Muistoissa: Harharetken Hymy - virtuaalihevonen
k. 25.05.2014

NimiHarharetken Hymy LempinimiHymy
Rek.nroVH11-018-1559 Synt.päivä ja ikä26.07.2010, ikä
Rotu ja sukupuoliSuomenpienhevonen, tamma Säkäkorkeus ja väri144 cm, rt
KoulutustasoHelppo A, 90cm PainotusYleispainotus
KasvattajaHarharetki OmistajaHawering (VRL-01671)


© LR

Saavutukset

Yleislaatuarvostelun tilaisuus 28.11.2012
27 + 34 + 43 + 35 = 139p, YLA1

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 15.04.2012
16 (6+5+5) + 41 + 25 + 9 + 8 = 99p, KRJ-II

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu 25.01.2013
4 + 50 + 26,25 + 13,2 + 10 = 103,45p, ERJ-II

Suomenhevosten laatuarvostelu 15.10.2012
11 + 20 + 25 + 20 + 18 = 94p, SLA-I

Sukulaiset

i Fiktion Routa
sh-o, trt, 149cm
YLA2, KRJ-II, SLA-I
ii Fiktion Roomu
sh-o, rt, 155cm
YLA2, KRL-II, SLA-II
iii Purje-Aatos
sh-o, trt, 155cm
YLA3, SLA-I
iie Tiitun Vilima
sh-t, vrt, 153cm
YLA3, SLA-II
ie Hovi-Hymy
sph-t, rt, 143cm
ERL-III
iei Hovi-Niko
sh-o, rt, 154cm
YLA2, SLA-III, KTK-III
iee Kesän Hymy
sh-t, rt, 155cm
YLA2, KRJ-III, SLA-I
e Tarun Pirtuliina
sh-t, rn, 150cm
YLA2, KRJ-II, ERJ-II, SLA-I
ei VIR MVA Ch Kajo-Varjo
sh-o, vkk, 150cm
KTK-II
eii Ch Peltopyy
sh-o, tprt, 154cm
YLA2, KTK-III
eie Aino-Kaisa
sph-t, vprt, 146cm
YLA2, KRJ-II
ee Sannin Suometar
sh-t, rt, 151cm
YLA2, KRL-II, SLA-II
eei Kivisen Hurmuri
sh-r, prt, 151cm
YLA2, SLA-I, ERJ-III
eee Ikuisuus Eilisestä
sh-t, prt, 158cm
YLA2, SLA-I

Jälkeläiset

s. 16.10.2011, t. Mörkövaaran Minimi (i. Fiktion Lennartti) omistaja: jevs
s. 18.02.2012, t. Mörkövaaran Hippu (i. Milkan Joviaali) omistaja: Mörkövaara
s. 25.08.2012, o. Mörkövaaran Opaali (i. Mörkövaaran Tyrsky) omistaja: Mörkövaara

