40
24.05.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/40
25.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/30
25.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
25.05.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 03/40
26.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/40
26.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 07/80
26.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
26.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
27.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/30
27.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/40
27.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/30
28.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/30
28.05.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 02/40
28.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/40
29.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/30
29.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/30
30.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
30.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/40
31.05.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/50
01.06.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/50
01.06.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/30
02.06.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/40
02.06.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/30
02.06.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/50
04.06.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
05.06.14, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/40
07.06.14, KRJ (kutsu), Helppo B, 05/40
31.08.14, KRJ CUP (kutsu), Helppo C, 10/217

25.05.14, KERJ (kutsu), Helppo, 01/19
07.06.14, KERJ (kutsu), Helppo, 04/30
09.06.14, KERJ (kutsu), Helppo, 04/30
09.06.14, KERJ (kutsu), Helppo, 01/50
14.06.14, KERJ (kutsu), Helppo, 01/43
03.07.14, KERJ (kutsu), Helppo, 04/40
09.07.14, KERJ (kutsu), Helppo, 02/30
01.08.14, KERJ (kutsu), Helppo, 05/30
03.08.14, KERJ (kutsu), Helppo, 01/30
20.08.14, KERJ (kutsu), Helppo, 01/30
20.08.14, KERJ (kutsu), Helppo, 05/30
27.08.14, KERJ (kutsu), Helppo, 06/40
30.08.14, KERJ (kutsu), Helppo, 06/40
30.08.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 04/26
02.09.14, KERJ (kutsu), Helppo, 05/40
08.09.14, KERJ (kutsu), Helppo, 03/30
12.09.14, KERJ (kutsu), Helppo, 01/40
13.09.14, KERJ (kutsu), Helppo, 05/40
16.09.14, KERJ (kutsu), Helppo, 06/40
28.09.14, KERJ (kutsu), Helppo, 04/25
29.09.14, KERJ (kutsu), Helppo, 03/30
30.09.14, KERJ (kutsu), Helppo, 05/30
04.10.14, KERJ (kutsu), Helppo, 04/30
12.10.14, KERJ (kutsu), Helppo, 01/44
13.10.14, KERJ (kutsu), Helppo, 02/44
15.10.14, KERJ (kutsu), Helppo, 03/30
18.10.14, KERJ (kutsu), Helppo, 06/44
19.10.14, KERJ (kutsu), Helppo, 04/30
21.10.14, KERJ (kutsu), Helppo, 01/30
22.10.14, KERJ (kutsu), Helppo, 04/30
22.10.14, KERJ (kutsu), Helppo, 02/30
23.10.14, KERJ (kutsu), Helppo, 02/30
25.10.14, KERJ (kutsu), Helppo, 02/30
26.10.14, KERJ (kutsu), Helppo, 03/30
06.11.14, KERJ (kutsu), Helppo, 03/31
11.11.14, KERJ (kutsu), Helppo, 05/31
14.11.14, KERJ (kutsu), Helppo, 04/31
24.11.14, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 04/40
24.05.14, ERJ (kutsu), 100cm, 01/30
27.05.14, ERJ (kutsu), 100cm, 02/40
28.05.14, ERJ (kutsu), 100cm, 05/30
28.05.14, ERJ (kutsu), 100cm, 03/64
01.06.14, ERJ (kutsu), 80cm, 04/40
02.06.14, ERJ (kutsu), 100cm, 05/40
03.06.14, ERJ (kutsu), 100cm, 06/40
03.06.14, ERJ (kutsu), 100cm, 04/40
04.06.14, ERJ (kutsu), 80cm, 05/40
06.06.14, ERJ (kutsu), 80cm, 02/40
06.06.14, ERJ (kutsu), 90cm, 04/30
06.06.14, ERJ (kutsu), 100cm, 02/30
07.06.14, ERJ (kutsu), 90cm, 03/30
07.06.14, ERJ (kutsu), 80cm, 02/40
08.06.14, ERJ (kutsu), 80cm, 01/40
08.06.14, ERJ (kutsu), 100cm, 03/30
11.06.14, ERJ (kutsu), 90cm, 02/30
12.06.14, ERJ (kutsu), 90cm, 04/30
21.06.14, ERJ (kutsu), 90cm, 06/40
23.06.14, ERJ (kutsu), 100cm, 01/30
29.06.14, ERJ (kutsu), 100cm, 04/30
29.06.14, ERJ (kutsu), 90cm, 02/30
30.06.14, ERJ (kutsu), 100cm, 04/30
02.07.14, ERJ (kutsu), 100cm, 03/30
03.07.14, ERJ (kutsu), 90cm, 01/30
04.07.14, ERJ (kutsu), 90cm, 02/30
04.07.14, ERJ (kutsu), 100cm, 01/50
05.07.14, ERJ (kutsu), 100cm, 03/50
06.07.14, ERJ (kutsu), 100cm, 05/30
06.07.14, ERJ (kutsu), 100cm, 04/30
07.07.14, ERJ (kutsu), 90cm, 05/50
07.07.14, ERJ (kutsu), 100cm, 04/30
10.07.14, ERJ (kutsu), 100cm, 05/50
12.07.14, ERJ (kutsu), 100cm, 03/50
22.07.14, ERJ (kutsu), 90cm, 01/30
23.07.14, ERJ (kutsu), 100cm, 02/30
25.07.14, ERJ (kutsu), 90cm, 01/30
27.07.14, ERJ (kutsu), 100cm, 01/40
28.07.14, ERJ (kutsu), 80cm, 03/21
30.07.14, ERJ (kutsu), 100cm, 05/30
08.08.14, ERJ (kutsu), 90cm, 04/40
09.08.14, ERJ (kutsu), 100cm, 06/40
14.08.14, ERJ (kutsu), 100cm, 06/40
15.08.14, ERJ (kutsu), 100cm, 05/40
20.08.14, ERJ (kutsu), 100cm, 06/40
20.08.14, ERJ (kutsu), 100cm, 03/40
21.08.14, ERJ (kutsu), 100cm, 02/30
21.08.14, ERJ (kutsu), 100cm, 04/30
22.08.14, ERJ (kutsu), 100cm, 03/40
22.08.14, ERJ (kutsu), 100cm, 05/30
23.08.14, ERJ (kutsu), 100cm, 02/30
04.09.14, ERJ (kutsu), 100cm, 04/30
05.09.14, ERJ (kutsu), 100cm, 02/30

30.06.14, VSR CUP (kutsu), 90cm, 01/67
31.08.14, VSR CUP (kutsu), 100cm, 03/76
30.09.14, VSR CUP (kutsu), 90cm, 02/70
31.10.14, VSR CUP (kutsu), Helppo, 05/25
30.11.14, VSR CUP (kutsu), 100cm, 05/64