Valmennukset ja päiväkirja

20.01.2013 Estevalmennus, valmentajana AE
Valmennettuani toisen Mörkövaaran tamman oli vuorossa Hymy. Olin pyytänyt Hawia lämmittelemään tammaa itsenäisesti sillä aikaa kun rakensin tehtävät maneesiin. Tarkoituksena oli hoitaa alkulämmittelyt innarilla, joka sisälti korkeudeltaan noin 50cm pystyjä ja ristikkoja viisi, niiden jälkeen yksi laukka-askel ja linjassa okseri jota oli tarkoitus nostaa pikkuhiljaa suuremmaksi. Tämäkin oli aloituskorkeudeltaan vain 50cm korkea. Kuten arvelinkin, Hymy hieman sähläsi jalkojensa kanssa innarille tullessa, Haw korjasi asiaa parhaansa mukaan ja ratsukko rämpi tehtävän läpi melko välttävästi. Pyysin heitä tulemaan samantien uudelleen, ja tällä kertaa meni jo paljon paremmin kun Hymykin oli enemmän hereillä. Toistimme samaa innaritehtävää niin kauan kunnes se sujui hyvin, ja viimeinen okseri oli noin 70cm korkea. Välikäyntejen jälkeen aloitimme uudella tehtävällä. Olin rakentanut maneesiin kaarevan linjan, johon tultiin ensimmäiselle pystylle suoraan, heti alastulon jälkeen käännettiin keskemmälle kohti toista pystyä, ja siitä piti päästä takaisin linjaan kohti kolmatta estettä joka oli taas linjassa ensimmäisenä hypätyn esteen kanssa. Estekorkeus oli noin 80cm, halusin nähdä miten tehtävä sujuu ennen kuin aloimme nostamaan estekorkeutta. Hymy hieman rynni ensimmäiselle esteelle, jonka seurauksena Hawilla tuli kiire kääntää sitä suoralta linjalta pois kohti kakkosestettä. Pyysin heitä keskeyttämään tehtävän ja tulemaan uudestaan, tällä kertaa hieman hallitummin. Tehtävä sujui hyvin, ja nostimme estekorkeutta tamman omalle tasolle niin että ensimmäinen ja toinen este olivat 90cm tasolla ja viimeinen okseri oli 100cm korkea. Tehtävä sujui erinomaisesti, ja mielestäni tähän oli oikein hyvä lopettaa. Suosittelen teitä treenaamaan kovasti innareita ja muita tarkkuutta ja keskittymistä vaativia tehtäviä, niin tamma oppii varomaan jalkojaan paremmin!

03.01.2013
Ja taas tein melkoisen extemporejutun ja ilmoitin Hymyn mukaan esteratsastusjaoksen laatuarvosteluun. Sinne tamma suuntaa sitten 20 päivä tätä kuuta, seuranaan tuttu tammakaveri Helmen Lumityttö. Yhtään en osaa sanoa, että kuinka meillä tulee siellä käymään tai onko Hymy edes valmis kyseiseen laatikseen, mutta parhaamme teemme. Suvusta ja omista kilpapisteistä tulemme saamaan kohtuulliset hyvät pisteet, kuten myös jälkeläisistä, mutta miinuksena tässäkin tulee todennäköisesti olemaan Hymyn "huono ja huono" rakenne. No, olemme tyytyväisiä tämän laatuarvostelun suhteen palkinnosta kuin palkinnosta, joten eikun hyvillä mielillä eteenpäin!

15.10.2012
Tänään pyörähdimme Hymyn kanssa suomenhevosten laatuarvostelussa, ja yllättävän hyvin meillä sujui. Hymy nyt käyttäytyi nätisti ja oli oma itsensä, liekkö se sitten hurmannut tuomarit vai mitä. Omistajan erittäin positiiviseksi yllätykseksi tamma palkittiin ensimmäisellä palkinnolla! Tavoitteet meillä oli toisessa palkinnossa, mutta eipä tässäkään valittamista ei. Ainoat kehnot pisteet saimme tamman rakenteesta ja sitä kun ei muuttamaan pääse niin siihen ei voida vaikuttaa.
Seuraavaan laatuarvosteluun Hymyn kanssa lähdemme marraskuun 21 päivä, nimittäin yleislaatuarvostelu.

01.10.2012
Ilmoitin Hymyn tänään mukaan suomenhevosten laatuarvosteluun ja jännityksellä nyt odotamme, että kuinka sillä saralla käy. Kovinkaan korkealle en tamman kanssa tavoitteita asettanut, meille oikeastaan kelpaa se palkinto mikä sieltä vain tulee. Todella huonoksi se tuskin missään tapauksessa ei jää.
Muuten meillä sujuu tamman kanssa leppoisasti kenttäkilpailuissa kilpaillen, syksyn mittaan sieltä on muutamia sijoituksia saatu. Tavoitteena meillä oikeastaan enää on jälkeläisten saaminen ja niiden mahdollisesta menestyksestä esteradoilla riippuen harkinnassa esteratsastusjaoksen laatuarvostelu.

15.09.2012
Hymyn kanssa olemme starttailleet nyt kuukauden mittaan muutamissa kenttä- ja estekilpailuissa ja kohtuullisesti menestystä on tullut. Esteitä tytöllä ei sinänsä tarvitse enää kilpailla, mutta kun ahkera kilparatsu Hymy on ollut niin miksikäs ei. Kenttää olemme kisailleet tutustumis- ja helpoissa luokissa ja viisi sijoitusta olemme hienosti saaneet, kyllä Hymy on kynsiään radoilla näyttänyt ei voi muuta sanoa.
Tytölle syntyi pari viikkoa sitten ihastuttava orijälkeläinen, joka sai nimekseen Mörkövaaran Opaali. Opaali tulee päätymään vanhempiensa tavoin kilparadoille ja toivottavasti Hymy saakin kyseisestä orista hyvää näyttöä tulevaisuuden laatuarvosteluihin.

26.08.2012
Eilen saimme Mörkövaaraan jälleen pientä iloa arjen keskelle, kun Hymy synnytti ihastuttavan orivarsan. Leikkisä ja erittäin terhakka poika sai nimekseen Mörkövaaran Opaali ja kyseinen varsa onkin ulkonäöllisesti kuin ilmetty kopio emästään. Vielä Opaalin tulevaisuudenkohtalo on hieman auki, tekisi toisaalta mieli jättää se Mörkövaaraan kasvamaan ja kilpailemaan, mutta Hymyn edellinen tammavarsakin löytyy jo tallista. Todennäköisesti poika kuitenkin ratsukoulutetaan Mörkövaarassa ja vasta myöhemmällä iällä katsotaan, että kuinka sen nyt oikeastaan käy. Nyt on Hymyn jälkeläiset sitten toistaiseksi saatu ja tehty, seuraava jälkeläinen saatetaan maailmaan aikaisintaan ensi keväänä. Siihen asti vain kilpaillaan ja kilpaillaan!

12.08.2012
Nyt olemme koko kesän eläneet hiljaiseloa, Hymykin on kirjaimellisesti paisunut viime kevään kisakunnosta. Kovasti ovat sitä tallitytöt liikuttaneet ja käyneet tekemässä vaikka sun mitä, mutta ilmeisesti Hymylle kesällä maistui heinä enemmän kuin laki sallii. Nyt rupeamme kuitenkin treenaamaan mahaa pois, sillä piakoin olisi tarkoitus startata syksyn kilpakausi ja suunnata kenttäradoille! Niin este- kuin myös kenttäjaoksen laatuarvostelut kovasti kiinnostaisivat ja siksi niiden saralta sijoituksia tarvittaisiin paljolti lisää. Tälle kuulle olisi Hymylle harkinnoissa myös kolmas jälkeläinen, varsan isänä toimisi tallissa asuva oripoika Mörkövaaran Tyrsky. Toivottavasti tärppää!

15.04.2012
Tänään Hymy oli mukana kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa saaden toisen, KRJ-II, palkinnon. Tamma sai pisteet 16 (6+5+5) - 41 - 25 - 9 - 8 = 99, joka tarkoittaa sitä, että vain yhteen pisteen päähän jäätiin ensimmäisestä palkinnosta ja sekin olisi ollut mahdollista saada mikäli jälkeläisillä olisi ollut huimat kaksi sijoitusta enemmän. Noh, tähän palkintoon olemme kuitenkin kohtuullisen tyytyväisiä emmekä sitä luultavimmin lähde enää korottamaan.
Hymy on nyt lähes virallisesti kilpaeläkkeellä, tai ainakin syksyyn asti se saa pitkälti elää hevosen elämää tammatovereidensa seurassa. Syksyn kilpakaudella sitten katsomme, että mitä lähdemme kilpailemaan. Ainakin kenttäratsastuksen parissa olisi tarkoitus jatkaa ja saada siltä saralta menestystä. Jälkeläisiäkin Hymylle kovasti haluaisimme lisää!

05.02.2012
Hymy on kyllä ehdottomasti tallin yksi lempihevosistani, se on vain _niin_ ihana! Meillä on tamman kanssa aina sujunut kaikki hyvin, koskaan ei tarvitse tämän hevosen kanssa mistään taistella. Kilpaurakka alkaa kohtapuoliin olemaan Hymyn osalta ohi, kouluratsastuksesta olla kerätty 45+1 sijoitusta joilla päästään piakoin kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun. Esteiltä sijoituksia sen sijaan on kerääntynyt 40 joiden uskoisin jo riittävän, sillä tuskin me Hymyn kanssa estelaatiksiin menossa ollaan... Tammalle tulisi saada vain piakoin toinen jälkeläinen, jotta ne laatuarvostelut tulisivat ajankohtaiseksi. Tämä vuosi on kuitenkin alkanut meillä hyvin, paljon ollaan tamman kanssa valmentauduttu ja samaa rataa jatketaan.

26.01.2012 Kouluvalmennus, valmentajana Cynoria
Ilma oli sakeana lumipyrystä ja nostinkin takkini kaulukset pystyyn kenttää kohti lampsiessani. Valmennus oli säästä huolimatta pidettävä kentällä, sillä maneesi oli varattu estevalmennukseen. Ratsastaja talutti ponikokoisen suomentammansa Hymyn kentälle, sääti jalustimet sopiviksi ja nousi selkään. Hymy puski viimaa ja tuiskua vastaan pää kenossa ja silmät puoliummessa korvat taakse vedettynä. Sekään ei näyttänyt erityisemmin pitävän säästä. Alkukäyntien jälkeen pyrinkin keksimään harjoituksia, joilla ratsukko pysyisi lämpimänä. Tehtiin paljon ravisiirtymisiä, ja kun tamma alkoi keskittyä paremmin ratsastajaansa, otettiin mukaan myös askeleen pidennykset ja lyhennykset. Joka toisella ravisiirtymisellä piti lyhentää askelta, ja vastaavasti sitten joka toisella taas pidentää. Pidennykset menivät oikein sujuvasti, mutta askeleen lyhentämisen sijaan Hymy meinasi tiputtaa käyntiin. Neuvoinkin ratsastajaa ajamaan jopa vähän eteen, ja tiuhaan toistuvilla puolipidätteillä saamaan askelta lyhyemmäksi. Mietin, että ehkä tällä kertaa on turha pitää mitään kovin vaativaa treeniä, sillä silmiin pyryttävä lumi ja ajoittainen viima eivät todellakaan ole omiaan parantamaan kenenkään keskittymistä.. Niinpä pyrimmekin vain saamaan hevosen lähinnä perusratsastuksella vetreäksi ja kuulolle. Teetätin paljon raviharjoituksia, taivutuksia ja asetuksia. Treenattiin myös hieman lisäyksiä niin käynnissä kuin ravissakin. Laukkaharjoitukset jäivät varsin minimiin, lähinnä pariin nostoon kumpaankin suuntaan. Ratsastajan posket alkoivat jo punoittaa siihen malliin, että päätimme lopettaa tältä päivältä. Lämmetäkseen ratsastaja kävelikin loppukäynnit omin jaloin ratsuaan taluttaen.

16.01.2012 Kouluvalmennus, valmentajana Juel
Talutit kireän näköisen tamman kentälle ja kiipesit selkään. Aloit lämmitellä jäykkää tammaa, joka ravasi nihkeännäköisesti pitkin kaviouraa. Hymy ilmoitti heti alkutunnista, että tänään ei vois vähempää kiinnostaa. Pyöriteltyäsi ja taivuteltuasi tammaa vartin verran se alkoi kuitenkin näyttää jo hieman yhteistyöhaluisemmalta ja aloitimme tunnin teeman mukaisesti tekemällä temponvaihdoksia. Lopputunnista Hymy ravasikin oikein napakasti pitkät sivut ja meni näyttävän nättiä ravia lyhyillä sivuilla. Laukassakin se taipui kauniiseen muotoon. Lopetimme rentoon kävelyyn.

11.01.2012 Estevalmennus, valmentajana carkki
Aiheenamme olisi Hymyn kanssa tänään alussa kavalettisarjat sekä ravissa, että laukassa, ja lopussa muutamat tiukat käännökset. Hymy oli jo vertyneen näköinen aloittaessamme, joten aloitimme melkein suoraan kavaleteilla. Pari ensimmäistä kertaa Hymy unohti omistavansa neljä jalkaa, ja meinasitte kaatua polvillenne. Tästä viisastuneena tamma menikin seuraavalla kerralla jo huomattavasti paremmin, vaikka se joutui ihan itse ajattelemaan mihin tahtiin niitä jalkoja oikein laitettiinkaan. Jatkoimme toiseen suuntaan mentyämme laukassa, jossa Hymy oli loistava! Sen laukan tahti oli sopivan rentoa, ja pienellä muistutuksella se nosti jalkojaan oikein rivakasti. Onnistuneen suorituksen jälkeen otettiin muutama käännös seinän kautta n. 60cm pystylle, ja niissä ratsastajalla olikin sitten enemmän hommaa. Pari kertaa puomi tuli alas, kun Hymy otti epäröidessään töpöaskeleen ennen ponnistusta, mutta kun ratsastaja oli kartalla niin kaikki sujui. Lopetimme tälläkin kertaa onnistuneeseen hyppyyn, ja päästin hikisen ratsukon loppuverryttelyjen pariin.

10.01.2012 Kouluvalmennus, valmentajana carkki
Hymy vaikutti vähän laiskanpulskealta tammalta, joka oikoi jokaisen kulman ja kiukutteli pohjetta vastaan. Aloitimme siis heti suorilta ympyröillä, ja temponmuutoksilla. Sait ratsastaa melko tomerasti, jotta tamma ei vaan luistanut hommista. Yhteistyönne parani kuitenkin hetki hetkeltä, ja yhtäkkiä edessäni ravasi kouluratsukko, jonka olisi voinut laittaa vaikka heti kisoihin! No, jatkoimme kuitenkin työskentelyä, aiheenamme laukassa sisäänratsastukset. Laukkasitte ensin hetken uraa pitkin ja ympyröillä, kunnes aloitimme sisäänratsastukset. Hymy hyytyi heti ensimmäisessä käännöksessä, ja tiputti raville. Muistutit sitä raipalla kaulalle, ja tulitte uudestaan. Tällä kertaa käännös onnistui hyvin, mutta pientä kiemurointia oli havaittavissa. Sekin kuitenkin korjaantui, kun pidit molemmat pohkeet lähellä. Loppuun saitte verrytellä pidemmällä kaulalla.

01.12.2011
Tänään otimme Pikku-Hymyn kanssa melko rennosti, ensin otimme erittäin pientä koulureeniä ja sitten suuntasimme maastoon lampsimaan. Hymyllä on viime aikoina reippaaseen tahtiin kilpailtu esteratsastuksen parissa, ja siksi tällainen rennompi päivä teki niin hevoselle kuin myös ratsastajalle varmasti hyvää. Hymy itsekin nautti saamastaan vapaasta menosta, eikä siten maastossakaan menty lujaa missään muotoa. Rennosti vedimme kentällä ravia ympyröitä tehden parinkymmenen minuutin ajan, ja sitten maastoiltiin vajaat puolituntia. Pikkulenkin jälkeen Hymy sai paljon heinää syötäväkseen ulos, jossa se saikin tarhakavereiden kanssa lymytä koko loppuillan.

11.11.2011 Kouluvalmennus, valmentajana Everita
Hymy oli tavalliseen tapaansa alkuun jäykkä ja oikoi kulmia. Osasit hyvin varautua kulmien oikomiseen ja sait tamman aina paremmin ja paremmin kulmaan sisään. Pikkuhiljaa Hymy vertyi ja ei ollut enää jäykkä. Ravissa tamma kulki erittäin kauniisti peräänannossa, vaikka välillä meinasi päätään heilutella. Lisätty käynti sujui molemmilta erinomaisesti, mutta ravilisäykessä olikin sitten hiottavaa molempien osalta . Oma keskittymisesi herpaantui aina välillä jolloin tamma meni vain töksähtelevää, hidasta ravia. Suoritus kuitenkin parani loppua kohden. Laukassa Hymy kulki vielä paremmin kuin ravissa, eikä käynnin kautta laukanvaihdotkaan menneet huonosti. Myös vastalaukat tamma kulki hienosti kauniissa peräänannossa. Laukka on selväti tämän hevosen askellaji! Loppuverryttelyissä sait Hymyn hyvin venyttämään kaulaansa eteen ja alas.

16.10.2011
Tänään se vihdoin tapahtui - Hymyn ensimmäinen jälkeläinen syntyi aamusta. Mitenkä hyvin tamma onkaan varsaansa hoivannut koko päivän, rauhaan se ei sitä otusta millään jätä! No, tämä "otus" on kuitenkin ihastuttava pieni tammavarsa, aivan kopio Hymystä. Varsa nimettiin juurikin kokonsa vuoksi Mörkövaaran Minimiksi, jonka isänä toimii Mörkövaarassa asuva Fiktion Lennartti, joka on myöskin minimi-kokoa. Mini saa rauhassa kasvaa vanhempiensa ja koko Mörkövaaran hoivissa, kunnes sille etsitään muutaman vuoden ikäisenä uusi, aktiivinen koti.

25.09.2011 Kouluvalmennus, valmentajana kitta
Hymy saapui maneesiin rauhassa, kuten aina. Selässä istuva ratsastaja hymyili rennosti, ja moikkasi minua. Tervehdin tyttöä, ja päästin ratsukon verryttelemään itsenäisesti. Alkuverryttelyiden aikana ratsukko teki paljon voltteja sekä askeleenpidennyksiä. Hymy oli alkuun hieman jäykän oloinen, mutta vertyi nopeasti tehokkaiden harjoitusten ansiosta. Laukkaverryttely näytti aluksi hieman työläälle tamman keinuvan laukan ja lapa edellä kulkemisen yhdistelmässä, mutta selvästi tarkkaavainen ratsastaja korjasi homman toimivaksi hetkessä. Alkuverryttelyiden jälkeen annoin hieman palautetta tytön ratsastuksesta ja suloisen tamman liikkumisesta. Sitten pääsimme tehtävien kimppuun. Tänään harjoittelisimme muutamia väistöjä ja siirtymisiä, ihan perusasioita. Hymy oli jo hieman hikinen, mutta selvästi paljon rennompi kuin alkutunnista. Aloitimme muutamilla lyhyillä väistöpätkillä käynnissä. Tasaisenvarma suomitamma suoritti väistöt helposti, ja pian siirryimme raviväistöihin. Ravissa Hymy meinasi ensin sotkeentua hieman omiin jalkoihinsa, mutta toisella yrittämällä tehtävä sujui odotusten mukaisesti. Joidenkin väistöjen jälkeen lisäsimme tehtävään myös laukannoston. Hymy oli selvästi tyytyväisen oloinen, ja liikkui kauniisti. Laukat nousivat helposti pelkillä ratsastajan painoavuilla. Tunnin ollessa loppumaan päin kerroin hymyilevälle ratsastajalle, että hän oli tehnyt tamman kanssa erinomaista työtä. Hyvin sujunut valmennus kerta kaikkiaan!

06.09.2011
Nyt on startattu taas syksyn kilpakausi koulukisojen merkeissä, piakoin myös esteillä. Lähes puolenvuoden tauon jälkeen lähdimme Hymyn kanssa taas kilpailemaan, tavoitteena molemmista lajeista saada sijoitukset yli 40 kappaleeseen. Koulun parissa ei luultavasti tarvitse enää hirmuisen kauan kisata, mutta esteitä saamme luultavimmin kisailla vielä ensi vuoden puolella. Mutta nyt kun kilpailemisen ja kaiken makuun päästään, niin eiköhän saada tämän vuoden puolella Hymylle ensimmäinen jälkeläinenkin! Eli tämän syksyn ja ensi talven suunnitelmat menevät kuta kuinkin ; kisailua, valmentautumista ja jälkeläisiä.

11.02.2011
Hymyn kanssa olemme nyt muutamat kuukaudet aktiivisesti kilpailleet ja kohtuullisen hyvää tulosta ollaan saatu aikaseksi. Tamma on oikein ihastuttava kisahevonen, se omaa pitkät hermot eikä muutenkaan säätele missään tilanteessa omiaan. Kouluratsastuksesta on napsahtanut tähän mennessä noin 20 sijoitusta ja esteiltä vain neljä. Esteet jäävät pakollakin hieman vähemmälle, mutta eipä meillä niin tarvetta kyseisen lajin sijoituksille muutenkaan, että turha meidän stressiä sijoitusten määrästä ottaa. Kevään Hymy todennäköisesti saa omistajan kiireiden vuoksi lomailla, mutta katsellaan...

28.11.2010
Tänään talliin saapui uusi asukas, pari vuotias Harharetken Hymy. Pieni suokkitamma hurmasi minut heti olemuksellaan ja pakko se oli Noralta mukaan vinkua, suvullisestikin poni on oikea helmi, joten! Meillä on tietysti Hymyn kanssa tavoitteet korkealla, piakoin lähdemme ainakin kilpailemaan aktiivisesti koulu- ja esteratsastuksen parissa sijoituksista haaveillen. Hieman vanhennettua tietenkin myös jälkeläiset kuuluvat asiaan, uskon, että tälle tammalle löytyykin hienoja oreja jos oikein etsii. Vähintään yleislaatuarvostelu ja kouluratsastusjaoksen laatikset ovat meillä tavoitteessa, mutta myös suokkien laatis on hyvässä mietinnässä. Katsellaan rauhassa miten meillä lähtee sujumaan!

Kisakalenteri

sijoituksia KRJ 46, ERJ 50, KERJ 27 kpl

11.12.10, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/40
12.12.10, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/60
13.12.10, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/40
13.12.10, KRJ (kutsu), Helppo B, 02/60
16.12.10, KRJ (kutsu), Helppo B, 01/100
17.12.10, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
20.12.10, KRJ (kutsu), Helppo B, 06/50
28.12.10, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/50
29.12.10, KRJ (kutsu), Helppo B, 03/50
30.12.10, KRJ (kutsu), Helppo B, 05/50
01.01.11, KRJ (kutsu), Helppo B, 02/60
04.01.11, KRJ (kutsu), Helppo C, 06/40
05.01.11, KRJ (kutsu), Helppo C, 04/40
11.01.11, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/30
13.01.11, KRJ (kutsu), Helppo C, 03/50
14.01.11, KRJ (kutsu), Helppo C, 05/50
18.01.11, KRJ (kutsu), Helppo C, 01/50
10.02.11, KRJ (kutsu), Helppo B, 01/50
10.02.11, KRJ (kutsu), Helppo B, 05/50
11.02.11, KRJ (kutsu), Helppo B, 03/50
12.02.11, KRJ (kutsu), Helppo B, 05/40
14.02.11, KRJ (kutsu), Helppo B, 04/50
29.08.11, KRJ (kutsu), Helppo C, 04/30
01.09.11, KRJ (kutsu), Helppo C, 02/50
04.09.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/40
05.09.11, KRJ (kutsu), Helppo B, 03/50
06.09.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 03/40
07.09.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 05/50
09.09.11, KRJ (kutsu), Helppo C, 01/49
09.09.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/30
09.09.11, KRJ (kutsu), Helppo B, 05/50
11.09.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/50
12.09.11, KRJ (kutsu), Helppo B, 03/40
13.09.11, KRJ (kutsu), Helppo C, 07/50
13.09.11, KRJ (kutsu), Helppo C, 01/50
15.09.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/50
21.09.11, KRJ (kutsu), Helppo C, 01/50
21.09.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 04/40
22.09.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/40
23.09.11, KRJ (kutsu), Helppo C, 04/50
23.09.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 01/40
25.09.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 06/40
04.10.11, KRJ (kutsu), Helppo A, 02/50
05.10.11, KRJ (kutsu), Helppo C, 03/50
23.10.11, KRJ (kutsu), Helppo B, 02/50
20.12.11, KRJ CUP (kutsu), Helppo C, 16/221

20.10.11, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 06/36
22.10.11, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 05/36
28.10.11, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 04/30
02.12.11, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 02/32
04.12.11, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 03/13
17.12.11, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 02/23
18.12.11, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 01/23
20.12.11, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 01/23
15.02.12, KERJ CUP (kutsu), Harrasteluokka, 02/36
22.02.12, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 03/20
18.08.12, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 06/40
03.09.12, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 02/25
04.09.12, KERJ (kutsu), Harrasteluokka, 05/25
14.09.12, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 01/30
15.09.12, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 03/30
01.10.12, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 03/50
06.10.12, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 02/50
18.11.12, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 05/26
29.11.12, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 06/36
17.12.12, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 02/19
19.12.12, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 01/19
22.12.12, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 04/21
30.12.12, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 02/27
01.01.13, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 01/30
02.01.13, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 02/29
03.01.13, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 01/29
29.01.13, KERJ (kutsu), Tutustumisluokka, 02/17

21.12.10, ERJ (kutsu), 80cm, 05/70
21.12.10, ERJ (kutsu), 70cm, 10/100
10.09.11, ERJ (kutsu), 70cm, 01/27
12.09.11, ERJ (kutsu), 70cm, 05/27
13.09.11, ERJ (kutsu), 70cm, 03/27
14.09.11, ERJ (kutsu), 70cm, 02/50
14.09.11, ERJ (kutsu), 50cm, 04/16
15.09.11, ERJ (kutsu), 50cm, 03/41
15.09.11, ERJ (kutsu), 50cm, 02/16
14.10.11, ERJ (kutsu), 80cm, 04/30
15.10.11, ERJ (kutsu), 80cm, 03/30
18.10.11, ERJ (kutsu), 90cm, 05/30
30.10.11, ERJ (kutsu), 70cm, 02/50
31.10.11, ERJ (kutsu), 70cm, 01/50
03.11.11, ERJ (kutsu), 70cm, 07/50
06.11.11, ERJ (kutsu), 80cm, 03/50
07.11.11, ERJ (kutsu), 70cm, 05/50
08.11.11, ERJ (kutsu), 70cm, 02/50
28.11.11, ERJ (kutsu), 70cm, 01/29
01.12.11, ERJ (kutsu), 80cm, 02/40
04.12.11, ERJ (kutsu), 50cm, 01/40
10.12.11, ERJ (kutsu), 90cm, 01/30
12.12.11, ERJ (kutsu), 80cm, 05/50
13.12.11, ERJ (kutsu), 90cm, 04/30
13.12.11, ERJ (kutsu), 90cm, 04/30
15.12.11, ERJ (kutsu), 80cm, 01/40
17.12.11, ERJ (kutsu), 60cm, 02/33
23.12.11, ERJ (kutsu), 60cm, 03/40
26.12.11, ERJ (kutsu), 80cm, 02/50
28.12.11, ERJ (kutsu), 80cm, 05/50
05.02.12, ERJ (kutsu), 60cm, 04/50
07.02.12, ERJ (kutsu), 60cm, 07/50
14.02.12, ERJ (kutsu), 80cm, 05/60
15.02.12, ERJ (kutsu), 80cm, 05/40
18.02.12, ERJ (kutsu), 80cm, 03/24
22.02.12, ERJ (kutsu), 70cm, 02/70
28.02.12, ERJ (kutsu), 50cm, 02/40
06.03.12, ERJ (kutsu), 70cm, 02/40
06.03.12, ERJ (kutsu), 80cm, 01/60
07.03.12, ERJ (kutsu), 70cm, 02/40
25.03.12, ERJ (kutsu), 70cm, 05/40
01.04.12, ERJ (kutsu), 80cm, 03/40
02.04.12, ERJ (kutsu), 90cm, 01/40
03.04.12, ERJ (kutsu), 80cm, 06/40
11.04.12, ERJ (kutsu), 90cm, 06/40
14.04.12, ERJ (kutsu), 90cm, 01/40
17.08.12, ERJ (kutsu), 90cm, 06/50
18.08.12, ERJ (kutsu), 90cm, 01/50
20.08.12, ERJ (kutsu), 90cm, 01/50
14.09.12, ERJ (kutsu), 80cm, 04/76